Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Како е да се работи во мобилно кино Vanguard, поставено како „Изборен центар“?

13 ноември, 2023 година
< Назад на вести
Тим Робертсон, консултант ортопедски хирург во болницата Ворвик, разговара со извршниот директор на Vanguard, Крис Блеквел-Фрост.

Тим и Крис се сретнаа за оваа дискусија во болницата Ворвик, околу еден месец откако Фондацијата NHS на Универзитетот во Јужен Ворвикшир започна ортопедски процедури во Vanguard мобилно операциона сала со ламинарен проток. Состанокот можете да го погледнете овде или да го прочитате транскриптот, подолу.

За поголем увид, постои студија на случај, овде.

А за поинаква перспектива на овој проект, можете да го гледате разговорот што Крис го имал со извршниот директор на Trust и оперативниот директор, овде.

Крис:

Разбирам дека ова е петти пат да работите во театар Vanguard. Па, како да најдете работа во нив?

Тим:

Во суштина, тоа е прилично лесно. Мислам дека најочигледната разлика е што тие се помали од модерна операциона сала со целосна големина. Иако, мислам дека во мое време, веројатно сум работел во некои операциони сали со целосна големина кои имаа помалку простор. Големата разлика за Vanguard е тоа што тие се обмислени. Така, наместо да се обидувате да се прилагодите на просторот како што се менуваат работните практики и ламинарниот тек и што имате, имате средина каде што сè е веќе обмислено во однос на протокот на пациентите и основната идеја да имате соба за анестезија на едно место. крајот и операционата сала во средината и областа за опоравување на другиот крај функционираат многу добро.

Крис:

Секогаш е интересно кога разговарате со консултант како вас за да ја разберете мотивацијата зад добивањето дополнителен театарски капацитет на локацијата. Па, која беше причината за постоењето на театарот Vanguard на страницата Ворвик?

Тим:

Така, мислам дека за Ворвик, ние отсекогаш, секогаш сме биле во многу добра позиција на национално ниво и мислам дека во моментот има само околу четири фондови кои лекуваат повеќе пациенти во рамките на 18-неделниот RTT Pathway. Мислам дека во моментот сме околу 71%. Значи, тоа беше постојана карактеристика на нашата активност и успеавме да го постигнеме тоа.

Постигнавме прилично добро во продолжувањето на КОВИД и мислам дека успеавме да лекуваме повеќе од 100 пациенти преку взаемна помош надвор од нашето непосредно сливно подрачје, и тоа е се пред да започнеме со Vanguard. Така, мислам дека почнуваме со многу веродостојна, силна позиција. Додадено на тоа, неодамна станавме изборен центар и мислам дека веројатно сме еден од ретките изборни центри што работат од локација за акутна болница.

Vanguard многу добро се вклопува во тоа, затоа што имаме група спремни хирурзи, заинтересирани менаџери, внимателен персонал од одделението, жесток театарски персонал кој веќе работи напорно. За да го направиме следниот чекор и всушност да обезбедиме повеќе взаемна помош, што е она што го очекуваме да го направиме, и да го одржиме нашиот сопствен RTT и во основа да се бориме за излез од последиците од СОВИД, потребен ви е одреден степен на ѕвонење оградување на конструктивен начин за да можете да имате многу изборни текови на пациенти кои не се прекинуваат со трауми и секојдневни итни случаи. Бидејќи ние сме акутна доверба, тоа може да биде точка на притисок за нас.

Крис:

Дали тоа носи свои предизвици, тогаш, имањето хируршки центар на локација што има траума и има A&E? Претпоставувам дека тоа мора да донесе свои предизвици, како и придобивките што штотуку ги опишавте.

Тим:

Да, тоа носи свои предизвици. Фактот дека работиме доста добро неколку години, мислам, е затоа што веќе се справивме со многу потенцијални нарушувања што може да се случат со итни случаи кои јасно треба да имаат приоритет пред изборната работа, но тогаш има нови предизвици. На пример, сега го поставивме нашиот Vanguard театар одделно од останатите наши операциони сали и затоа, мораме да размислиме за едноставна безбедност на пациентот. Мораме да погледнеме кои се соодветните пациенти за сместување во операционата сала Vanguard и она што не сакате да го правите е она што јас сум сигурен дека се случува во голем број поставувања каде што ги избирате сите лесни пациенти и имате одличен исход преку вашите театри Vanguard, но всушност, остатокот од вашата услуга страда затоа што сега сите тешки пациенти се прават на друго место. Значи, прашање е да се менаџираме и имаме одличен тим кој го прави тоа.

Крис:

И претпоставувам дека се е до тоа планирање тогаш, нели? Во однос на добивање поголема ефикасност со поголемо ниво на стандардизација преку театарот, би се замислил и јас, наместо да се сечкам и менувам премногу.

Тим:

Да. Мислам дека првата работа е дека, во овој конкретен пример, не беше ситуацијата за секој од моите пет пати кои работев во Vanguard, но во овој пример, работиме артропластика, точка, и имаме група на посветени хирурзи кои од самиот почеток се договориле каков комплет ќе користат затоа што веднаш ќе започнете да отворате театар во различен дел од зградата, ќе треба да го зголемите бројот на комплети, вашите оперативни фиоки и сите други реквизити што одат со него. Значи, првата работа е всушност да бидеме многу фокусирани на тоа кои се конкретните процедури што ќе ги направиме и потоа да ги направиме како производна линија, на позитивен начин, добра производна линија која има добра контрола на квалитетот и така, мислам дека тоа е придобивка од она што го правиме. Го имаме нашиот Vanguard отворен веќе четири недели, и за тоа време направивме 81 замена на зглобот.

Крис:

И во рамките на тоа, имате тим кој ќе работи таму на конзистентна основа, само за да се навикне на тоа, и мислам дека работите и со тим Vanguard таму, дали е тоа така?

Тим:

Точно е, да. Беше фантастично. Имаме тим од пет заедно и сите тие се клинички квалификувани и сите се способни да преземат најмалку две од трите типови стандардни улоги во театарот во однос на анестезија, операција, циркулација и закрепнување. И тие беа одлични. Сите тие се многу искусни и една од одличните работи што ги имавме е, затоа што нашиот театар сега е многу блиску до нашиот изборен оддел, има огромна количина на градење на односи и прифаќање. Ова не е случај на завртка на услугата што луѓето ја гледаат од далечина, тоа стана многу дел од нашата нормална прифатена практика.

Крис:

Одлично. И тоа всушност станува доста критично, мислам, нели? Значи, не се чувствувате како да имате театар што е оддалечен, како што велите. Всушност, тоа само станува дел од начинот на вршење на работите. И со бројот на пациенти што ги поминувате, можете јасно да ја видите користа што ќе дојде од тоа.

Тим:

Тоа е точно. Да. Се стремиме кон четири замени на зглобови дневно. Мислам дека дојдовме до заклучок дека можеме да правиме пет дневно.

Крис:

И, фактот што исто така влечете и од различни болнички локации… како се управува со тоа - списокот за третман на пациенти? Дали е тоа потешко да се направи и како го управувате тој проток на пациенти?

Тим:

Да, така, историски, го имавме она што го нарекуваме нашиот тим SWAT, кој е нашиот тим за забрзан трансфер во Јужен Јоркшир, кој беше тим од медицински сестри и лекари, кои беа во можност да ги извадат пациентите од болница порано и кога е потребно, одете и видете ги дома, телефонирајте ги и управувајте со сето тоа. Тоа јасно функционира многу добро кога имате луѓе во разумна географска област. Кога лекувавме пациенти од Велс како што правевме неодамна, очигледно логистиката е малку посложена. Ако имате компликации, генерално би сакале пациентите кои имаат проблем по операцијата да стапат во контакт со нас наместо со нивниот општ лекар. Мислам дека тоа е добро за нас, добро е за пациентот, прилично е добро и за општиот лекар. Кога тие се многу подалеку, не е секогаш така лесно да се управува. Тоа е само нешто што треба да го разгледаме однапред и бидејќи веќе ја работевме оваа работа за взаемна помош, театарот Vanguard сам по себе не е проблем што се однесува до тоа.

Крис:

Мислам дека во минатото хируршките центри се користеа и како средина за обука, во однос на фактот дека ја имате таа постојана пропусност на пациентите. Значи, како откривте дека Vanguard може да помогне во областа на обуката?

Тим:

Мислам дека тоа ќе го направи. Всушност, во овој конкретен Vanguard, за нашиот прв месец, имавме многу јасна политика дека многу се трудиме да направиме хирургија управувана од консултант. Мислам дека тоа беше случај да не се обидам да почнам да правам премногу работи одеднаш, но јас сум консултант со полно работно време во NHS и сум хируршки тренер, така што имам регистратор за обука со мене и моите очекувања се дека сега ги испеглавме некои од раните едноставни прашања околу логистиката и сè друго, ќе има време во тоа да направиме некоја обука. И повторно, тоа е еден вид заштитен простор. Пациентите нема да бидат откажани поради траума. Ќе ја завршиме работата и затоа, мислам дека обуката ќе биде многу, многу важна.

Крис:

Навистина е интересно да ве слушам, размислувајќи за веројатно двата клучни предизвици со кои се соочува NHS во моментот. Едниот е околу справувањето со листите на чекање и затоа начинот на кој го опишувате хируршкиот центар со тој конзистентен, ефикасен пристап на возење низ листите на чекање е многу клучен. Потоа, исто така, околу поседувањето на средина за обука со цел да го обучите следниот бран консултанти и очигледно, всушност, и лекарите. Значи, навистина е добро да можеш да играш улога и да имаш удел во тоа.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница