Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Пристапност

Направивме максимални напори да ја направиме оваа страница достапна и лесна за користење за секого.

Обележливи улоги

Следејќи ги упатствата поставени од Иницијативата за веб-пристапност (WAI) и пакетот за пристапни богати интернет апликации (ARIA), се обезбедуваат значајни улоги за да се направи страницата подостапна. Улоги што се користат за идентификување на специфична содржина или области за навигација за машински читачи и помошни уреди како што се читачи на екран.

Обележјата се користени за да се идентификуваат главните делови на страницата, а атрибутите на ARIA одговараат на нивните улоги.

Поддршка за прелистувач и уред

Веб-страницата е изградена на флексибилен начин и е целосно одговорна за да обезбеди најдобро можно корисничко искуство на десктоп, мобилни и таблет уреди.

Веб-страницата е целосно поддржана (што значи оптимално искуство каде што целата содржина е испорачана и достапна според планираното) за најновата верзија на Chrome, Firefox, Safari и Edge на десктоп, како и најновата верзија на Chrome на Android и Safari на iOS.

Поддршката за претходните две верзии на прелистувачите наведени погоре е застарена (што значи дека целата содржина е достапна, но корисничкото искуство може да биде намалено. HTML, Javascript и CSS презентацијата благодатно ќе се намалат (т.е. нема да фрлаат грешки) ако прелистувачот не е способен да ја испорача функционалност).

Постарите прелистувачи или прелистувачи кои не се наведени погоре не се поддржани (што значи дека прелистувачот не е тестиран и затоа некои содржини може да бидат недостапни и искуството може сериозно да биде засегнато).

Семантика

Обележувањето HTML5 се користи за структурирање на страницата со соодветни елементи што се користат за јасно и логично идентификување на содржината за пребарувачите или читателите на екранот.

JavaScript

Употребата на JavaScript ќе му даде на корисникот подобрени карактеристики на страницата. Онаму каде што не е достапно, тогаш сите страници и процесот сè уште се достапни.

Форми

Сите полиња со форми следат логичка низа на јазичиња за да се обезбеди лесна навигација. Полињата за формулари имаат и атрибути „етикета“ и „ид“ за да го поврзат полето за формулар со неговата ознака за да овозможат лесно внесување податоци.

Врски

Сите врски се напишани за да имаат смисла кога се извадени од контекст. Онаму каде што е соодветно, додадовме и атрибути за наслов на врската за да ја опишеме врската подетално.

Големина на фонтот

Големините на фонтот што се користат на веб-страницата се целосно флексибилни. Можете да ја промените големината на фонтот за да го направите поголем или помал преку поставките на вашиот прелистувач.

Бои

Се погриживме да обезбедиме комбинациите на бои и контрастот на страницата да бидат ефективни за да се осигураме дека информациите се сè уште јасни кога сите ги гледаат со минимален сооднос на контраст од 3 низ страницата.

Преземања

Ние користиме Adobe PDF за дополнителни информации и преземања. Adobe PDF Reader е слободно достапен за употреба на кој било компјутер и може да се преземе овде.

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница