Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Решенија со клуч на рака

Решенија со клуч на рака од дизајн до инсталација

Ние нудиме целосно решение со клуч на рака за испорака на нашите мобилни и модуларни простори за здравствена заштита преку нашиот широк специјалистички тим за здравствена заштита. Можеме да управуваме со целосниот процес на дизајнирање од одобрување на деловен случај, во куќно производство, инсталација на локацијата до пуштање во работа на проектот. 

Имаме богато искуство во набавка и доставување на сите работи на локацијата преку нашиот специјализиран тим за дизајн на здравствена заштита. Имајќи нè како главен дизајнер и/или главен изведувач го намалува влијанието врз вашиот синџир на снабдување и го поедноставува елементот за изградба на локацијата на проектот. Начинот на кој работиме гарантира дека нашите капацитети се распоредени брзо и ефикасно.

Болницата „Квин Марија“, Рохамптон - Фондацијата на Фондацијата NHS на Универзитетот Свети Џорџ

Идентификуваната потреба: Дополнителен капацитет на операционата сала

Нашето решение: Мобилен/модуларен хируршки центар од 1.300 m2

Чекор 1:  Дизајнерскиот тим обезбеди управување со проекти: истражување на локацијата, дозвола за планирање, планирање на локацијата, дизајн на единица, цртеж, спецификација и градба, целосна главна одговорност за дизајн со CDMC за да се обезбеди усогласеност со регулативите за CDM 2015.

Чекор 2: Извршени оспособувачки работи: електрични, медицински гас, вода и одводни работи.

Чекор 3: Инсталација на театарска опрема, пуштање во употреба на објектот, тековно одржување и сервисирање на единицата.

Дизајн до испорака: февруари - јуни 2021 година

Наставни болници во Ланкашир Фондацијата на NHS - Кралската болница Престон, Престон

Идентификуваната потреба: Дополнителен театар за интервентна радиологија 

Нашето решение: Хибриден радиолошки театар од 110 м2

Чекор 1: Испорака на хибридно операционо сало во согласност со HTM, опремено со систем за сликање Phillips FlexMove за првична поддршка за интервентна радиологија. Театарот беше заштитен од иднината со ултрачист систем, плус поставена заштита од рендген.

Чекор 2: Обезбедување на CDM и управување со проекти, работа со тимот на Trust за развој, дизајн, пуштање во работа и предавање на објектот, како и изградба на целосен интерфејс на коридорот за поврзување. 

Чекор 3: Извршени оспособувачки работи: електрични, медицински гас, вода и одводни работи.

Испорака: септември 2020 година

 

Доверба на фондацијата NHS на Општата болница Кетеринг - Сер Томас Мур Вард

Идентификуваната потреба: Модуларен оддел со дополнителен капацитет

Нашето решение: Хибриден радиолошки театар од 110 м2

Чекор 1: Техничко истражување на локацијата: планирање на локацијата; дизајн, цртеж, спецификација и изградба на единицата, целосна главна одговорност за дизајн со CDMC за да се обезбеди усогласеност со регулативите за CDM 2015.  

Чекор 2: Дизајниран со користење на методологии, вклучително и процеси на вклучување на засегнатите страни и мапирање и фази на дизајнирање RIBA 1-5. 

Чекор 3: Целосна сертификација за пожар, електрична енергија, механички, медицински гас, вода и вода.

Испорака: мај 2020 година

Наоѓањето решение кое работи за вашата болница започнува овде…

Стапи во контакт

Студии на случај

Доверба на фондацијата NHS на Универзитетот во Јужен Ворвикшир

Мобилен театар Vanguard и клинички тим помагаат да се намали времето на чекање за ортопедска хирургија, локално и за соседните фондови
Повеќе информации

Универзитетската болница Свети Џорџ Фондацијата NHS

Обезбедување простор за да се овозможи целото патување на пациентот, од пристигнување до
испуштање дома – на начин да се максимизира контролата на инфекцијата.
Повеќе информации

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница