Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Нашите лекари 

Работење заедно

Нашите клинички експерти тесно соработуваат со вас во текот на секоја фаза од процесот за да се осигураме дека целосно ги разбираме вашите потреби и барања. Нашата цел е не само да ги исполниме вашите посакувани барања за капацитет, туку и да создадеме средина што поттикнува клинички одлично искуство за пациентот и тимот.

За да се постигне ова, нашиот тим обезбедува поддршка со мапирање на протокот на клинички пациенти, прегледување на барањата за складирање, проток на управување со отпад и сместување за одмор на персоналот. Ние веруваме дека овие фактори играат клучна улога во обезбедувањето на испорака на висококвалитетни клинички услуги.

Нашите искусни тимови се опремени и да управуваат со секојдневната оперативна контрола на објектите. Ова ги вклучува процесите за поддршка како што се промените на плинските боци, процесите за управување со водата и тактичката ескалација на нашиот тим за управување со објекти. Можеме да обезбедиме олеснувачи за извршување на овие задачи во име на болницата, осигурувајќи дека објектите работат непречено и ефикасно.

 

Секој член на клиничкиот тим ја носи својата експертиза и искуство

Нашата клиничка работна сила е составена од високо искусен висок клинички лидерски тим и посветени лекари кои работат директно во нашите установи низ ОК. Нашиот тим вклучува медицински сестри, лекари од оперативниот оддел и работници за здравствена поддршка кои обезбедуваат исклучителни клинички услуги, поддржувајќи ги анестетичките, медицинските и хируршките тимови во болниците.

Нашите менаџери за клинички услуги (CSMs) ги водат сите наши договори; тие се искусни клинички лидери со моментална клиничка регистрација (NMC или HCPC). Нивното широко познавање на нашите мобилни и модуларни простори за здравствена заштита обезбедува испорака на извонредни клинички услуги.

Ние исто така нудиме лекарски решенија за договори за кои е потребна клиничка поддршка. Нашиот тим од регистрирани и нерегистрирани лекари е посветен на давање исклучителни клинички услуги, а истовремено поседува и солидно знаење за работа во привремени мобилни установи. Тие можат да ги поддржат локалните лекари во развојот на ефикасни практики за да се обезбеди безбедност и непречена мобилизација.

Ние работиме со вас за да се осигураме дека вашиот здравствен простор е екипиран од клинички тим со експертиза и искуство што ви треба.

Нашиот клинички тим вклучува:

Театарски практичари (регистрирани NMC/HCPC) – Театарски медицински сестри и практичари од оперативниот оддел (ОДП) со искуство во бројни специјалитети избрани за соодветната мешавина на вештини што се посакуваат за секој договор. 

Практичари за ендоскопија (регистрирани NMC/HCPC) – Соодветно квалификувани медицински сестри за ендоскопија и лекари од оперативниот оддел (ОДП) со искуство во дијагностички и терапевтски процедури.  

Практичари за деконтаминација – Работници за здравствена поддршка со соодветни вештини и искуство во ендоскопска деконтаминација кои можат да бидат распоредени како дел од решенијата на цел тим за ендоскопија. 

Водечки лекари (регистрирани NMC/HCPC) – Искусни високи практичари (медицинска сестра или ODP) кои го поддржуваат оперативното водење на установата кога е распореден тим. Тие исто така можат да го покријат олеснувањето на единицата. 

Олеснувач на единицата – Работник за здравствена поддршка со широко познавање на установата за да обезбеди поддршка на установата и ескалација за времетраењето на договорите што предизвикуваат клиничко поставување. 

Пример решенија за поддршка на лекарите

Театар

Пример опција 1: Само олеснувач на единицата.

Пример опција 2: Пет практичари театарски тим низ еден театар.

 • Водечки лекар од единицата 

 • Лекар за анестезија

 • Лекар за опоравување 

 • 2 x практичари за чистење 

 

Пример опција 3: Девет вежбачки театарски тим низ објект со два театара.

 • Водечки лекар од единицата 

 • 2 x лекар за анестезија

 • 2 x лекари за опоравување

 • 4 x практичари за чистење

Ендоскопија

Пример опција 1: Една просторија за процедури плус објект за деконтаминација.

 • 1 x водечки лекар 

 • 4 x лекари за ендоскопија

 • 1 x лекари за деконтаминација 

 

Пример опција 2: Две простории за процедури, не е потребна деконтаминација.

 • 1 x водечки лекар 

 • 6 x лекари за ендоскопија

Наоѓањето решение кое работи за вашата болница може да започне овде…

Стапи во контакт

Студии на случај

Доверба на фондацијата NHS на Универзитетот во Јужен Ворвикшир

Мобилен театар Vanguard и клинички тим помагаат да се намали времето на чекање за ортопедска хирургија, локално и за соседните фондови
Повеќе информации

Универзитетската болница Свети Џорџ Фондацијата NHS

Обезбедување простор за да се овозможи целото патување на пациентот, од пристигнување до
испуштање дома – на начин да се максимизира контролата на инфекцијата.
Повеќе информации

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница