Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Решенија од одделението

Нарачани болнички одделенија за да го надополнат вашиот постоечки капацитет на кревети

Просторот на болничкото одделение е често на врвот, особено за време на сезонски периоди на дополнителен притисок. Воведувањето на мобилно или модуларно одделение може значително да го зголеми просторот за кревет кој е достапен во болницата, намалувајќи го притисокот врз давателите на здравствени услуги и подобрување на пристапот на пациентите до витална стационарна нега.

Нашите болнички одделенија можат да бидат изградени по нарачка на вашите барања, или како самостојна единица или како дел од комплекс, со кој било број на кревети и распоред конфигуриран да одговара на потребите на вашите пациенти. Барањата како што се станица за прием и медицинска сестра, соблекувална, повеќеслојни и колички, помошни простории и простор за освежување, сите може да се сместат. На барање може да се обезбеди и систем за постелнина со кислород, вакуум и светла. Нашите здравствени простори се вентилирани со HEPA-филтриран воздух што може да се регулира со интегралниот систем за контрола на климата. 

Ќе се дискутираат практични размислувања како што се димензиите на локацијата, снабдувањето со електрична енергија и вода, нечистотијата и телекомуникациите за да се обезбеди сè да работи непречено. Прочитајте повеќе за нашата услуга за дизајн и изградба.

Ако ви требаат дополнителни членови на здравствениот тим за да работат на одделенијата, можеме да го организираме тоа за вас. Можеме да обезбедиме и медицинска опрема на барање. Сето тоа е дел од нашата понуда на сеопфатни решенија. 

Откријте повеќе за нашата клиничко екипирање и инвентар на опрема.

Ward Solutions

Установи за ментално здравје кои создаваат позитивна средина

Дизајнот на здравствени простори кои поддржуваат услуги за ментално здравје е исклучително важен и ние сме чувствителни на барањата. Создавањето модуларни простори за ментално здравје кои се добредојдени и обезбедуваат терапевтска средина за пациентите да добијат максимална поддршка е наш апсолутен приоритет.

Работејќи заедно со давателите на здравствени услуги, ние изградиме карактеристики кои поддржуваат позитивна грижа за менталното здравје, ја рефлектираат потребата за безбедност и ја максимизираат благосостојбата на пациентите. Ја земаме предвид потребата за максимална приватност, простор и природно осветлување.

Нашите установи за ментално здравје се погодни за употреба како центри за третман на злоупотреба на алкохол и супстанции и обезбедуваат оптимална средина за да им помогнат на пациентите да закрепнат.

Ако ви требаат дополнителни членови на здравствениот тим за работа во установата за ментално здравје, ние можеме да го организираме тоа за вас. Можеме да обезбедиме и медицинска опрема на барање. Сето тоа е дел од нашата понуда на сеопфатни решенија. 

Откријте повеќе за нашата клиничко екипирање и инвентар на опрема.

Мобилно одделение - 6 кревети/8 количка

А
Б
В
Д
Е
Ф
Г

Дополнителен капацитет на креветот...брзо

Точните времиња ќе зависат од изборот на објектот, но оваа временска рамка покажува како брзо ја следиме секоја провизија.

Почетни 3-4 часа 

Испорака на објектот

Недела 1 на пуштање во работа и план за запознавање

Тестирање и ратификација на објектот и неговите услуги

2-3 недели од пуштање во работа и план за запознавање

Фокусирајте се на клиничките практики и поставувањето опрема

Периодот на пуштање во работа може да се забрза во исклучителни околности и да биде предмет на вашите локални протоколи за управување со ризик. 

Менаџер за клинички услуги со моментална клиничка регистрација (NMC или HCPC) ќе биде назначен во објектот за времетраењето на договорот и ќе биде присутен во периодот на пуштање во работа за да помогне во подготовките и да одговори на какви било прашања.

Ward Solutions

Студии на случај

Златен јубилеј, Национална болница, Клајдбанк

Помага да се зголеми капацитетот за извршување на повеќе операции и да се намали времето на чекање
Повеќе информации

Болница Витибуш, Пемброкшир

За да обезбеди подобрен проток на пациенти со катаракта, Vanguard испорача мобилна болница во посета на болницата Витибуш за да обезбеди краткорочно зголемување на капацитетот
Повеќе информации

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница