Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Правила и услови

Со користење на оваа веб-локација, се согласувате со следните услови за користење („Услови“).

Доколку не се согласувате со кој било дел од овие правила и услови, немојте да ја користите нашата веб-страница.

Терминот „Vanguard Healthcare Solutions“ или „ние“ или „ние“ се однесува на сопственикот на веб-локацијата, Vanguard Healthcare Solutions Limited чие седиште е Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Brockworth, Gloucester, GL3 4AD и регистрираниот број е 04382564. Терминот „ти“ се однесува на корисникот или гледачот на нашата веб-страница.

Оваа веб-локација е предмет на следните Услови:

 • Содржината на страниците на оваа веб-локација е само за ваши општи информации и употреба. Тоа е предмет на промена без претходна најава. Од вас се очекува да ја проверувате оваа страница од време на време за да забележите какви било промени што ги правиме, бидејќи тие се обврзувачки за вас. Некои од одредбите содржани во овие Услови, исто така, може да бидат заменети со одредби или известувања објавени на друго место на нашата веб-страница.
 • Ниту ние, ниту било која трета страна не дава никаква гаранција или гаранција за точноста, навременоста, перформансите, комплетноста или соодветноста на информациите и материјалите пронајдени или понудени на оваа веб-локација за некоја одредена цел. Вие признавате дека таквите информации и материјали може да содржат неточности или грешки и ние изрично ја исклучуваме одговорноста за какви било такви неточности или грешки во најголема мерка дозволена со закон.
 • Вашето користење на какви било информации или материјали на оваа веб-локација е целосно на ваш сопствен ризик, за што ние нема да бидеме одговорни. Ваша одговорност е да се осигурате дека сите производи, услуги или информации достапни преку оваа веб-локација ги исполнуваат вашите специфични барања.
 • Ние не потврдуваме или гарантираме дека нашата веб-локација или материјалите на веб-страницата се ослободени од сите вируси или други штетни компоненти. Затоа, треба да бидете внимателни при користењето на веб-страницата. Кога преземате какви било материјали, треба да користите ажуриран софтвер признат од индустријата за откривање и уништување на какви било вируси или слични деструктивни уреди. Вие ќе бидете единствено одговорни за вашата употреба и каква било штета на кој било компјутерски систем, губење на податоци или друга штета што може да резултира.
 • Ние нема да бидеме одговорни за каква било загуба или штета предизвикана од дистрибуиран напад на одбивање на услуга, вируси или друг технолошки штетен материјал што може да ја зарази вашата компјутерска опрема, компјутерски програми, податоци или друг заштитен материјал поради вашата употреба на нашата веб-страница или за преземање на кој било материјал објавен на него или на која било веб-локација поврзана со неа.
 • Оваа веб-локација содржи материјал кој е во наша сопственост или лиценциран на нас. Овој материјал вклучува, но не е ограничен на, дизајн, распоред, изглед, изглед и графика. Репродукцијата е забранета освен во согласност со известувањето за авторски права, кое е дел од овие Услови.
 • Сите заштитни знаци репродуцирани на оваа веб-локација, кои не се сопственост на или лиценцирани на операторот, се потврдени на веб-локацијата.
 • Неовластеното користење на оваа веб-локација може да доведе до барање за отштета и/или да биде кривично дело.
 • Од време на време, оваа веб-локација може да вклучува и врски до други веб-локации. Овие врски се обезбедени за ваша погодност за да се обезбедат дополнителни информации. Тие не значат дека ние ја поддржуваме веб-страницата(ите). Ние немаме одговорност за содржината на поврзаните веб-локации.
 • Имаме право веднаш да ја прекинеме вашата употреба на веб-локациите доколку по наша дискреција утврдиме дека сте ги прекршиле овие одредби и услови или на друг начин сте биле вклучени во однесување за кое сметаме дека е неприфатливо по наша дискреција.
 • Вашето користење на оваа веб-локација и секој спор што произлегува од таквото користење на веб-локацијата е предмет на законите на Англија, Северна Ирска, Шкотска и Велс.

Политика за приватност и колачиња

Vanguard Healthcare Solutions Limited е посветена на зачувување на вашето право на приватност и тоа вклучува осигурување дека нема да добивате несакани комуникации од нас во иднина.

Оваа Политика за приватност содржи информации за тоа како ги собираме, користиме и откриваме вашите лични податоци. Референците за „ние“, „нашите“ или „нас“ во оваа Политика за приватност се до Vanguard Healthcare Solutions Limited (компанија број 04382564), чие седиште е во единицата 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Brockworth, Gloucester, GL3 4AD.

Ја цениме приватноста на оние кои ни даваат лични информации. Оваа Политика за приватност се однесува на нашите клиенти, персоналот кој работи за нашите клиенти, посетителите на нашата веб-страница, добавувачите и изведувачите и персоналот кој работи за нашите добавувачи и изведувачи. Ги опишува личните информации што ги собираме, како ги користиме овие информации, правната основа на која ги обработуваме, со кого се споделуваат и како се чуваат. Тоа не важи за нашите вработени, бидејќи имаме посебна политика за приватност за нив.

Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа Политика за приватност за да разберете како постапуваме со личните информации.

Со пристап или прелистување на нашата веб-страница, контактирање со нас на социјалните медиуми, користење на некој од производите или услугите што ги обезбедуваме или на друг начин давајќи ни ги вашите информации, потврдувате дека сте ја прочитале и разбрале оваа Политика за приватност.

Од време на време, можеби ќе треба да направиме промени во оваа Политика за приватност. Ако ја ажурираме нашата Политика за приватност, ажурираната верзија ќе биде на нашата веб-локација и, каде што е соодветно, ќе ве известиме по пошта или е-пошта. Ве советуваме редовно да ја прегледувате оваа Политика за приватност. Продолжувајќи да ги користите услугите и нашата веб-локација, потврдувате дека сте ја прочитале и разбрале најновата верзија на нашата Политика за приватност.

1. Како да контактирате со нас

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност или за личните информации што ги имаме за вас, може да не контактирате со пишување до, Контролорот на податоци, единица 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Brockworth, Gloucester, GL3 4AD . Испраќање ни е-пошта на [email protected] или јавете се на 01452 651 860.

2. Информации што ги собираме

Можеме да собереме и користиме која било од информациите наведени подолу. Ова го нарекуваме „лични информации“ низ оваа Политика за приватност:

2.1 Лични информации што ни ги давате

Вие или вашиот работодавец може да ни дадете лични информации за вас со користење на онлајн формулари обезбедени на нашата веб-локација, пополнување формулари за нарачки, поставување сметка кај нас или со контактирање со нас преку телефон, е-пошта или други средства. Ова вклучува, на пример, кога ни се даваат лични информации за да ангажираме решенија за објекти или поврзани услуги од нас. Вие или вашиот работодавец може исто така да ни дадете лични информации за вас кога ни нудите или давате стоки или услуги за нас.

Таквите лични информации може да вклучуваат:

(а) Информации за вас

(i) Вашето име

(ii) Адреса и поштенски код

(iii) Адреса на е-пошта

(iv) Телефонски број (вклучувајќи ги и мобилните телефонски броеви)

(v) Називот на вашата работа

(vi) Име на компанијата

(vii) Адреса на компанијата

(viii) Информации за сметката

(ix) Пол

(x) Датум на раѓање

(xi) Информации дадени во кореспонденција

(xii) Ажурирања во информациите што ни се доставени

(б) Информации за услугите што ви ги нудиме

(i) Информации потребни за да ви се обезбедат услуги

(ii) Информации за услуги на клиентите

(iii) Управување со односите со клиентите и маркетинг информации

(в) Информации за услуги или производи што ги добиваме од вас или од вашиот работодавец

(i) Вашата веб-страница

(ii) Информации за длабинска анализа на добавувачот

(iii) Информации за контакт за работа (телефонски број, поштенска адреса, адреса на е-пошта)

Имајте предвид дека ни требаат одредени видови лични информации за да можеме да снабдуваме производи и да обезбедуваме услуги за вас или вашиот работодавец, или за да можете вие или вашиот работодавец да ни давате услуги. Доколку не ни дадете такви лични информации или не побарате да ги избришеме, можеби повеќе нема да можете да пристапите до нашите услуги и производи или да ни давате стоки и услуги.

2.2 Лични информации што ги собираме за вас

(а) Секој пат кога ќе ја посетите нашата веб-локација, може автоматски да собираме некоја од следниве информации:

(i) технички информации, вклучително и адресата на Интернет протоколот (IP) што се користи за поврзување на вашиот компјутер на интернет, име на домен и земја која бара информации, бараните датотеки, тип и верзија на прелистувачот, типови и верзии на приклучоци за прелистувач, оперативен систем и платформа;

(ii) информации за вашата посета, вклучително и целосниот тек на кликнување на униформни локатори на ресурси (URL) до, преку и од нашата страница (вклучувајќи датум и време), време и должина на посети на одредени страници, информации за интеракцијата на страницата (како што се лизгање, кликови , и превртување на глувчето), методи кои се користат за прелистување од страницата, податоци за сообраќајот, податоци за локација, блогови и други комуникациски податоци и информации обезбедени кога се бара дополнителна услуга или преземања.

(б) Можеме да пресретнуваме, следиме и/или водиме евиденција за е-пошта комуникации кои влегуваат и излегуваат од нашите системи.

(в) Ако разговарате со еден од нашите продажни претставници, ќе собереме одредени информации што му ги давате на тој претставник за продажба.

(г) Ако не контактирате на социјалните медиуми, ќе собереме одредени информации за вас од вашата страница на социјалните медиуми и преку вашите интеракции со нас или со информации за нашите услуги.

(д) Ако сте клиент или снабдувач (или потенцијален клиент или добавувач) или работите за еден од нив (вклучително и како консултант), може да добиеме информации за вас од веб-страницата на вашата компанија.

(ѓ) Можеме да стекнеме лични информации од трети добавувачи за да ги промовираме и пласираме нашите услуги. Секој таков маркетинг ќе се врши во согласност со дел 10.

3. Користење на информации

Ние или трети лица обработувачи на податоци кои дејствуваат во наше име, ги собираме, користиме и складираме личните информации наведени погоре од следниве причини:

3.1 Посетете ја нашата веб-страница:

(а) да ви овозможи пристап и користење на нашата веб-страница.

(б) да обезбеди техничка поддршка.

(в) да ви ги обезбедиме информациите, производите и услугите што ги барате од нас.

(г) да обезбедиме безбедност на нашите услуги и нашата веб-страница.

(д) да ве препознаеме кога ќе се вратите на нашата веб-страница; и

(ѓ) за подобрување и одржување на нашата веб-страница и подготовка на извештаи или составување статистика за подобрување на нашите производи и услуги. Таквите детали ќе бидат анонимизирани колку што е разумно можно и нема да бидете препознатливи од собраните информации.

3.2 Примање стоки и услуги од вас.

(а) за да ни овозможите да примаме и управуваме со услугите од вас (вклучувајќи длабинска анализа на добавувачот, известување за плаќање и трошоци и финансиски ревизии).

(б) за евиденција и управување со здравјето и безбедноста.

(в) да ги потврдиме информациите за биографиите и да извршиме референтни проверки, да ја процениме соодветноста на вас или на вашиот работодавец да работите за нас; и

(г) за следење на еднаквите можности.

3.3 Обезбедување производи и услуги за вас.

(а) да обезбеди релевантни производи, услуги и поддршка за вас или вашиот работодавец.

(б) да се справиме со какви било прашања или прашања што ги имате за нашите производи и услуги, вклучително и какви било прашања што може да ги имате за тоа како ги собираме, складираме и користиме вашите лични информации или какви било барања направени од вас за копија од информациите што ги имаме држи за тебе.

(в) да ви испратиме одредени комуникации (вклучително и преку е-пошта или телефон) за нашите производи и услуги како што се соопштенија и административни пораки (на пример, поставување на промени во нашите услови и известување за нашите цени).

(г) за здравје и безбедност и обезбедување квалитет; и

(д) да врши статистичка анализа и истражување на пазарот.

3.4

За внатрешно корпоративно известување, деловна администрација, обезбедување на соодветна осигурителна покриеност за нашиот бизнис, обезбедување безбедност на капацитетите на компанијата, истражување и развој, како и за идентификување и имплементирање на деловните ефикасности.

3.5

Да се усогласиме со какви било процедури, закони и регулативи кои се однесуваат на нас - ова може да вклучи онаму каде што разумно сметаме дека е во наши легитимни интереси или легитимни интереси на другите да се усогласиме, како и каде што законски сме обврзани да го сториме тоа.

3.6

Да ги воспоставиме, да ги искористиме или да ги браниме нашите законски права - ова може да вклучи онаму каде што разумно сметаме дека е во наши легитимни интереси или легитимни интереси на други, како и каде што законски сме обврзани да го сториме тоа.

3.7

Доколку не контактирате на социјалните медиуми, за да ги следите вашите интеракции со нас и нашиот бренд на интернет, каде што е во наши легитимни интереси да го сториме тоа за истражување на пазарот и за планирање идни маркетинг кампањи.

3.8

Ако сте новинар, каде што е во наши легитимни интереси да ве контактираме за да ве поканиме да напишете вести за нашите производи или услуги; да ве поканат на настани, да ви испраќаат промотивен материјал и за соопштенија за печатот.

4. Правна основа за користење на вашите лични податоци

4.1

Сметаме дека законските основи за користење на вашите лични податоци како што е наведено во оваа Политика за приватност се како што следува:

(а) нашата употреба на вашите лични податоци е неопходна за извршување на нашите обврски според кој било договор со вас (на пример, за усогласување со условите за користење на нашата веб-локација што ги прифаќате со прелистување на нашата веб-локација и/или за усогласување со нашиот договор за давајте услуги или примајте услуги од вас или од вашиот работодавец); или

(б) каде што (а) не се применува, употребата на вашите лични информации е неопходна за нашите легитимни интереси или легитимните интереси на други (на пример, за да се обезбеди безбедноста на нашата веб-страница). Нашите легитимни интереси вклучуваат:

(i) работиме, растеме и развиваме нашиот бизнис.

(ii) управува со нашата веб-страница.

(iii) изберете соодветно квалификувани и квалификувани добавувачи.

(iv) да обезбедиме безбедна работна средина за нашиот персонал и посетителите.

(v) маркетинг, истражување на пазарот и развој на бизнисот.

(vi) обезбедуваме услуги за нашите клиенти, вршиме и примаме плаќања, обезбедуваме услуги за клиентите и го познаваме клиентот на кој му даваме услуги.

(vii) поставување, следење и обезбедување на исполнување на нарачките со нашите добавувачи; и

(viii) за внатрешни административни цели на групата.

4.2

Во иднина, друга употреба на други лични информации може да биде предмет на ваша согласност (која може да се повлече во секое време откако ќе ја дадете, како што е опишано подолу). Онаму каде што е тоа случај, таа потреба за согласност ќе биде идентификувана во оваа Политика за приватност.

4.3

Ако се потпираме на вашата согласност да ги користиме вашите лични податоци на одреден начин, но подоцна се премислите, може да ја повлечете вашата согласност со контактирање на нас на [email protected] и ние ќе престанеме да го правиме тоа. Меѓутоа, ако ја повлечете својата согласност, ова може да влијае на способноста да можете да ни давате услуги (на пример, ако тие услуги бараат здравствени проценки кои вклучуваат употреба на вашите посебни категории на податоци) или ние да даваме услуги на ти.

5. Колачиња

5.1

За да се осигураме дека нашата веб-локација е добро управувана и да се олесни подобрената навигација во рамките на веб-локацијата, некои страници користат колачиња, кои се мали датотеки поставени на вашиот интернет прелистувач кога ја посетувате нашата веб-локација или веб-светилници, кои се електронски слики за да се бројат посетителите кои пристапиле одредена страница. Ние користиме колачиња и веб-светилници за:

(а) да ви понудиме повеќе приспособено искуство во иднина, со разбирање и запомнување на вашите преференции за прелистување.

(б) управувајте со нашата веб-страница овозможувајќи ни да ја развиеме содржината и функционалноста на веб-локацијата за подобро да ги задоволиме потребите на корисниците.

(в) следење информации за нашите системи и идентификување на категории на корисници по ставки како што се адреса, тип на прелистувач и посетени страници; и

(г) да го анализира бројот на посетители на различни области на веб-локацијата и да се осигура дека веб-локацијата служи како корисен, ефективен извор на информации.

5.2

Онаму каде што користиме колачиња на нашата веб-локација, можете да ги блокирате во секое време. За да го направите тоа, можете да ја активирате поставката на вашиот прелистувач што ви овозможува да го одбиете поставувањето на сите или некои колачиња. Меѓутоа, ако ги користите поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате сите колачиња (вклучувајќи ги и основните колачиња), можеби нема да можете да пристапите до сите или делови од нашата веб-локација или да ја користите целата функционалност обезбедена преку нашата веб-локација.

5.3

Продолжувајќи да ја користите нашата веб-страница и/или нашите услуги, се согласувате со нашата употреба на колачиња како што е опишано во нашата политика за колачиња.

6. Споделување на вашите лични податоци

6.1

Можеме да ги споделиме вашите лични информации со која било компанија која е членка на нашата група, каде што е во наши легитимни интереси да го сториме тоа за внатрешни административни цели (на пример, обезбедување на доследна и кохерентна испорака на услуги до нашите клиенти, информации за управување, корпоративни стратегија, усогласеност, ревизија и мониторинг, истражување и развој и обезбедување квалитет). Ние, исто така, може да ги споделиме вашите лични информации со нашите групни компании каде што ни обезбедуваат производи и услуги.

6.2

Ќе ги споделиме вашите лични податоци со следните категории на трети страни:

(а) нашите даватели на услуги и подизведувачи, вклучувајќи, но не ограничувајќи се на процесори за плаќање, добавувачи на технички и услуги за поддршка, осигурителни компании, даватели на логистика и даватели на ИТ услуги.

(б) компании кои ни помагаат во нашите маркетинг, рекламирање и промотивни активности; и

(в) даватели на аналитика и пребарувачи кои ни помагаат во подобрувањето и оптимизацијата на нашата веб-локација.

Сите трети страни со кои ги споделуваме вашите лични податоци се ограничени (со закон и со договор) во нивната способност да ги користат вашите лични податоци за која било цел освен да обезбедуваат услуги за нас. Секогаш ќе се погрижиме сите трети страни со кои ги споделуваме вашите лични податоци да подлежат на обврски за приватност и безбедност во согласност со оваа политика за приватност и важечките закони.

6.3

Ние, исто така, ќе ги откриеме вашите лични податоци на трети страни:

(а) каде што е во наши легитимни интереси да го сториме тоа за да го водиме, растеме и развиваме нашиот бизнис:

(i) ако продадеме или купиме кој било бизнис или средства, може да ги откриеме вашите лични информации на потенцијалниот продавач или купувач на таквиот бизнис или средства;

(ii) ако суштински сите наши средства или имотот на кој било од нашите подружници се стекнати од трето лице, во тој случај личните информации што ги чуваме ќе бидат еден од пренесените средства.

(б) ако сме должни да ги откриеме или споделиме вашите лични информации за да се усогласиме со која било законска обврска, какво било законско барање од владини или службеници за спроведување на законот и како што може да се бара за исполнување на барањата за национална безбедност или спроведување на законот или спречување нелегална активност.

(в) да ги спроведеме или примениме нашите одредби и услови или кој било друг договор или да одговориме на какви било тврдења, да ги заштитиме нашите права или правата на трето лице, да ја заштитиме безбедноста на кое било лице или да спречиме каква било нелегална активност; или

(г) да ги заштитиме нашите права, имот и безбедност и на нашиот персонал, нашите клиенти или други лица. Ова може да вклучува размена на лични информации со други организации за целите на заштита од измами и намалување на кредитниот ризик.

6.4

Освен како што е јасно опишано погоре, ние никогаш нема да споделуваме, продаваме или изнајмуваме некоја од вашите лични информации на трета страна без да ве известиме и, каде што е потребно, да добиеме ваша согласност. Ако сте дале согласност да ги користиме вашите лични податоци на одреден начин, но подоцна се предомислите, треба да не контактирате, а ние ќе престанеме да го правиме тоа.

7. Задржување на лични информации

7.1

Ние ги чуваме вашите лични податоци не подолго отколку што е потребно за целите за кои се обработуваат личните информации. Должината на времето за кое ги задржуваме личните информации зависи од целите за кои ги собираме и користиме и/или како што се бара за усогласување со важечките закони и за воспоставување, остварување или одбрана на нашите законски права. На пример, ако сме ги собрале вашите лични податоци за маркетинг, рекламирање или промотивни цели, или затоа што сте навеле дека сакате да ги добивате нашите билтени или предупредувања, ќе ги чуваме тие информации онолку долго колку што сметаме дека сè уште сте заинтересирани во таквите комуникации. Ќе ги задржиме информациите што се релевантни за секој договор што го имаме со вас во период од 6 години од датумот на кој тој договор завршува. Покрај тоа, бидејќи здравствените установи на нашите клиенти имаат тенденција да се реновираат на секои десет до петнаесет години, ние може да ги задржиме вашите информации до петнаесет години од датумот кога ќе ангажирате еден од нашите производи или ќе купите услуги од нас, за да можеме да контактираме вие во соодветно време за нашите производи и услуги кои можат да бидат од интерес. Ако ни кажете дека повеќе не сакате да добивате такви комуникации, ние ќе престанеме да ги користиме вашите лични податоци за тие цели. Сепак, можеби ќе треба да задржиме копија од вашите лични податоци за да ги вклучиме како „список за потиснување“, за да бидеме сигурни дека нема да ви испраќаме такви комуникации во иднина.

7.2

Дополнителни информации за должината на времето во кое ги задржуваме вашите лични податоци може да се најдат во нашата Политика за задржување податоци и управување со евиденција во согласност со GDPR. Копија е достапна на барање.

8. Безбедност на вашите информации

8.1

Ние сме посветени на заштита на личните информации од губење, злоупотреба, откривање, менување, неовластен пристап, недостапност и уништување и ги преземаме сите разумни мерки на претпазливост за да ја заштитиме доверливоста на личните информации, вклучително и преку употреба на соодветни организациски и технички мерки. Организациските мерки вклучуваат контроли на физички пристап до нашите простории, ограничување на пристапот врз основа на потреба да се знае, обука на персоналот, адекватен континуитет во работењето и процедури за обновување при катастрофи и заклучување на физички досиеја во кабинети за поднесување документи. Техничките мерки вклучуваат употреба на шифрирање, користење безбедни веб-портали за испраќање посебни категории на лични информации, лозинки за пристап до нашите системи и употреба на антивирусен софтвер.

8.2

Во текот на доставувањето на вашите лични податоци до нас, вашите лични податоци може да се пренесат преку Интернет. Иако правиме максимални напори да ги заштитиме личните информации што ни ги давате, преносот на информации преку интернет не е целосно безбеден. Како такви, вие признавате и прифаќате дека не можеме да ја гарантираме безбедноста на вашите лични информации пренесени на нашата веб-локација и дека секој таков пренос е на ваш сопствен ризик.

8.3

Онаму каде што ви дадовме (или кога сте избрале) лозинка која ви овозможува пристап до онлајн сметка, вие сте одговорни за чување на оваа лозинка доверлива. Ве молиме да не споделувате лозинка со никого.

9. Трансфери на лични информации

9.1

Личните информации може да се користат, складираат и/или пристапуваат од трети лица обработувачи на податоци. Ова може да биде за целите наведени во делот 3 погоре, обезбедување на нашите услуги за вас или вашиот работодавец, примање услуги од вас или вашиот работодавец, обработка на трансакции и/или обезбедување услуги за поддршка.

9.2

Доколку обезбедиме какви било лични информации за вас на такви обработувачи на податоци од трета страна што не е членка на ЕЕА, ќе преземеме соодветни мерки за да се осигураме дека примачот соодветно ги штити вашите лични информации во согласност со оваа Политика за приватност. Овие мерки вклучуваат:

(а) во случај на ентитети со седиште во САД, влегувањето во Европската комисија одобрени стандардни договорни аранжмани со нив или обезбедувањето дека тие се потпишале на Штитот за приватност ЕУ-САД (видете понатаму https://www.privacyshield.gov/welcome) ; или

(б) во случај на субјекти со седиште во други земји надвор од ЕЕА, влегувањето во Европската комисија одобри стандардни договорни аранжмани со нив.

9.3

Дополнителни детали за чекорите што ги преземаме за да ги заштитиме вашите лични податоци во овие случаи се достапни од нас на барање со контактирање со нас преку е-пошта на [email protected] во секое време.

10. Веб-страници на трети лица

10.1

Нашата веб-локација може, од време на време, да содржи линкови до веб-локации управувани од трети страни, вклучувајќи ги партнерските мрежи и нашите групни компании. Имајте предвид дека оваа Политика за приватност се однесува само на личните информации што ги собираме и не можеме да бидеме одговорни за личните информации собрани и складирани од трети страни. Веб-страниците на трети страни имаат свои услови и правила за приватност, и треба внимателно да ги прочитате пред да испратите какви било лични информации на овие веб-локации. Ние не прифаќаме или на друг начин прифаќаме никаква одговорност или обврска за содржината на таквите веб-локации на трети лица или условите или правилата на трети лица.

11. Маркетинг

11.1

Можеме да ги собираме и користиме вашите лични податоци за преземање маркетинг преку е-пошта или телефон.

11.2

Може да ви испратиме одредени маркетиншки комуникации (вклучувајќи електронски маркетинг комуникации и директни комуникации по пошта до постоечките клиенти) доколку е во наши легитимни интереси да го сториме тоа за цели на маркетинг и развој на бизнисот.

11.3

Сепак, ние секогаш ќе ја добиеме вашата согласност за директни маркетинг комуникации каде што тоа од нас се бара со закон и ако имаме намера да ги откриеме вашите лични податоци на која било трета страна за таков маркетинг.

11.4

Доколку сакате да престанете да добивате маркетиншки комуникации, можете да не контактирате преку е-пошта на [email protected] во секое време, така што ќе ни пишете во Услуги за клиенти, единица 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Brockworth, Gloucester , GL3 4AD или со кликнување на врската за отпишување која ќе се наоѓа во сите наши електронски маркетинг комуникации.

12. Вашите права

12.1

Имате одредени права во однос на вашите лични податоци. Доколку сакате дополнителни информации во врска со овие или сакате да вежбате некоја од нив, ве молиме контактирајте не преку е-пошта на [email protected] во секое време. Имате право да барате од нас:

(а) обезбеди пристап до сите лични информации што ги имаме за вас.

(б) ажурирајте ги сите ваши лични информации кои се застарени или неточни.

(в) избришете ги сите лични информации што ги чуваме за вас.

(г) ограничување на начинот на кој ги обработуваме вашите лични податоци.

(д) спречување на обработката на вашите лични информации за цели на директен маркетинг.

(ѓ) дајте ги вашите лични податоци на трета страна давател на услуги.

(е) да ви обезбедиме копија од какви било лични информации што ги имаме за вас; или

(ж) разгледајте ги сите валидни приговори што ги имате за нашата употреба на вашите лични податоци.

12.2

Ние ќе ги разгледаме сите такви барања и ќе го дадеме нашиот одговор во разумен рок (и во секој случај кој било временски период што го бара важечкиот закон). Сепак, имајте предвид дека одредени лични информации може да бидат изземени од такви барања во одредени околности.

12.3

Ако има исклучок, ние ќе ви го кажеме ова кога ќе одговориме на вашето барање. Можеме да побараме од вас да ни ги дадете информациите неопходни за да го потврдите вашиот идентитет пред да одговорите на секое барање што ќе го направите.

13. Коментари и поплаки

13.1

Ако имате какви било прашања или поплаки во врска со нашето собирање, користење или складирање на вашите лични информации или ако сакате да остварите некое од вашите права во врска со вашите лични информации, ве молиме е-пошта на [email protected]. Ќе испитаме и ќе се обидеме да ја решиме секоја таква жалба или спор во врска со употребата или откривањето на вашите лични податоци.

13.2

Можете исто така да поднесете жалба до органот за заштита на податоците во земјата на Европската унија каде што сме со седиште или каде што обработуваме лични информации што се однесуваат на нудење услуги за вас во Европската унија. Во ОК, релевантен надзорен орган е Канцеларијата на Комесарот за информации („ICO“). Информации за тоа како да поднесете жалба може да најдете на веб-страницата на ICO https://ico.org.uk/make-a-complaint/. Алтернативно, може да побарате правен лек преку локални судови ако мислите дека вашите права се прекршени.

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница