Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт
Дома

Животна средина

Нашите заложби за одржливост и општествена одговорност

Посветени сме да станеме еколошки одржлива и општествено одговорна организација која создава светски водечки клинички здравствени простори со минимално влијание врз животната средина.

Нашите цели

1. Нашите деловни практики постојано се развиваат; нашата еколошка патна карта не обврзува да бидеме јаглеродно неутрални за емисиите 1 и 2 до крајот на 2023 година и да станеме јаглеродна нето нула до 2035 година.

2. Постојано се стремиме да нудиме производи и услуги кои им помагаат на нашите клиенти да ги постигнат своите цели за животната средина. Нашите здравствени простори ќе бидат неутрални од јаглерод на секојдневно трчање до 2025 година.

Нашите обврски

 • Имајќи јасен, долгорочен стратешки план со цели базирани на наука за да се осигураме дека ќе ги постигнеме нашите долгорочни цели и ќе ја испорачаме нашата годишна тактичка активност
 • Годишно објавување на А план за намалување на јаглеродот
 • Годишно мерење на нашиот јаглероден отпечаток
 • Испорача нето-нула зграда модуларно портфолио до 2024 година  
 • Обезбедување дека имаме одржлив синџир на снабдување, користејќи материјали и дизајни способни да го продолжат животниот век на нашите згради
 • Максимизирање на нивото на повторна употреба/пренамена или рециклирање за идни проекти
 • Зголемување на употребата на обновливи извори на енергија низ нашите простории додека не бидеме целосно напојувани од обновливи извори во 2025 година
 • Транзиција кон флота на електричен погон до 2025 година, постепено укинување на возилата со фосилни горива
 • Намалување на емисиите на синџирот на снабдување за 80%
 • Тековни инвестиции во проекти за зафаќање јаглерод за отстранување на 500 tCO2-e годишно од атмосферата преку нашето партнерство со Klimate
 • Обезбедување дека нашиот синџир на снабдување има практики за намалување на нивното влијание врз животната средина, вклучително и избор на материјали 
 • Не се доставува отпад на депонија

Погледнете го нашето патување до Carbon Net Zero патоказ

Дознајте за нашите неодамнешни NHS Evergreen одржлива проценка на добавувачи

Како испорачуваме производи и услуги кои им помагаат на нашите клиенти да ги исполнат своите цели за животната средина:

 • Простори за здравствена заштита произведени во нашите сопствени фабрички контролирани средини
 • Нивоата на фабричко завршување 80% ги минимизираат активностите на лице место
 • Воведување на јаглеродни неутрални модуларни згради во нашето портфолио на услуги 
 • Сите згради стандардно ги постигнуваат нивоата на „Одлично“ BREEAM
 • Испорака на енергетски ефикасни згради кои не ги загрозуваат безбедносните, практичните или функционалните барања 
 • Употреба на современи технологии за зафаќање и искористување на обновливите извори на енергија за контрола на работните средини
 • Модули за под-конструкција со челична рамка, бетонски под подот, произведени во фабрика за јаглерод неутрална

Кружна економија

Преку нивниот приспособлив и одржлив дизајн, модуларните и мобилните здравствени установи играат витална улога во унапредувањето на кружната економија и истовремено нудат еколошки и одржливи придобивки. Употребата на модуларни компоненти овозможува лесно расклопување, преместување и реконфигурација, овозможувајќи ефикасно да се доставуваат здравствените услуги каде што е потребно. 

Оваа флексибилност не само што ги намалува градежните и оперативните трошоци, туку го намалува и еколошкиот отпечаток поврзан со традиционалните фиксни здравствени структури. Покрај тоа, модуларните објекти промовираат пренамена и рециклирање на материјалите, придонесувајќи за кружната економија со продолжување на нивниот животен век и намалување на побарувачката за нови ресурси. 

Нашиот синџир на снабдување

• Нашите модули за под-конструкција со челична рамка, бетонски под подот се произведени во фабрика за јаглерод неутрална

• Нашите системи за ѕидање се специфицирани и дизајнирани за нашите згради, намалувајќи го отпадот и преработката на дефекти

• Работиме со нашите синџири на снабдување за да го намалиме нивното влијание врз животната средина преку избраните материјали и нивните сопствени практики

Фабрички контролирана средина

• Епизодите на повторна работа и дефекти се минимизирани

• Намалување на трошењето материјал преку контрола на производството

• Зголемување на нашето ниво на сегрегација и рециклирање на отпадот

Енергетски ефикасни дизајни

• Користење на природна светлина и вентилација каде што е можно

• Обезбедување високи вредности на изолација во нашите модуларни системи за ѕидови, покриви и застаклување

• Зафаќање енергија каде што е практично

• Зелено ѕидање

Користење на современи одржливи технологии

• Опции за греење со извор на земја/воздух

• ФВ панели

• Интегриран мониторинг на CO2

• Искористување на дождовницата

Социјална одговорност

Го користиме нашиот корпоративен досег за да имаме корист за животната средина, заедниците и да обезбедиме безбедни, висококвалитетни здравствени простори. 

Нашиот фокус е на:

 • Постигнување на стандардите ISO14001 и 45001
 • Работејќи со фондови за зачувување на дивиот свет за да се подобри квалитетот на реките и каналите во ОК 
 • Нудејќи им на вработените платена волонтерска работа со тимот на Ark Business Conservation
 • Подобрување на животните шанси за младите луѓе со пристап до работа во рамките на здравствената заштита и здравствениот инженеринг. Целните стажирање и менторства сочинуваат 10% од нашата работна сила
 • Обука 10% на нашата работна сила да стане прва помош за ментално здравје
 • Поддршка на каузите на првата нација во Австралија преку можности за платени волонтери
 • Подобрување на средини на работното место
 • Поддршка на NHS и приватниот здравствен сектор за да им помогне на пациентите да се вратат на работа или нивните обврски за грижа
 • Создавање чувство на споделена одговорност и одговорност во нашиот бизнис преку обука и развој, комуникациски патишта и системи
 • Обезбедување на акредитација на B Corp до 2025 година за да ја одрази нашата посветеност да ги исполниме високите стандарди за општествени и еколошки перформанси, транспарентност и одговорност. 

Погледнете го нашиот патоказ за патување со корпоративна општествена одговорност

Нашите изведувачи и управување со синџирот на снабдување

Ние гарантираме дека нашите изведувачи ги задоволуваат највисоките работни стандарди за здравје и безбедност, како и усогласување со релевантните законски и регуларни барања како што се Законот за еднаквост и Закон за модерно ропство и трговија со луѓе

Посветени сме на правични практики за плаќање како што е наведено во упатствата од поранешната Канцеларија за трговија на владата и принципите на Изградба 2025 година: 

 • Транспарентност во постапките за плаќање 
 • Потврда за плаќања во однос на пресвртниците 
 • Сите износи што се чуваат на задржување со временски период и причина. 

Ние сме акредитирана членка на Шемата за внимателни изведувачи и работиме преку синџир на снабдување на ценети партнери. 

Управување

Ригорозните политики за управување на Vanguard ја поддржуваат безбедноста и усогласеноста. Безбедноста на пациентите, нашите клиенти и нашиот персонал е во центарот на сè што правиме. Нашиот систем на управување е дизајниран да биде робустен и да дава континуирано подобрување.

Нашата активна политика за интегрирано управување е дизајнирана да поддржува испорака на безбедна и усогласена услуга. Ние ја ревидираме оваа политика и ги следиме нејзините резултати на секое ниво на нашата организација. Во ретки прилики кога работите не одеа според планот, ги исправавме и ги користиме учењата за да ги подобриме нашите идни услуги.

Воспоставен е строг процес на квалитет за да се идентификуваат и да се решат сите клинички проблеми и да се решат сите ризици. Ова ги вклучува процесите на внатрешна и надворешна ревизија за следење и проверка на обезбедените услуги.

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница