Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт
Дома

Најчесто поставувани прашања

Колку време е потребно за да се инсталира модуларен објект?

Краткиот одговор е помалку време за да размислите. Модуларните објекти кои користат современи методи на градба може да се развијат многу побрзо од традиционалните згради со тули и малтер. На пример, од нарачка до предавање, изградбата на четири модуларни дневни операциони сали, простор за опоравување и други простории за поддршка во болницата може да потрае само 12 недели или до 26 недели доколку е потребно нарачано решение за Healthcare Space.

Откријте колку брзо модуларната установа може да пристигне на локацијата на вашата болница.

Може ли да изнајмувам или да купам објект?

Одговорот е да и за двете. Ние нудиме флексибилен пристап на набавка за нашите модуларни објекти со опции за изнајмување, изнајмување/купување и купување достапни или директно или преку различни рамки.

Нашите мобилни единици се достапни само за изнајмување.

Дали има минимален период за изнајмување?

Општо земено, постои минимум 13-неделен период на изнајмување за нашите мобилни објекти и можеме да изградиме модел на цени за нашите модуларни објекти од 26 недели наваму. Сепак, прифаќаме флексибилен пристап бидејќи наш приоритет е секогаш да ги базираме нашите решенија околу потребите на нашите клиенти, наспроти наметнувањето ограничувања.

Кои процедури може да се спроведат во подвижна операциона сала?

75% од сите типови клинички процедури спроведени во голема акутна болница може да се изведуваат во нашите мобилни операциони сали, од замена на колк до операција на катаракта, процедури за ендоскопија до пластична хирургија. Плус специјалист кардиохирургија и сложени процедури за рак. Целосната листа е премногу долга за да се вклучи овде, но можете да дознаете повеќе на нашата Страница за наследство.

Какви предности нудат модуларните згради во однос на традиционалните здравствени згради?

Главната придобивка е брзината со која можат да пристигнат на лице место и да ги пуштат првите пациенти низ вратата. Зградите на ММС и градбите надвор од локацијата се подеднакво робусни и квалитетни како и традиционалните згради од „тули и малтер“, големата разлика е во тоа што тие можат да се градат во исто време кога се изведуваат работите за подградба на терен.

Дизајнот на модулот и MMC можат да го намалат времето на изградба до 45%, да ги намалат трошоците за 16% и да ја зголемат продуктивноста за 30% во текот на процесот на градење.1 Има и еколошки придобивки, со ограничен отпад и намален јаглерод наспроти традиционалните испораки на градилиштето.

Како пример - болницата Свети Џозеф во Денвер, Колорадо откри дека изградбата на нивните објекти надвор од локацијата им ја намалила 72 дена од времето на испорака и ги намалила трошоците за околу $4,3 милиони.2

1. Бела книга за градење подобра здравствена заштита.
2. Гајгер, 2017 година.

Дали е потребна дозвола за планирање за да се инсталира мобилен објект?

Некогаш е потребна дозвола за планирање за некои мобилни испораки, тоа зависи од должината на мандатот и обемот на проектот. Не грижете се, ние можеме да помогнеме со ова.

Како што би очекувале, имаме богато искуство во оваа област. Нашиот проектен тим може да вклучи специјалист консултант за планирање за да ги поддржи клиентите при процесот на поднесување и одобрување на планирањето, ова е често случај со нашите решенија со клуч на рака. Нашиот консултант ќе се вклучи во дискусии пред планирање со релевантните локални власти за да се осигури дека нивните барања се добро разбрани.

Нашиот тим со задоволство би разговарал за ова со вас. Стапи во контакт

Дали е потребна дозвола за планирање за да се инсталира модуларен објект?

Да, дозвола за планирање е потребна за модуларни градби поради должината на мандатот и обемот на проектот, но ние можеме да помогнеме со ова.

Како што би очекувале, имаме богато искуство во оваа област. Нашиот проектен тим може да вклучи специјалист консултант за планирање за да ги поддржи клиентите при процесот на поднесување и одобрување на планирањето, ова е често случај со нашите решенија со клуч на рака. Нашиот консултант ќе се вклучи во дискусии пред планирање со релевантните локални власти за да се осигури дека нивните барања се добро разбрани.

Нашето пријателско тимот со задоволство би разговарал за ова со вас. Стапи во контакт

Можете ли да направите објект кој е нарачан на нашите барања?

Апсолутно, тоа е она по што сме познати. Ќе работиме со вас за да создадеме простор за здравствена заштита кој е дизајниран да одговара на вашите специфични барања, од управувањето со протокот на пациенти, мерките за ефикасност, до надворешниот изглед и чувство.

Дали обезбедувате решенија за клинички персонал?

Да, обезбедувањето клинички персонал често е дел од нашите договори. Имаме силен тим од регистрирани и нерегистрирани лекари кои не само што обезбедуваат одлична клиничка услуга за нашите клиенти и нивните пациенти, туку имаат и добро познавање за тоа што е потребно за работа во привремена установа.

Типичните улоги може да вклучуваат театар, ендоскопија и водечки практичари (сите регистрирани NMC/HCPC), практичари од оперативниот оддел искусни во дијагностички и терапевтски процедури, практичари за деконтаминација и олеснувачи на единиците.

Откријте повеќе за тоа како можеме да ви помогнеме со клиничкиот персонал за вашиот здравствен простор.

Како можам да дознаам повеќе за добивање на операциона сала на лице место?

Само стапете во контакт со нашиот пријателски тим и тие ќе ве одведат низ чекорите, веројатно ќе откриете дека процесот е поедноставен отколку што сте замислиле. Можеме да ви ја одземеме напорната работа, па дури и да обезбедиме a решение со клуч на рака ако тоа најмногу ти одговара.

Стапи во контакт

Дали снабдувате објекти надвор од ОК?

Да, ние работиме на меѓународно ниво под брендот Q-bital Healthcare Solutions. Имаме искуство со обезбедување објекти во Австралија, Нов Зеланд, Бенелукс, Франција, Ирска и Нордијците. Нашиот пријателски меѓународен тим може да ви каже повеќе или да го посетите www.q-bital.com.

Како го управувате вашето влијание врз животната средина, особено со вашите поголеми капацитети?

Како го управувате вашето влијание врз животната средина, особено со вашите поголеми капацитети?
Како давател на NHS, ја споделуваме визијата утврдена во Зелениот план на NHS. Нашите решенија се дизајнирани, изградени и испорачани со големо внимание и внимание за животната средина, намалувајќи го јаглеродот во секој чекор од нашиот производствен процес. Постојано бараме начини да го минимизираме влијанието на тоа како ги користиме ресурсите со посебен фокус на обезбедувањето дека придонесуваме во глобалната агенда за климатските промени.

Нашата цел е да бидеме нето јаглерод нула за емисиите од опсегот 1 и 2 до крајот на 2023 година и за опсегот 3 до 2035 година; имаме цврст план за намалување на јаглеродот кој ќе ни помогне да го постигнеме тоа. Горди сме на нашиот напредок на патувањето кон јаглеродната нето нула, погледнете подетално овде…

Неодамна соработувавме со Климата да создадеме стратегија за отстранување на јаглеродот што ќе ни помогне да ги постигнеме нашите нето нула амбиции. Иновативното портфолио на проекти за отстранување на јаглерод вклучува проекти како што се директно зафаќање воздух, длабоко складирање био-масло, океански алги и ресторативно садење дрвја. Сите се независно потврдени за да се обезбеди нивниот интегритет.

Дали работите со партнери?

Да, ние секогаш сме подготвени да истражуваме можности за партнерство и моментално работат со производители на опрема, архитекти, градежништво и оператори на клинички услуги.

Дали Vanguard е одобрен и наведен во сите болнички рамки?

Многу од нашите клиенти користат а рамковен договор за набавка нов објект; ние сме одобрени и наведени во сите големи болнички рамки. Постојат придобивки поврзани со секоја од рамките, па затоа е добро да истражите што тие можат да ви понудат.

Стапи во контакт

Дали е достапно целосно решение со клуч на рака?

Апсолутно, можеме да се грижиме за целиот процес и да испорачаме a решение со клуч на рака. Оваа услуга вклучува целосно управување со процесот на дизајнирање (вклучувајќи го одобрувањето на деловниот случај), производство во куќата, инсталација на локацијата и пуштање во работа на проектот. Имаме богато искуство во набавка и доставување на сите работи на локацијата преку нашиот специјализиран тим за дизајн на здравствена заштита.

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница