Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Vanguard Healthcare Solutions ги здружува силите со Klimate за проектот за отстранување на јаглеродот и го прави следниот чекор во своето патување Net Zero

9 јуни, 2023 година
< Назад на вести
Прочитајте за нашето партнерство со Klimate.co како дел од нашето патување со Net Zero

VANGUARD Healthcare Solutions направи значаен чекор во своето патување кон тоа да стане организација Net Zero преку партнерство со данските експерти за отстранување јаглерод Климата, кои работат заедно со еколошки одговорни компании како што е Vanguard за да им помогнат да постигнат Net Zero и да ги забрзаат технологиите за отстранување на јаглеродот.

Vanguard е водечки глобален снабдувач на флексибилна клиничка инфраструктура и услуги, обезбедувајќи висококвалитетни, технички напредни операциони сали, клинички капацитети, ендоскопија и дијагностички решенија со темпо, во партнерство со здравствени клиенти за зголемување на капацитетот заедно со подобрување на ефикасноста и здравствените резултати.

Заедно со Klimate, Vanguard гради портфолио на проекти за отстранување на јаглерод за да ги постигне своите цели и да ја поддржи животната средина. Портфолиото ќе вклучува проекти како што се директно зафаќање воздух, длабоко складирање био-масло, океански алги и ресторативно садење дрвја и тие ќе бидат независно потврдени за да се обезбеди нивниот интегритет и ефективност.

Инвестицијата во овие проекти за отстранување на јаглерод ќе игра суштинска улога во помагањето на Vanguard да ги постигне своите амбиции да стане јаглеродно неутрален за емисиите од опсегот 1 и 2 во наредните години. Оваа инвестиција е прв чекор во програмата за отстранување на јаглерод, која ја презема одговорноста за неизбежните емисии и ќе биде придружена со работата на Vanguard за намалување на нивото на емисија на јаглерод за 61%. Работата за постигнување на оваа цел, исто така, ќе вклучи постепено внесување на електрични возила во нејзиниот возен парк, користење на обновливи извори на енергија за сите простории и зголемување на нивото на рециклирање на отпадот.

Глобално е познато дека Емисиите треба да се намалат за 451 TP4T до 2030 година да се задржат температурите под 1,5 Целзиусови степени во споредба со прединдустриските нивоа.

Крис Блеквел-Фрост, главен извршен директор во Vanguard Healthcare Solutions, рече:

„Бев многу инспириран од Оксфордските принципи за неутрализирање, а пристапот на портфолиото на Klimate за отстранување на јаглеродот ни овозможува совршено да се усогласиме со нив.

„Како организација ние сме целосно посветени да бидеме снабдувач на клинички капацитети и услуги од светска класа и организација која работи на еколошки внимателен и одговорен начин. Посветени сме да бидеме јаглеродно неутрални за емисиите од опсег 1 и 2 во 2023 година и преку нашата програма за инвестиции и партнерство со Kllimate, ќе ја постигнеме оваа цел.

Како глобален бизнис, нашата цел е да направиме се што можеме за да управуваме со влијанието на нашата работа врз животната средина и да ја играме нашата улога во заштитата на животната средина колку и да можеме. Дел од нашиот фокус, природно, е на намалување на апсолутните емисии на нашите операции, но клучно е да ги надополниме тие активности со оние кои исто така го отстрануваат јаглеродот.

Задоволни сме што работиме заедно со Klimate за да инвестираме во портфолио на проекти за отстранување на јаглерод ширум светот и да правиме се што можеме за постојано да ги прегледуваме и подобруваме активностите што ги преземаме за да ја постигнеме нашата цел Нето нула до 2035 година“.

Ерик Вилборг, главен комерцијален директор, Климат, рече:

„Задоволни сме што работиме заедно со Vanguard за да им помогнеме да пристапат до висококвалитетни, иновативни и проверливи решенија за отстранување на јаглерод, кои се усогласени со науката и кои ќе им помогнат да ги постигнат своите еколошки амбиции.

Белешка до уредниците

Vanguard здравствени решенија е компанија за медицинска технологија која соработува со даватели на здравствени услуги во ОК и на глобално ниво, вклучувајќи ги Европа и Австралија, речиси 25 години.

Vanguard создава и брзо испорачува модуларни и мобилни простори за здравствена заштита, вклучувајќи нарачани хируршки центри за повеќе театари, дијагностички центри, ултра чисти и стандардни операциони сали, апартмани за ендоскопија, дневни операции, клиники, одделенија, простории за двојни процедури, апартмани за деконтаминација и услуги за централна стерилизација.

Мобилните и модуларни решенија Vanguard нудат висококвалитетни, специјализирани и интегрирани клинички средини каде што може да се обезбедат низа процедури, вклучувајќи ортопедија, офталмологија и ендоскопија. Тие им помагаат на давателите на здравствени услуги, вклучително и NHS, да го зголемат капацитетот на пациентите и клиничкиот простор, помагајќи да се намали времето на чекање за процедури. Тие можат да се користат и во планирани и во итни ситуации.

Vanguard може да поддржува установи со клиничка поддршка и медицински сестри, како и дополнителни услуги за поддршка кои се прошируваат на опрема и услуги за поддршка и одржување на лице место.

За климата:

Климат е климатска технолошка компанија основана во 2021 година со седиште во Копенхаген, Данска. Klimate обезбедува пристап до висококвалитетни, иновативни и проверливи решенија за отстранување на јаглерод, усогласени со науката. Основната цел на Klimate е да го зголеми и забрза развојот на методите и технологиите за отстранување на јаглеродот потребни за постигнување на целите утврдени со Парискиот договор.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница