Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Златен јубилеј, Национална болница, Клајдбанк

Помага да се зголеми капацитетот за извршување на повеќе операции и да се намали времето на чекање

Потребата

Одделот за ендоскопија идентификуваше потреба за зголемување на капацитетот. Мобилната установа за ендоскопија се сметаше за клучна за да се надмине елективната нега и да се задоволи тековната побарувачка за третман.

Договорот беше поддржан од планот за дијагностичко закрепнување и обновување на ендоскопија и урологија, поддржан од 70 милиони фунти инвестиција на шкотската влада за да им се помогне на болниците да се вратат на нивоата на третман пред пандемијата и да го надминат. 

Планот

Планот беше да се обезбеди единствена мобилна ендоскопска установа која ќе остане на лице место минимум 12 месеци, со можност за продолжување на крајот на договорот. Целта на ова решение беше да се осигури дека елективниот капацитет се одржува и се зголемува и драстично се намалува времето на чекање на пациентите.

Решението

Една мобилна ендоскопска установа беше испорачана и инсталирана во јуни 2021 година. Како самостојна установа, таа работеше без потреба од пристап до главната локација на болницата. Овој висококвалитетен здравствен простор е дизајниран за лекарите да вршат и горните и долните процедури, вклучувајќи гастроскопии, колоноскопии и сигмоидоскопии. 

Обезбедивме опрема за една просторија за процедури, вклучувајќи сет од 290 ендоскопи, оџаци и водичи за опсег. Покрај олеснувачите на единицата, обезбедивме и комплимент од персоналот, вклучувајќи медицински сестри кои ќе работат заедно со ендоскопистот и техничари за деконтаминација на ендоскоп.

Исходот

Објектот работи 7 дена во неделата, од 08:00 до 18:00 часот со постигнување до 24 JAG поени дневно. Немаше периоди на застој и затоа немаше нарушување на функциите на болницата или списоците за изборна нега. 

Олеснувачот на единицата тесно соработуваше со персоналот на Фондот и со оние обезбедени од обезбедувач на кадровски услуги (ID Medical во овој пример), од првите недели од користењето на објектот до целиот век на договорот за да се зголеми запознаеноста на единицата. Високото задоволство на болничкиот персонал од единицата за двојна процедура се покажува преку нивното продолжување на договорот до јуни 2023 година.

Нашето партнерство со Олимп

Олимп обезбеди простор за просторијата за процедури, сервисирање на опремата и распоред на годишни ажурирања за ракување со опсегот, за да се осигура дека сè работи непречено. 

Во неверојатен случај да се појави проблем со опремата кога персоналот спроведува процедура, Olympus е повеќе од среќен да дојде и да даде поддршка за решавање на овие прашања што е можно поскоро.

Нашето партнерство со ID Медикал 

ИД Медицински обезбеди клинички персонал обучен за ендоскопија и стручно обучени медицински сестри за да го покријат персоналот Vanguard кога земаа годишен одмор. Ендоскопистите на болницата многу високо го оценија медицинскиот персонал на ИД во однос на нивната професионалност и нивото на стручност. Со персоналот обезбеден од ID Медикал, исто така, раководи персоналот на Vanguard, во рамките на партнерството, за да се одржи улогата на ескалација.

Факти и бројки

25%

од случаите на катаракта во болницата се забележани во установата Vanguard

1,500

случаи кои се лекуваат во одделението на годишно ниво

20

број на регистрирани инфекции на објектот Vanguard

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница