Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Градската болница во Питерборо

Иновативната установа за „предавање на брза помош“ го зголемува капацитетот на пациентите во зафатени времиња и овозможува персоналот на брзата помош да биде прераспореден за да одговори на повиците на 999.

Здравствената инфраструктура од Vanguard Healthcare Solutions е распоредена како иновативно решение за „предавање на брза помош“, помагајќи да се намалат одложувањата во одделот за итни случаи и да се подобри искуството на пациентите. Мобилен објект е стациониран во заливот за брза помош на градската болница во Питерборо и обезбедува до осум колички за пациентите кои чекаат прием во одделот за итни случаи.

Заедничкиот проект помеѓу Vanguard и North West Anglia NHS Foundation Trust ќе го зголеми капацитетот на пациентите во зафатени времиња и ќе овозможи персоналот на брзата помош да биде прераспореден за да одговори на повиците на 999. Одделот ќе биде екипиран од клиничкиот тим на Труст и треба да биде на лице место шест месеци. Одложувањата на предавањето на брзата помош и грижата за коридорот се широко пријавени низ NHS оваа зима. За да се помогне да се зголеми капацитетот на Питерборо што е можно побрзо за да се ублажат и избегнат овие проблеми, проектот беше планиран и мобилната единица беше испорачана во рок од неколку недели.

„Како што се приближувавме до нашиот напорен зимски период, знаевме дека ни треба дополнителен објект за да ни помогне да го решиме недостатокот на капацитет во нашиот оддел за итни случаи. Ги разгледавме опциите и стана очигледно дека Vanguard може брзо да одговори на нашата итна зимска потреба.
„Работата со Vanguard не можеше да биде полесна. Пред да биде инсталиран објектот, постоеше загриженост затоа што инсталиравме објект во многу предизвикувачки период и со тоа што сè уште треба да работиме со нашиот оддел за итни случаи. Инсталирањето беше завршено исклучително брзо и Vanguard работеше со нас за да создадеме алтернативни планови кои ќе ни помогнат да се справиме со амбулантите кои пристигнуваат во исто време со инсталацијата на единицата.

Керолин Вокер, главен извршен директор, Фондацијата НХС на северозападна Англија

„Бевме воодушевени што можевме да обезбедиме решение кое директно ќе им користи на пациентите на овој начин и ќе им помогне на амбулантните возила да одговорат на повиците што е можно побрзо. Тесно соработувавме со Trust за тоа како мобилната единица може да им помогне во различни фази од патеката на пациентот, почнувајќи од пристигнувањето во одделот за итни случаи. Дополнителната придобивка од побрзо ослободување на амбулантите значи дека потенцијално може да им се помогне на повеќе пациенти

„Ќе работи 24 часа на ден. По пристигнувањето во одделот за итни случаи, пациентите ќе бидат тријагирани и ќе се донесе одлука за тоа каде можат да чекаат прием во одделот. Единицата за предавање на амбулантата вклучува капацитети за пациенти и персонал, вклучувајќи тоалети, соблекувални и медицински гасови за да се осигура дека е и клинички висок квалитет, но и удобно.
Максин Лосон, Менаџер на сметки Југ, Vanguard Healthcare Solutions

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Болница Дерифорд, Плимут

Мобилно и модуларно хируршко решение со мешан модалитет е инсталирано во соработка со University Hospitals Plymouth NHS Trust за да се обезбеди дополнителен офталмолошки капацитет во болницата Дерифорд.
Прочитај повеќе

Ланкашир наставни болници NHS Trust

Пакет за интервентна радиологија во наставните болници во Ланкашир, NHS Trust.
Прочитај повеќе

Општата болница Ферфилд, Бури

Програма за изборни реформи во Големиот Манчестер, пакет за ендоскопија со двојна процедура.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница