Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.

Потребата

Болница во округот Дорсет е зафатена, модерна болница и главен давател на акутни болнички услуги за население од околу 250.000 во локалната област. Како дел од своите услуги, болницата се грижи за стоматолошка работа за пациенти со потешкотии во учењето и одредени ментални здравствени, медицински или физички здравствени проблеми, во име на фондацијата Сомерсет NHS Foundation Trust.

Овој тип на работа е напорен и може да биде тешко да се закаже во театрите, па за брзо намалување на бројот на педијатриски и возрасни пациенти со посебни потреби кои чекаат стоматолошки процедури, болницата побара од Vanguard да обезбеди привремено решение.

Планот

Донесено е решение да се донесе а мобилна операциона сала на местото на болницата во период од 20 недели. Театарот ќе се користи за стоматолошка работа, вклучително и хирургија и екстракција, на првенствено педијатриски пациенти со посебни потреби, кои беа класифицирани како главни случаи на дневна хирургија.

Краткото време помеѓу одлуката и пристигнувањето на установата на лице место, значеше дека трустот требаше тесно да соработува со Vanguard за да се подготви за неговото пристигнување, вклучително и поставување на комунални врски и нов процес за преместување на пациентите низ болницата. Театарот требаше да биде лоциран на паркингот на Ден Хирургија, со поврзување со главната болница преку покриена патека.

Решението Vanguard

Мобилна операциона сала беше доставена до болницата во округот Дорсет, обезбедувајќи посебен простор за преземање педијатриска стоматолошка хирургија со цел да се намалат листите на чекање. Поставувањето помина без проблеми и театарот профункционираше во рок од еден месец од потпишувањето на договорот.

Покрај театарскиот простор, Здравствениот простор содржеше и соседна сала за анестезија и простор за опоравување со 3 заливи. Објектот, кој работеше 5 дена во неделата по 9-10 часа секој ден, беше украсен со шарени налепници за да се зголеми неговата привлечност за педијатриските пациенти.

Vanguard обезбеди и медицински сестри за театарот, вклучително и двајца постојани членови на персоналот со интимно познавање на мобилната установа. Ова обезбеди ефикасно управување со просторот за здравствена заштита и овозможи брзо решавање на сите прашања или прашања.

Исходот

Вкупно, 780 предизвикувачки стоматолошки процедури беа преземени во мобилниот театар во текот на 20-неделниот договор. Како резултат на тоа, Фондацијата можеше значително да ги намали своите листи на чекање за овој вид постапка пред крајот на годината, како што беше планирано.

И раководството и персоналот во болницата во округот Дорсет беа задоволни од мобилното решение. Утврдено е дека објектот е практичен во однос на распоредот, а персоналот на Vanguard се смета за одлично дополнување на сопствениот тим на болницата.

Георгина Рандал, заменик-шеф на театри во болницата во округот Дорсет, рече: „Повторно би имала театар Vanguard со отчукување на срцето.

„Една од главните причини зошто тоа функционираше толку добро за нас е тоа што персоналот на Vanguard брзо изгради одлични односи со персоналот на болницата; не само во рамките на театарот, туку и со вратарите и персоналот во установите за стерилизација и аптека. Ова значеше дека целата операција течеше непречено од почеток до крај“.

Статистика на проектот

780

предизвикувачки стоматолошки процедури преземени во установата

250,000

население опслужувано од болница

20

неделен договор

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Болница Бедфорд, Бедфордшир

Со обемна работа планирана за нивниот оддел за ендоскопија, на болницата во Бедфорд и требаше решение за да се негира ризикот од потенцијално нарушување на услугите што се нудат во болницата.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница