Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Универзитетската болница Норфолк и Норвич, Норфолк

Кога на Универзитетската болница Норфолк и Норвич им требаше дополнителен капацитет за проактивно да обезбеди зголемена побарувачка, Vanguard распореди болница во посета за да понуди поддршка

Потребата

Универзитетските болници на Норфолк и Норвич Фондацијата NHS Trust имаа потреба од помош за да се справат со проблемот со ограничен физички капацитет. Ова се должи на зголемената побарувачка за дневни хируршки процедури. Труст дејствуваше за да ја менаџира потребата пред таа да ескалира во криза.

Планот Vanguard

Работејќи заедно со Trust, Vanguard Healthcare Solutions разви план за инсталирање на мобилно кино со ламинарен проток и мобилно одделение на локацијата.

Решението Vanguard

Двете единици беспрекорно интегрирани со главната зграда преку специјално изграден коридор, што им оневозможува на пациентите да кажат кога ја напуштаат главната болница и влегуваат во дополнителната мобилна установа,

Труст работеше со Vanguard за да ја запознае единицата и на персоналот и на пациентите. Тие одржаа отворен ден за воведување на објектот. Клиничкиот персонал кој работеше на лице место доби дополнителна обука. Труст, исто така, ги информираше пациентите за средината во која ќе се одвиваат нивните процедури.

Исходот

Повратните информации од пациентите беа 100 позитивни. Како резултат на тоа, објектот стана централен дел од стратешкиот пристап на Фондот за реконфигурација на услугата. Исто така, се користеше како одделение за траума на рацете и театар.

Клиничкиот персонал брзо почна да ја засака работата во одделението, сфаќајќи дека обезбедува професионална, високотехнолошка средина во која може да ги спроведуваат процедурите без вообичаеното одвлекување на вниманието како болничко опкружување.

Статистика на проектот

10

Пациентите се лекуваат на ден

13

Недели од идеја до оперативна работа

100%

Позитивни повратни информации од пациентот

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница