Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Algemeen Stedelijk Hospital (ASZ), Белгија

На болницата Algemeen Stedelijk и требаше решение за да ја покрие нивната петмесечна програма за реновирање. Vanguard им понуди брз и ефективен одговор на предизвикот од застојот на театарот.

Потребата

Со планираното реновирање на три нејзини театри во период од пет месеци, на болницата Алгемеен Стеделијк (АСЗ) и требаше решение за да може да продолжи да лекува до 55.000 пациенти што ги гледа годишно во своите акутни и општи услуги.

Давателот на решенија требаше да може брзо да се мобилизира и да обезбеди средина што ги исполнува клиничките стандарди потребни за спроведување на операција, како и да обезбеди конфигурација што ќе помогне да се управува и максимизира протокот на пациенти.

Планот Vanguard

За најдобро да се задоволат потребите на болницата за максимизирање на капацитетот додека се работи за реновирање, логистичкиот тим на Vanguard Healthcare Solutions, кој работи заедно со партнерот за пуштање во работа Simed International, планираше да инсталира мобилна ламинарна операциона сала која вклучува посебни простории за анестезија и опоравување и целосна операција театар.

Решението Vanguard

Револуционерниот дизајн на привремениот театар и ултра чистиот воздух обезбеден од хаубата со ламинарен проток му овозможија на персоналот во ASZ да лекува пациенти и во операционата и во сала за опоравување. Овој иновативен аранжман, прв за Vanguard, го максимизираше протокот на пациенти и суштински го удвои хируршкиот капацитет на установата.

Исходот

Операционата сала можеше да врши инвазивни операции каде што ултра чистиот воздух што го снабдуваше ламинарната хауба значително ги намали шансите за инфекција. Секундарниот театар кој беше воспоставен во просторијата за опоравување се користеше за спроведување на други процедури со низок ризик, како што е операцијата на катаракта. Вентилацијата во дополнителниот театарски простор беше усогласена со потребниот стандард за овие помалку инвазивни типови на процедури.

Паскал Де Рас, менаџер на техничкиот оддел на ASZ Wettern ни рече: „Vanguard беше единствената компанија која можеше да одговори на нашите потреби и брзо и во рамките на буџетските ограничувања. Мобилното кино ги исполнуваше сите барања, вклучувајќи хигиена, вентилација, електрична безбедност и удобност“.

Статистика на проектот

55,000

Пациентите се лекуваат годишно

5

Планирани месеци за реновирање

100%

Зголемување на капацитетот на мобилниот објект со иновативна конфигурација

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница