Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.

Потребата

Во областа на Фондацијата на Фондацијата на NHS во Хемпшир, имаше значителен број пациенти на кои им беше потребен третман со ендоскопија. Тимот од болницата Бесингсток сакаше да направи радикални промени за да се осигура дека пациентите добиваат брз третман. Тие развија стратегија за зголемување на обезбедувањето услуги додека одржуваат високи нивоа на грижа за пациентите.

Планот Vanguard

Дел од стратегијата на тимот вклучуваше изнајмување на мобилен пакет за ендоскопија обезбеден од Vanguard Healthcare Solutions. Работејќи заедно со клиничките и тимовите на болницата, компанијата одржа состанок пред договорот. Ова помогна да се детализира точно она што се бара, овозможувајќи им на тимовите да постават реални и остварливи временски рокови во кои ќе го завршат проектот. Ова беше клучно за неговиот успех.

Решението Vanguard

На мобилен пакет за ендоскопија беше испорачан, функционален и оперативен две недели по извршеното неопходно тестирање. Решението беше да се обезбеди висококвалитетна клиничка средина, специјално опремена да ги задоволи потребите на болницата.

Создавањето дополнителен капацитет на крајот ќе и овозможи на болницата да ја постигне својата JAG акредитација, особено навремената компонента на Глобалната скала за рејтинг за ендоскопија (GRS).

Исходот

Здравствениот простор продолжи да ги нуди капацитетите на болницата потребни за успешно лекување на 1800 пациенти, отворајќи ја вратата за акредитација на JAG. Болницата, исто така, објави многу малку компликации и рече дека повратните информации од пациентите се позитивни и сведоштво за успехот на проектот.

Како резултат на ова, болницата ги намали листите на чекање на речиси нула за овие процедури.

Кети Бартон, менаџер за клинички услуги во болницата Бејсингсток и Норт Хемпшир, ни рече: „Управувањето со толку голем обем на пациенти беше од суштинско значење ако сакаме да ги развиеме нашите капацитети за ендоскопија и на крајот да постигнеме акредитација на JAG. Сепак, не бевме подготвени да го компромитираме нашиот висок стандард на грижа за пациентите, па оттука и одлуката да користиме мобилен пакет за ендоскопија. Ова ни овозможи да го испорачаме истото ниво на услуга како онаа во болницата“.

Статистика на проектот

1,800

Процедури спроведени за време на периодот на реновирање

14

Денови од инсталација до работа

20

Пациенти кои чекаат ендоскопски процедури на точки во договорот

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бедфорд, Бедфордшир

Со обемна работа планирана за нивниот оддел за ендоскопија, на болницата во Бедфорд и требаше решение за да се негира ризикот од потенцијално нарушување на услугите што се нудат во болницата.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница