Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Општа болница Вексфорд, Ирска

Мобилен пакет за ендоскопија во Општата болница Вексфорд, Ирска.

Потребата 

Општата болница во Вексфорд доживеа голема штета во разорниот пожар, вклучително и делумно уривање на покривот заедно со вода и штета од пожар на згради и медицинска опрема. Штетата се прошири на „големи делови“ од болницата поради што ѝ требаат значителни градежни и електрични работи. За среќа, никој не е повреден во пожарот. Сите освен 29 од 219 пациенти на лице место во тоа време мораа да бидат евакуирани или преместени во други установи, а половина од креветите во болницата беа затворени. Покрај одделот за несреќи и итни случаи, ендоскопските процедури беа една од услугите во болницата со 270 кревети кои беа погодени како резултат на пожарот.

Со голема популација и опслужување на заедница од 163.919 луѓе, дијагностичките служби на болницата веќе беа под притисок во однос на побарувачката и времето на чекање и секое продолжено суспендирање на овие суштински процедури би имало исклучително негативни ефекти.

На болницата и требаше решение кое би можело да биде на лице место и брзо да функционира и кое би можело да обезбеди одржување на нивоата на пропусност на пациентите пред пожарот.

Планот

Работејќи со нивниот партнер, Accuscience Ireland со седиште во Килдер и тимот во болницата, авангард Healthcare Solutions договори Вексфорд да испорача мобилен пакет за ендоскопија. Апартманот ќе обезбеди „едношалтерски“ објект од прием, консултации, процедура и закрепнување, како и нудење внатрешен објект за деконтаминација.

Самостојната установа требаше да биде поставена на посебна област на локацијата, нудејќи им на пациентите можност да присуствуваат на нивните прегледи без потреба да ја посетат главната болница.

Сè додека не профункционира, тимот користеше привремени решенија за користење на театри во случај на итни случаи, а исто така го продолжи работниот ден и неделата во установа надвор од локацијата, исто така управувана од болницата. Сепак, двете решенија не беа одржливи на долг рок и со себе донесоа дополнителни трошоци, како и непријатности во однос на деконтаминацијата на опсегот. 

Решението

По министерската поддршка, беше договорено решението Vanguard најдобро да ја задоволи итната потреба на болницата за обновени услуги за ендоскопија. Додека ја чекаше испораката, болницата пристапи до виртуелни прошетки и други материјали обезбедени од Vanguard за да му помогнат на тимот да се запознае со установата.

Објектот беше испорачан по патување и патување со траект од локацијата Манингтри на Vanguard. По период на работи на локацијата, вклучително и изградба на поврзувачки коридор, пуштање во работа, тестирање и валидација на комунални услуги како што се вода и електрична енергија, единицата почна да функционира во јуни 2023 година.

„Процесот на испорака и инсталирање на објектот беше беспрекорен и многу брз. Луѓето на лице место за време на тој процес беа многу корисни и имаше обука спроведена од Vanguard за нашиот персонал. Тоа навистина игра суштинска улога во одржувањето на услугите, управувањето со листите на чекање и помагањето на луѓето да бидат видени на што е можно понавремено. Без него, тоа би било невозможно“.
Патриша Хакет, оперативен менаџер за клинички услуги во Општата болница Вексфорд

Исходот

Мобилната ендоскопска установа Vanguard им овозможува на лекарите да испорачуваат еквивалентен број процедури од 18 JAG поени дневно. Работи во просек пет дена во неделата, со дополнителни сесии секоја втора сабота. Тимот врши низа процедури, вклучувајќи колоноскопии, гастроскопии и сигмоидоскопии.

Тимот од Вексфорд ја пофали неговата „беспрекорна“ испорака. Иако е помала од средината во која претходно работеше тимот, повратните информации беа позитивни и од персоналот и од пациентите. И двајцата ценат дека објектот е одделен од главната болница, иако е поврзан со наменски изграден коридор, особено во случај на каква било вирусна појава.

На местото на работа најмалку 12 месеци, објектот го обезбедува истиот капацитет во однос на процедурите (18 JAG точки плус две итни случаи) како и претходно вградениот пакет за ендоскопија.

Нашето партнерство со Accuscience

Ова беше многу важен проект. Нашето партнерство со Обвинителство ни овозможи да дизајнираме и испорачаме целосно опремена ендоскопска установа со темпо.

„Мобилните решенија како што е овој пакет за ендоскопија додаваат висококвалитетен клинички простор брзо и безбедно и се исклучително корисни кога болниците треба да преземат итни мерки за брзо обновување на услугите по итен случај“.
Џејмс МекКен, извршен директор, Accuscience

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница