Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болница Витибуш, Пемброкшир

За да обезбеди подобрен проток на пациенти со катаракта, Vanguard испорача мобилна болница во посета на болницата Витибуш за да обезбеди краткорочно зголемување на капацитетот

Потребата

Општа болница Витибуш, дел од здравствениот одбор на Универзитетот Hywel Dda, му требаше решение за управување со протокот на пациенти поради големиот број луѓе на кои им е потребна операција на катаракта. Имаше повеќе од 1.500 пациенти кои чекаа повеќе од 36 недели за процедурата.

Планот Vanguard

Vanguard здравствени решенија работеше со тимот во Withybush за да развие план за да се задоволи оваа потреба. Вклучуваше инсталирање на мобилна здравствена установа од 190м2 што ќе го зголеми клиничкиот капацитет на болницата.

Решението Vanguard

Vanguard го испорача и инсталираше нарачаното мобилен театар и одделение за пациенти. Тој стана целосно оперативен во рок од неколку дена. Здравствениот простор во болницата Витибуш обезбеди модерна клиничка средина погодна за специјалистички офталмолошки процедури. На спецификација за ламинарен тек понудени HEPA-филтрирани еколошки воздух во согласност со степенот А EUGMP. Овој систем обезбедува до 600 промени на воздухот на час да минуваат над пациентот. Иновативниот дизајн на објектите Vanguard им овозможува на театрите да се интегрираат со мобилните одделенија за да создадат дневна хируршка установа.

Исходот

Зголемениот капацитет овозможи бројот на оние кои чекаат на процедурата да се намали на 350. Тоа беше намалување на списокот за речиси 25%. Установата лекувала 850 пациенти во почетниот договорен период. Раководните лица во болницата одлучија да го продолжат престојот на установата за уште еден месец за да завршат дополнителни 175 операции.

Гордон Враг, оперативен менаџер во општата болница Витибуш, ни рече: „Ние разбираме колку може да биде фрустрирачко за пациентите да бидат на долга листа на чекање и навистина е важно за нас како Одбор да дадеме се од себе за да ги видиме пациентите навремено и во нивната локална болничка средина. Ова не само што помага за финансиската стабилност на Одборот, туку и за мир на умот и континуитет во грижата за пациентите, од кои многумина во овој случај ќе бидат на возраст од 60 и повеќе години.

„На хартија, придобивките од користењето на привремен мобилен здравствен простор беа јасни. На наше задоволство, програмата беше над нашите очекувања. Овој проект го гледаме како неверојатен успех, а резултатите покажуваат дека мобилната здравствена заштита може да има значително влијание врз протокот на пациенти и позитивните здравствени резултати. Повратните информации од пациентите се многу позитивни, со постоперативни проверки кои потврдуваат дека сите пациенти кои биле подложени на операција во овој период забележале подобрување на видот.

Статистика на проектот

1,025

Спроведените постапки

25%

Намалување на листата на чекање

1

Месечно продолжување на договорот

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница