Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Кралската болница на принцезата, Телфорд

Vanguard обезбеди болница во посета на болницата во Shrewsbury and Telford NHS Trust за да помогне во поддршката на зголемената продуктивност во ортопедијата на горните екстремитети и денталната хирургија

Потребата

На Шреусбери и болницата Телфорд NHS Trust и на Кралската болница на принцезата во Телфорд беа фокусирани на подобрување на пристапот на пациентите до услугите. Ова беше особено предизвик за ортопедија на горните екстремитети и денталната хирургија. Како давател на акутна нега на 500.000 луѓе, локацијата имаше суштинска потреба да обезбеди ефикасен проток на пациенти.

Планот Vanguard

Болницата сакаше решение за тоа да направи повеќе отколку да го зголеми капацитетот за лекување на пациентите. Тие, исто така, сакаа да обезбеди доволно простор за закрепнување на пациентите. Vanguard здравствени решенија се сретна со клиничките, имотите и менаџерските тимови на болницата. Заедно, тие развија план за користење на болничка установа за посета. Ова би ја максимизирало ефикасноста на објектот преку комбинација на мобилен театар и мобилно одделение, дозволувајќи му на објектот да дејствува како самостоен дневна операција.

Решението Vanguard

Посетената болница понуди наменски сали за анестезија, операција и опоравување. Исто така, користеше систем за ламинарен проток во операционата сала, намалувајќи го ризикот од инфекција и осигурувајќи дека установата е прилагодена на инвазивните ортопедски процедури што ги бара болницата.

Vanguard дополнително обезбеди двајца членови на медицинскиот персонал. Ова го намали влијанието врз сопствените медицински сестри на болницата и обезбеди експертиза за работа во подвижна установа.

Исходот

Дополнителниот хируршки капацитет му овозможи на Фондот да ги организира своите листи на чекање преку подобрување на пристапот за лекување во специјалностите за кои побарувачката беше најголема. Во траума и ортопедија, процентот на пациенти третирани во рок од 18 недели од упатувањето се зголеми за речиси една третина. Во оралната хирургија, пациентите третирани во рок од 18 недели се зголемија повеќе од двојно.

Во текот на 23 недели колку што беше театарот на лице место, беа направени 742 дополнителни третмани.

Деби Кадум, главен оперативен директор во The Shrewsbury and Telford Hospital NHS Trust ни рече: „Обезбедувањето на нашите пациенти да имаат целосен пристап до третманот што го бараат отсекогаш било приоритет за Фондот. Во време кога сакавме да го подобриме овој пристап, Vanguard го даде совршеното решение. Болницата што ја посетивме ни овозможи директно да се справиме со предизвикот и да ги организираме нашите листи на чекање околу дополнителниот капацитет“.

Статистика на проектот

742

Дополнителни третмани обезбедени од мобилниот објект

30%

Зголемување на пациентите третирани во T&O во рок од 18 недели од упатувањето

100

Зголемување на пациентите со орална хирургија третирани во рок од 18 недели

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница