Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Доверба на фондацијата NHS на Универзитетот во Јужен Ворвикшир

Мобилен театар Vanguard и клинички тим помагаат да се намали времето на чекање за ортопедска хирургија, локално и за соседните фондови

„Тимот Vanguard (клинички) беше брилијантен. Тие се интегрираа навистина добро и затоа што сите се познаваат и само со тоа што сите се гледаат толку често, се погрижи таа интеграција да биде беспрекорна и брза. Така, во рок од неколку дена, навистина, стана бизнис како и обично“.  - Харкамал Херан, главен оперативен директор на Труст

Операционата сала Vanguard со ламинарен тек е поставена како хируршки центар за изборни ортопедски случаи - не се користи за траума или други специјалности.

Бидејќи South Warwickshire NHS FT ужива висока позиција во лигата RTT (Referral to Treatment Times), главниот извршен директор на Trust, Глен Барли го објасни образложението зад внесувањето на театарот Vanguard, „Прво, имаме капацитет да им помогнеме на останатите NHS. Иако сме многу фокусирани на намалување на времето на чекање колку што можеме локално, има огромна можност да го подобриме времето на чекање во многу организации околу нас. Има голем број на трустови кои имаат навистина долго чекање и нивните пациенти може лесно да дојдат овде на операција“.

Мобилниот театар е поставен малку подалеку од постојаниот хируршки блок. „Изградивме коридор веднаш до ортопедското изборно одделение и тоа навистина го подобрува патувањето на пациентот. Пациентите можат да визуелизираат каде одат, а тоа патување е само многу порационализирано. Секоја микро-добивка што можете да ја постигнете на било кој вид театарски пат навистина ја зголемува продуктивноста и севкупната ефикасност“, рече Харкамал Херан, главен оперативен директор на трустот.

Во текот на првите четири недели, беа завршени 81 хируршка процедура, што покажува дека четири процедури дневно се лесно остварливи, а пет дневно се реална цел. Постигнувањето на ова високо ниво на ефикасност од самиот почеток е почит на хируршкиот тим, вклучувајќи го и тимот од клинички персонал Vanguard Healthcare.

Театарот Vanguard и клиничкиот тим му помагаат на трустот да изврши процедури за пациенти од соседните фондови и да ги исполни целите на Плаќање по резултати (PBR). Особено кога се користи како хируршки центар, мобилниот театар обезбедува добра средина за обука и така, му овозможува на Фондацијата да одговори на два од клучните предизвици на NHS, намалувајќи го времето на чекање за изборна хирургија и обука на консултантите и лекарите во иднината.

Можете да гледате разговор помеѓу извршниот директор на Vanguard Крис Блеквел-Фрост и Тим Робертсон, консултант ортопедски хирург во болницата Ворвик овде, и разговор што Крис го имаше со главниот извршен директор на трустот, Глен Барли и оперативниот директор Харкамал Херан, овде.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница