Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Kreisklinik Грос-Умштат, Германија

Распоредувањето на мобилна операциона сала во окружна болница во Германија помогна да се спроведе забрзана програма за реновирање

Потребата

Неопходно беше краткорочно затворање на две операциони сали на Окружната болница Грос-Умштат за да се приспособи за кратко реновирање. Тоа значеше дека на болницата и треба ефикасно решение за одржување на протокот на пациенти.

Планот Vanguard

Работејќи со тимот на болницата, Vanguard разви план да и помогне на болницата да постигне завршено реновирање за четири недели. Сепак, по успешната програма за работа на болницата, проектот беше завршен за 10 дена - две недели пред предвиденото. Оваа забрзана стапка на реновирање ги намали трошоците на болницата и го минимизираше нарушувањето на пациентите.

Решението Vanguard

По периодот на пуштање во работа и тестирање, установата можеше да ги прими своите први пациенти во рок од две недели од породувањето. Тимот на Vanguard тесно соработуваше со персоналот на болницата домаќин за време на критичното време на поставување. Во овој период го следеле потребното тестирање. Ова осигури дека добиената клиничка средина ги исполнува ригорозните стандарди што се бараат.

Персоналот во Грос-Умштад помина една недела заедно со тимот Vanguard, работејќи во тесно партнерство. Заедно, тие постигнаа ефикасна и ефективна имплементација на Здравствениот простор за време на периодот на реновирање. И клиничкиот персонал на болницата брзо се прилагоди на новата средина. Нивниот професионализам беше значаен фактор кој придонесуваше за крајниот успех на проектот.

Исходот

Преку распоредување на А мобилна операциона сала опремени со а систем за ламинарен проток на воздух, што овозможува поголема флексибилност од стандардниот театар, болницата ги задржа своите нивоа на услуги во низа хируршки специјалности додека траеше реновирањето. Ова ја зачува континуираната грижа за пациентите, а пациентите продолжија да имаат локален пристап до процедурите.

Реновирањето беше завршено во рок од 10 дена без губење на услугата.

Д-р Ахим Меј, ИЛИ координатор на Окружната болница Грос-Умштад, ни рече: „Поради ефикасната и конструктивна соработка со 1ТП1Т однапред, транспортот и изградбата на мобилните објекти го реализиравме без никакви проблеми“.

Статистика на проектот

2

недели пред предвиденото

1

мобилна операциона сала

20

губење на обезбедувањето услуги

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница