Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Нашите капацитети

Можеме да ви помогнеме да го откриете најдоброто решение за здравствениот простор

Мобилните, модуларни и мешани решенија Vanguard користат Модерни методи на градба (MMC) за да создадат заштеда на трошоците преку забрзана испорака и изградба што е поефикасна и помалку трудоинтензивна. 

Во оваа фаза можеби сте ја идентификувале потребата за дополнителен капацитет, но не сте сигурни кој објект најдобро би функционирал за вас. Кога ќе не контактирате, нашиот специјалистички тим ќе одвои време да открие повеќе за вашата болница и нејзините барања и ќе предложи кој здравствен простор може да ви го понуди најдоброто решение.

Зошто мобилен?

Еве преглед на придобивките од мобилните капацитети. Овие точки може да бидат корисни за вклучување при развивање деловен случај за интеграција на дополнителен мобилен здравствен простор во вашите болнички установи. 

 • Брзо распоредување за управување со брановите на побарувачката без зголемување на капиталните расходи

 • Клиничка близина до установи за итна и критична нега

 • Целосно управуваната услуга ги намалува притисоците врз нивоата на персонал

 • Интеграција со болнички пожар и процедури за итни повици

 • Интеграција со болничкиот ИТ систем

 • Пациентите остануваат на постоечкиот клинички пат, следејќи ги локалните протоколи 

 • Пристап до премиум здравствена средина

 • Континуитет на патување на пациентот на позната локација, со познати лекари, поддржувајќи го задоволството на пациентот

Зошто модуларен?

Еве преглед на придобивките од модуларните објекти. Овие точки може да бидат корисни за да се вклучат кога се развива деловен случај за додавање на модуларен простор за здравствена заштита во вашите болнички установи. 

 • Современите методи на градба (MMC) поддржуваат намалување на јаглеродниот отпечаток во болницата

 • Намален прекин на постоечкиот објект и имот

 • Брза испорака, со производство на модули спроведено истовремено со работите на локацијата = помалку време на лице место

 • Стандардизираните модуларни решенија обезбедуваат висок степен на флексибилност и заменливост доколку потребите на клиентот се променат во текот на животниот век на зградата, на пр. дополнителни подови/адаптации може да се додадат брзо и лесно 

 • Придобивки од одржливоста – намалена јаглеродна трага и отпад 

 • Целосна контрола на квалитетот поради производство на објектот во контролирана средина. Подобрен квалитет во споредба со традиционалните методи на градење

 • Имајќи го предвид дизајнот за производство и склопување, нашите модуларни решенија постигнуваат претходно произведена вредност од 80%+

 

Пример за брзината со која може да се инсталираат модуларни објекти

 • 4 модуларни операциони сали
 • 1 одделение
 • 1 центар за поддршка

Вкупно време на изградба = 12 недели*

*Градежните работи и активностите за овозможување беа спроведени истовремено со изградбата на модулот надвор од локацијата, со што се забрзуваше времето за инсталација.

Ефикасноста на модуларната конструкција беше истакната во студија спроведена во Соединетите Американски Држави, откривајќи дека пристапот на волуметриска конструкција резултира со заштеда на време од 45%, заштеда на трошоците од 16% и зголемување на продуктивноста од 30%. Овие заштеди на трошоци продолжуваат по завршувањето на изградбата, бидејќи модуларните објекти може да ја намалат потребата од прибегнување кон аутсорсинг.

Зошто мешан модалитет?

Нашите решенија за мешан модалитет ги спојуваат брзината и флексибилноста на нашите мобилни и модуларни решенија и овозможуваат висок степен на заменливост. Решенијата како овие можат да се применат во рок од неколку недели и да имаат животен век до 60 години.

Сите здравствени простори се достапни со опции за изнајмување

Сите наши капацитети можат да се изнајмат; можеме да прилагодиме пакет кој одговара на вашиот буџет и посакуваното времетраење на изнајмување кое може да се движи од неколку месеци до повеќе години. 

Кога изнајмувате простор за здравствена заштита од нас, можете да очекувате установа со високи спецификации, дизајнирани за цел, прилагодени да ги задоволат вашите специфични клинички потреби. Достапноста на флексибилни решенија нуди значителни заштеди на трошоците за градење и одржување и на краток и на подолг рок.

Придобивките од изнајмувањето:

 • Флексибилност и приспособливост – брзо распоредување на објекти кои се лесно скалабилни за да се прилагодат на променливите потреби. Тие можат да се прилагодат на модуларен начин за да се приспособат на други намени или да се заменат со цел да се ажурираат капацитетите со најновите технологии и услуги

 • Без оптоварување на билансот на состојба – изнајмувањето не ги зголемува долговите/влијае на билансот на состојба

 • Не е потребно купување на капитал 

 • Без одржување – ги поседуваме здравствените простори што ги изнајмуваме и постојано ќе ги следиме и одржуваме за да се осигураме дека ги исполнуваат сите потребни стандарди. Целото одржување на објектите се врши во согласност со договорените протоколи

 • Нема ризици - нема каматни ризици, нема даночни казни и нема скриени обврски. Ние ја носиме целата одговорност за ризиците од градежното инженерство и имотот

 • Клиентите плаќаат само за периодот на изнајмување и на крајот од секој договор, ние ќе ја отстраниме зградата. Одговорноста за зградата и нејзиното одржување останува кај нас

 

Купувањето здравствен простор може да биде подобра опција за вашата болница

Ние обезбедуваме опции за купување за нашите модуларни решенија. Овие постојани модуларни решенија може да се преместат доколку барањата на клиентот се променат во текот на животниот век на објектот. 

Можеме да понудиме флексибилни опции за финансирање за да ја олесниме трајната продажба на нашите модуларни решенија. Можеме да обезбедиме и доживотно сервисирање и одржување заедно со одредбите за персонал.

„Vanguard имаше силен тим за поддршка зад испораката и имплементацијата“.
Набавка, Основен дополнителен капацитет и реновирање.

Наоѓањето решение кое работи за вашата болница започнува овде…

Стапи во контакт

Студии на случај

Болница Дерифорд, Плимут

Мобилно и модуларно хируршко решение со мешан модалитет е инсталирано во соработка со University Hospitals Plymouth NHS Trust за да се обезбеди дополнителен офталмолошки капацитет во болницата Дерифорд.
Повеќе информации

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Повеќе информации

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница