Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болница Дерифорд, Плимут

Мобилно и модуларно хируршко решение со мешан модалитет е инсталирано во соработка со University Hospitals Plymouth NHS Trust за да се обезбеди дополнителен офталмолошки капацитет во болницата Дерифорд.

Потребата

По пандемијата СОВИД-19 и паузирањето на изборната нега, фондовите на NHS низ целата земја се соочија со значителни заостанати работи во изборната нега. Универзитетските болници Plymouth NHS Trust се обиде да ги реши нивните сè поголеми списоци на чекање преку обезбедување инвестиција во хируршко решение за дополнителен капацитет.

Планот

Како дел од Девон акцелераторската програма, Фондот обезбеди средства за зголемување на нивниот хируршки капацитет преку националниот Фонд за изборно закрепнување на NHS. Планот го детализираше преместувањето на постоечките офталмолошки театри од нивото 7 во главната болница Дерифорд во наменски изградениот објект, создавајќи дополнителен простор во главната болница.

Решението Vanguard

Vanguard Healthcare Solutions дизајнираше, изгради и инсталираше решение за здравствени простори со мешан модалитет, кое се состои од два мобилни операциони сали и поврзувачки модуларен центар за поддршка, за да се обезбеди дополнителен капацитет во болницата Дерифорд. Решението е дизајнирано од Vanguard во соработка со клиничките тимови во болницата Дерифорд за да се осигури дека установата точно ги задоволува уникатните потреби на болницата и на оние кои работат во неа.

Објектот беше инсталиран во август 2021 година и беше оперативен 5 дена неделно, овозможувајќи да се спроведат зголемен број изборни постапки.

Исходот

Објектот е од суштинско значење во обезбедувањето офталмолошки третмани кои го менуваат животот на пациентите во Плимут и околните области, преземајќи низа офталмолошки процедури, вклучувајќи катаракта, дакроцисторхистомија, ектропија и блефаропластика. Помеѓу другите процедури, дневно се завршуваат околу 14 зафати на катаракта и се прават 8-10 витрекомии неделно.

Трустот доживеа голем успех во справувањето со нивниот хируршки заостаток преку воведувањето на решението Vanguard и како резултат на тоа договорот беше продолжен за уште три месеци.

Искуството на пациентот

Понатаму, нарачаното хируршко решение помогна во создавањето позитивни исходи за пациентот, како што е објаснето од еден пациент овде. Навистина, готвачот на Sous, Марк Каули, беше еден од раните пациенти кои се лекуваа во новата модуларна установа и беше полн со пофалби за неговата грижа: „Бев без вид две недели и тоа беше навистина страшно, па не можев да направам ништо друго освен го фалат NHS. Не можам да верувам дека можам да видам, а кога немате вид, луѓето од пошироката јавност всушност не разбираат колку е тоа страшно. Но, сега можам да читам и можам да работам, можам да пишувам менија, можам да читам менија. Влегувам со широка насмевка и луѓето не ја сфаќаат затоа што не биле таму. Му велам на секој човек и неговото куче, погодете што? NHS е одличен“.

Максин Лосон, Менаџер за сметки за југ во Vanguard рече: „Хирурското решение со мешан модалитет стационирано во болницата Дерифорд се покажа како совршено решение за ефикасно и прецизно задоволување на потребите на Trust навремено. Ковид-19 постави бројни предизвици за NHS Trusts низ целата земја, но воведувањето на објектот Vanguard се покажа како суштинско за таргетирање на офталмолошкиот заостаток во болницата Дерифорд.

Д-р Томас Чудрнак, клинички директор за офталмологија, рече: „Имавме проблем со капацитетот на театарот низ целата болница, што значеше дека бројот на сесии што можевме да ги спроведуваме во нашата претходна локација секоја недела се намали од 20 на 14. установата беше многу добар чекор напред во однос на исполнувањето на очекувањата на нашите пациенти, бидејќи еден театар го посветуваме на катаракта со голем волумен, а другиот на субспецијалистички третмани“.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Градската болница во Питерборо

Иновативната установа за „предавање на брза помош“ го зголемува капацитетот на пациентите во зафатени времиња и овозможува персоналот на брзата помош да биде прераспореден за да одговори на повиците на 999.
Прочитај повеќе

Ланкашир наставни болници NHS Trust

Пакет за интервентна радиологија во наставните болници во Ланкашир, NHS Trust.
Прочитај повеќе

Општата болница Ферфилд, Бури

Програма за изборни реформи во Големиот Манчестер, пакет за ендоскопија со двојна процедура.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница