Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Општата болница Ферфилд, Бури

Програма за изборни реформи во Големиот Манчестер, пакет за ендоскопија со двојна процедура.

Потребата 

Одборот на федерацијата на провајдерите на Големиот Манчестер ја идентификуваше потребата за дополнителна поддршка во испораката на услуги за ендоскопија низ Голем Манчестер по прекинот предизвикан од пандемијата COVID-19.

Програмата за изборни реформи во Големиот Манчестер ги зближува здравствените работници од целиот регион за да обезбеди задоволување на потребите на пациентите. Бевме нарачани да дизајнираме установа за ендоскопија нарачана за да ги задоволиме специфичните потреби на Алијансата. 

Планот

Планот беше да се создаде дополнителен модуларен апартман за ендоскопија, одвоен од главната болничка зграда, со театар за ламинарен проток плус две простории за процедури, беспрекорно интегрирани со натамошна повеќесобна модуларна зграда нарачана. 

Решението

Како и двете простории за процедура, апартманот беше изграден со 6-кревети за закрепнување, 2 соби за консултации и целосни простории за персонал и пациенти. Соработувавме со 18-неделна поддршка за да му помогнеме на Фондот да го екипира единицата. Тие обезбедија 8 специјализирани медицински сестри за ендоскопија и 2 клинички консултанти. Помеѓу нив, тие ќе ги испорачаат сите ендоскопски процедури на пациентот. Услугите за прием и портир ги обезбедува Фондот.

Исходот

Ендоскопската единица е целосно оперативна 7 дена во неделата и врши целосна колоноскопија, сигмоидоскопија и гастроскопија. Повратните информации од пациентите и персоналот во единицата беа многу позитивни. 

Во првите 6 месеци, единицата ги поддржа пациентите од трустот на NHS за акутни болници на Pennine, Фондацијата NHS на Универзитетот Манчестер, Фондацијата Фондацијата Стокпорт NHS и фондацијата на фондацијата Salford Royal NHS. Во просек, секој дневен список акумулира околу 48 до 52 JAG поени и списоците се водат на основа од еден пол дневно. Времето на чекање за ендоскопски процедури е значително намалено.

Проектот беше толку успешен што првичниот договор на 6 месеци беше продолжен.

„Голем број партнери на NHS работеа заедно за да го поддржат обновувањето на услугите како регион и ова е еден од првите проекти што обезбедува пристап за сите регионални пациенти. Задоволен сум од темпото што успеавме да го поставиме ова за да ги вратиме услугите за нашите пациенти“.
Азија Биби, програмски менаџер во Програмата за изборни реформи во Големиот Манчестер

Нашето партнерство со 18-неделна поддршка

Со задоволство работиме 18-неделна поддршка да го реализираат овој важен проект и сме задоволни што Здравствениот простор ќе продолжи да обезбедува суштинска грижа за пациентите за време на неговиот договор.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Градската болница во Питерборо

Иновативната установа за „предавање на брза помош“ го зголемува капацитетот на пациентите во зафатени времиња и овозможува персоналот на брзата помош да биде прераспореден за да одговори на повиците на 999.
Прочитај повеќе

Болница Дерифорд, Плимут

Мобилно и модуларно хируршко решение со мешан модалитет е инсталирано во соработка со University Hospitals Plymouth NHS Trust за да се обезбеди дополнителен офталмолошки капацитет во болницата Дерифорд.
Прочитај повеќе

Ланкашир наставни болници NHS Trust

Пакет за интервентна радиологија во наставните болници во Ланкашир, NHS Trust.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница