Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.

Потребата

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust се обидуваше да одговори на заостанатите пациенти кои чекаа операција на катаракта и бараше решение што може брзо да се примени. Објектот, исто така, мораше да биде поставен однадвор до главната зграда на болницата.

Операцијата на катаракта е најчестата процедура ширум светот и, според Кралскиот колеџ за офталмолози (RCO), бројот на луѓе во ОК на кои им е потребна оваа операција треба да се удвои до 2035 година.

Планот

Vanguard Healthcare Solutions и Buckinghamshire Healthcare NHS Trust имаат долгогодишна и позитивна врска. The Trust претходно успешно користеше Vanguard ендоскопија и офталмолошки решенија за да помогне во зголемувањето на капацитетот и планот беше да се користи самостојна операциона сала изградена нарачана Vanguard како јадро на сосема нов офталмолошки „центар“.

Тимот на Бакс планираше да ја „отпочне“ акцијата за намалување на листите на чекање во центарот со интензивен проект за реализација на 500 операции за само две недели, со подолготрајна цел да се извршат дополнителни 4.000 операции на катаракта во следните 12 месеци. и дополнителни 2.000 термини за пациенти.

Решението Vanguard

На операциона сала беше дизајниран и инсталиран од Vanguard и Alcon, кои тесно соработуваа со офталмолошкиот тим на Trust за да создадат приспособено решение за справување со листата на чекање за операција на катаракта.

Vanguard го создаде нарачаниот офталмолошки центар кој не само што обезбеди мобилна театарска средина за клиничките тимови на трустот да вршат процедури за катаракта, туку и самостоен прием на пациенти и капацитети за персонал, целосно приспособени да ги задоволат потребите на болницата.

Исходот

Офталмолошкиот тим на Trust, користејќи го решението Vanguard, беше една од првите NHS организации во земјата што продолжи со операцијата само неколку недели по првото заклучување поттикнато од владата во 2020 година.

Секој ден установата преземаше во просек по 10 процедури секое утро и дополнителни 10 секое попладне - во некои прилики бројот на процедури дневно го надминуваше дури и тоа. На пример. во период од две недели, тимот заврши нешто повеќе од 400 операции на катаракта за само 10 дена.

Објектот и поддршката од Vanguard беа широко пофалени од членовите на тимот на Trust.

Џон Абот, привремен одделенски директор за хирургија и критична нега во Buckinghamshire Healthcare NHS Trust, рече: „Атмосферата и околината во установата не беа ништо друго и флексибилноста и професионалноста што ја покажаа сите преку Vanguard беа примерни.

„Максин Лосон, нашиот Управник за сметки од Vanguard, и остатокот од тимот едноставно не можеа да направат повеќе за нас, не можеа да бидат попристојни.

„Ако ме прашаат дали би го препорачал Vanguard како давател на NHS, јас би рекол убедливо да! Услугата за клиенти, флексибилноста, професионалноста - тие не се ништо друго.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Болница Бедфорд, Бедфордшир

Со обемна работа планирана за нивниот оддел за ендоскопија, на болницата во Бедфорд и требаше решение за да се негира ризикот од потенцијално нарушување на услугите што се нудат во болницата.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница