Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болница Бедфорд, Бедфордшир

Со обемна работа планирана за нивниот оддел за ендоскопија, на болницата во Бедфорд и требаше решение за да се негира ризикот од потенцијално нарушување на услугите што се нудат во болницата.

Потребата

Болницата во Бедфорд опслужува население од повеќе од 270.000 луѓе во северниот и средината на Бедфордшир и сакаше да ги прошири и подобри своите услуги за ендоскопија. Повеќе од 9.000 пациенти поминувале низ одделот за ендоскопија секоја година, при што таа бројка се зголемува за 20% годишно. Фондот презеде мултимилионски развој на одделот, со планирана обемна работа што претставуваше ризик од потенцијално нарушување на услугите што се нудат во болницата.

Планот Vanguard

За да се спротивстави на секое потенцијално нарушување на услугите што им се даваат на пациентите, Vanguard Healthcare Solutions соработуваше со болницата за да развијат план за користење на мобилен пакет за ендоскопија да испорача целосно клиничко решение за ендоскопски третман, дозволувајќи му на трустот да го користи како самостојна установа доколку е потребно.

Решението Vanguard

Како и наменски изградена просторија за процедури, во објектот имало одделение за опоравување со четири или осум кревети, рецепција, чекална и простор за испуштање. Исто така, имаше и перење/дезинфекција на ендоскоп и шкаф за складирање чисти ендоскопи откако ќе се обработат. Ова обезбеди целосна патека за деконтаминација за ендоскопите во рамките на мобилниот објект, помагајќи му да биде самодоволен.

Доктор гастроентеролог со сонда за вршење гастроскопија и колоноскопија

Исходот

На лице место една година, апартманот ги надополнуваше просториите за процедури во болницата во текот на нивниот развоен проект и му овозможи на Фондот да испорача витален дијагностички и терапевтски третман за повеќе од 2.500 пациенти. Дополнителниот капацитет му овозможи на одделот да одржува ефикасен проток на пациенти во текот на развојот.

Колет Маршал, медицински директор на болницата во Бедфорд, ни рече: „Развојот на нашата установа за ендоскопија ја покажува нашата посветеност да понудиме најдобар квалитет на грижа за нашите пациенти, и сега и во иднина. За нас беше од суштинско значење долгорочните подобрувања што се случија да не влијаат на пристапот на нашите пациенти до третман на краток рок. Мобилниот здравствен простор на Vanguard ни овозможи да понудиме непречен пристап до ендоскопски третмани“.

Факти и бројки 

2,500

Пациентите добија третман

20%

Годишен пораст на бројот на спроведени ендоскопски процедури

100%

Флексибилност и мобилност на објектите

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Бакингемшир здравствена заштита NHS Trust

Во болницата Стоук Мандевил беше инсталиран мобилен ламинарен тек, кој го зголемува офталмолошкиот капацитет, изведувајќи дури 400 процедури во период од 10 дена.
Прочитај повеќе

Болница округот Дорсет, Дорсет

Мобилниот операционен салон на Vanguard помага да се намалат листите на чекање во болницата во округот Дорсет.
Прочитај повеќе

Болница Бесингсток, Хемпшир

Пакетот за мобилна ендоскопија Vanguard е дел од стратегијата за постигнување акредитација на JAG во болницата Бејсингсток.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница