Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Проширување на капацитетот на NHS како одговор на итниот зимски притисок врз директориумот на услуги

23 ноември, 2021 година
< Назад на вести
На серијата неодамнешни сослушувања за усни докази, Комитетот за здравство и избор на Домот на општините слушна од низа здравствени експерти за растечкиот изборен заостаток и листите на чекање на NHS, кои сега достигнаа највисоко ниво од 5,8 милиони пациенти.

На серијата неодамнешни сослушувања за усни докази, Комитетот за здравство и избор на Домот на општините слушна од низа здравствени експерти за растечките изборни заостанати листи на чекање и NHS, кои сега достигнаа највисоко ниво на сите времиња. 5,8 милиони пациенти. Во текот на сесиите, Комитетот беше информиран за силниот притисок со кој се соочува NHS да продолжи со одговорот на СОВИД-19, истовремено балансирајќи ги барањата за изборна нега; да не ја спомнуваме зголемената грижа за услугите на NHS додека одиме во зимската сезона каде што има побарувачка значително се зголемува со почетокот на студеното време и грипот.

Со оглед на тоа што случаите на СОВИД-19 продолжуваат да растат, и покрај успехот на ширењето на вакцината, персоналот и раководството на NHS ја повикуваат владата да спроведе т.н.План Б“ – што вклучува повторно воведување мерки како што се задолжително покривање на лицето – за да се намали притисокот врз услугите на NHS. Дневни приеми во болница во Велика Британија за COVID-19 надминаа 700 во текот на изминатите неколку недели, во споредба со податоците од 2020 година кои покажуваат помалку од 150 дневни случаи. Додека NHS во моментов не ги прекинува услугите, постои загриженост дека порастот на случаи влијае на персоналот - кој веќе се бореше со неодржливи оптоварувања пред Ковид – и нивната способност да пружат грижа за пациентите.

Еден начин на кој NHS успеа да иновира и да управува со притисокот врз услугите е преку Директориум на услуги (DoS) - централен директориум кој е интегриран со патеките на NHS. Ги поддржува лекарите, ракувачите на повици, нарачателите и пациентите со обезбедување информации во реално време за достапните услуги и лекарите низ сите поставки за нега што се достапни за поддршка на пациентот што е можно поблиску до нивната локација. Во основа, DoS го намалува товарот на поставките за итна, итна и секундарна нега со намалување на непотребните повици за брза помош и упатувања во болница.

Концептот DoS е особено критичен во зимските месеци, бидејќи порастот на генерално нискоризичните болести, како што се обичниот грип и норовирус, може брзо и ефикасно да се справи со користење на услугата наместо со користење на акутни и примарни здравствени ресурси. Сепак, оваа услуга е исто така изложена на ризик да биде преоптоварена доколку капацитетот не се зголеми итно.

По објавувањето на таксата за здравствена и социјална заштита и сеопфатниот преглед на трошењето, владата наведе околу 6 милијарди фунти финансирање за поддршка на NHS во справувањето со заостанатите обврски. Ова вклучува одредби за хируршки центри, Дијагностички центри во заедницата, и за подобрување на дигиталната инфраструктура во NHS. Иако ова е позитивен почеток во способноста на NHS ефикасно да управува и да го ублажува притисокот врз примарните и акутните услуги, Vanguard ја повикува Владата дополнително да инвестира конкретно во брзи модуларни решенија како што се центрите за итен третман и единиците за помали повреди.

Vanguard видел од прва рака како модуларен единица за полесни повреди (MIU) може да го намали притисокот врз услугите за A&E - што може да послужи како спас за NHS додека одиме во зимските месеци. Vanguard испорача модуларно решение за Кралската амбуланта во Единбург, кои доживеаја сериозни доцнења во нивната единица за A&E со 70 пациенти помалку дневно од оптимално. Во основа, пациентите во А и Е често чекаа третман за повреди кои подобро би се справиле на друго место.

Решението на Vanguard виде вграден MIU кој може да работи заедно со одделот за A&E за подобро да се справи со пациентите и да го забрза пристапот до соодветен третман. Услугата работи 24 часа на ден, седум дена во неделата и до денес, повеќе од 3.500 пациенти добиле третман за низа повреди и состојби кои се подобро третирани во МИУ отколку во А&Е. Исходот беше намалено време на чекање за одделот за А&Е и способност да видат повеќе пациенти, додека пациентите со МИУ уживаа во побрз и посоодветен третман за нивните повреди.

Решенијата како ова треба да бидат претставени како приоритет во текот на следните месеци за поддршка на NHS. Зголемувањето на капацитетот со користење на самостојни единици фундаментално го ублажува притисокот врз примарните и акутните поставки со пренасочување на пациентите кон други средства за лекување, додека ја зајакнува способноста за одговор на DoS. Критички, тоа може да помогне да се намали ширењето на СОВИД-19 и пациентите имаат помала веројатност да стапат во контакт со други додека чекаат во A&E. Како што се приближуваме до зимата и се обидуваме да избегнеме „зимска криза“, фокусот на Владата мора да биде на брзи, но прагматични решенија за зголемување на капацитетот и намалување на притисокот врз услугите.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница