Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Zgjerimi i kapacitetit të NHS në përgjigje të presionit urgjent të dimrit në Drejtorinë e Shërbimeve

23 Nëntor, 2021
< Kthehu te lajmet
Në një seri dëgjimesh të kohëve të fundit të provave gojore, Komiteti i Shëndetit dhe i Përzgjedhur i Dhomës së Komuneve ka dëgjuar nga një sërë ekspertësh të kujdesit shëndetësor mbi numrin në rritje të mbeturinave zgjedhore dhe listat e pritjes të NHS, të cilat tani kanë arritur një nivel të lartë prej 5.8 milionë pacientësh.

Në një seri dëgjimesh të kohëve të fundit të provave gojore, Komiteti i Shëndetit dhe i Përzgjedhur i Dhomës së Përfaqësuesve ka dëgjuar nga një sërë ekspertësh të kujdesit shëndetësor mbi numrin në rritje të mbeturinave zgjedhore dhe listat e pritjes së NHS, të cilat tani kanë arritur nivelin më të lartë të të gjitha kohërave. 5.8 milionë pacientë. Gjatë gjithë seancave, Komiteti është këshilluar për presionin intensiv me të cilin përballet NHS për të vazhduar përgjigjen ndaj COVID-19, duke balancuar kërkesat e kujdesit zgjedhor; për të mos përmendur shqetësimin në rritje për shërbimet e NHS-së teksa po kalojmë në sezonin e dimrit ku kërkohet rritet ndjeshëm me fillimin e motit të ftohtë dhe gripit.

Ndërsa rastet e COVID-19 vazhdojnë të rriten, pavarësisht suksesit të përhapjes së vaksinës, stafi dhe udhëheqja e NHS po i kërkojnë qeverisë të zbatojë një të ashtuquajtur "Plani B- që përfshin rifutjen e masave të tilla si mbulimi i detyrueshëm i fytyrës - për të lehtësuar presionin mbi shërbimet e NHS. Pranimet ditore në spitale në Mbretërinë e Bashkuar për COVID-19 kanë tejkaluar 700 gjatë javëve të fundit, krahasuar me të dhënat e vitit 2020 që tregojnë më pak se 150 raste ditore. Ndërsa NHS aktualisht nuk po pezullon shërbimet, ekziston shqetësimi se rritja e rasteve po ndikon tek stafi - i cili tashmë po luftonte me ngarkesa të paqëndrueshme të punës para Covid – dhe aftësinë e tyre për të ofruar kujdes ndaj pacientit.

Një mënyrë me të cilën NHS ka qenë në gjendje të inovojë dhe menaxhojë presionin mbi shërbimet është përmes Drejtoria e Shërbimeve (DoS) - një drejtori qendrore që është e integruar me rrugët e NHS. Ai mbështet klinikët, mbajtësit e thirrjeve, komisionerët dhe pacientët duke ofruar informacion në kohë reale për shërbimet dhe mjekët e disponueshëm në të gjitha mjediset e kujdesit që janë në dispozicion për të mbështetur një pacient sa më afër vendndodhjes së tij. Në thelb, DoS redukton barrën në mjediset e kujdesit urgjent, urgjent dhe dytësor duke reduktuar thirrjet e panevojshme të ambulancës dhe referimet në spital.

Koncepti DoS është ai që është veçanërisht kritik në muajt e dimrit, pasi rritja e sëmundjeve përgjithësisht me rrezik të ulët si gripi i zakonshëm dhe norovirusi mund të trajtohet shpejt dhe në mënyrë efektive duke përdorur shërbimin në vend të përdorimit të burimeve akute dhe të kujdesit parësor shëndetësor. Megjithatë, edhe ky shërbim rrezikohet të mbingarkohet nëse kapaciteti nuk rritet urgjentisht.

Pas shpalljes së Taksës së Kujdesit Shëndetësor dhe Social dhe Rishikimit Gjithëpërfshirës të Shpenzimeve, qeveria ka përshkruar afro 6 miliardë paund fonde për të mbështetur NHS në trajtimin e ngarkesës së mbetur. Kjo përfshin dispozita për qendrat kirurgjikale, Qendrat Diagnostike Komunitare, dhe për përmirësimin e infrastrukturës dixhitale në NHS. Ndërsa ky është një fillim pozitiv në aftësinë e NHS për të menaxhuar në mënyrë efektive dhe për të lehtësuar presionin mbi shërbimet parësore dhe akute, Vanguard i kërkon qeverisë të investojë më tej në mënyrë specifike në zgjidhjet e shpejta modulare si qendrat e trajtimit urgjent dhe njësitë e lëndimeve të vogla.

Vanguard ka parë nga dora e parë se si një modular njësi për lëndime të lehta (MIU) mund të lehtësojë presionin mbi shërbimet A&E – të cilat mund të shërbejnë si një mjet shpëtimi për NHS-në teksa kalojmë në muajt e dimrit. Vanguard dha një zgjidhje modulare për Infermierinë Mbretërore të Edinburgut, të cilët po përjetonin vonesa të rënda në njësinë e tyre A&E duke parë 70 pacientë më pak në ditë se sa optimale. Në thelb, pacientët në A&E shpesh prisnin trajtim për lëndime që do të trajtoheshin më mirë diku tjetër.

Zgjidhja e Vanguard pa një MIU të pajisur që mund të punonte së bashku me departamentin e A&E për të trajtuar më mirë pacientët dhe për të përshpejtuar aksesin në trajtimin e duhur. Shërbimi funksionon 24 orë në ditë, shtatë ditë në javë dhe deri më sot, më shumë se 3,500 pacientë kanë marrë trajtim për një sërë lëndimesh dhe kushtesh që trajtohen më mirë në MIU sesa në A&E. Rezultati ka qenë një kohë e reduktuar e pritjes për departamentin e A&E dhe aftësia për të parë më shumë pacientë, ndërsa pacientët me MIU kanë shijuar trajtim më të shpejtë dhe më të përshtatshëm për lëndimet e tyre.

Zgjidhje si kjo duhet të vendosen si prioritet gjatë muajve të ardhshëm për të mbështetur NHS. Rritja e kapacitetit duke përdorur njësi të pavarura lehtëson thelbësisht presionin në mjediset primare dhe akute duke i devijuar pacientët drejt mjeteve të tjera të trajtimit, ndërkohë që forcon aftësinë e reagimit të DoS. Në mënyrë kritike mund të ndihmojë në reduktimin e përhapjes së COVID-19 dhe pacientët kanë më pak gjasa të vijnë në kontakt me të tjerët ndërsa presin në A&E. Ndërsa i afrohemi dimrit dhe përpiqemi të shmangim një 'krizë dimërore', fokusi i qeverisë duhet të jetë në zgjidhje të shpejta por pragmatike për rritjen e kapaciteteve dhe lehtësimin e presionit ndaj shërbimeve.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Duke punuar në partneritet me BRE për të siguruar që modelimi termik përmbush rregulloret

The British Research Establishment (BRE) është një biznes global fitimprurës që ka ngritur standardet në mjedisin e ndërtuar për më shumë se një shekull.
Lexo më shumë

Duke punuar në partneritet me Avie Consulting për inxhinierinë strukturore dhe pajtueshmërinë me dridhjet e dyshemesë

Vanguard Healthcare Solutions ka zgjedhur Avie Consulting Ltd me përvojë të lartë, një kompani inxhinierike strukturore dhe civile me bazë në Leeds për të punuar në dy projekte të fundit.
Lexo më shumë

Puna me Universitetin e Mançesterit për të siguruar rezistencë të specializuar strukturore ndaj zjarrit

Vanguard Healthcare Solutions punon me më të mirët në akademi, për të marrë këshilla dhe konsulencë inxhinierike strategjike në një sërë disiplinash për të siguruar që ajo të respektojë gjithmonë rregulloret e ndërtimit dhe të punojë për procedura të forta.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe