Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Управување со пациенти со предизвикувачко однесување за дневна операција; употреба на мобилна оперативна Vanguard Healthcare Solutions.

4 јули, 2019 година
< Назад на вести
Консултант анестезиолог. Ана Лип дискутира како најдобро да се управуваат пациентите со предизвикувачко однесување во дневна хирургија за да се минимизира времето поминато во непозната средина преку студија на случај на три приеми.

Преглед

Успеавме со приеми за 3 пациенти чие однесување можеби претставуваше ризик за персоналот и другите пациенти.

Пациентите имаа проблеми со учењето и менталното здравје и им требаше дневен стоматолошки третман под општа анестезија.

Подготовка

Планирањето вклучуваше првични состаноци помеѓу негувателите на пациентите, стоматолошкиот тим, анестезиолози, водечката сестра со тешкотии во учењето и болничкото обезбедување. Последователно, негувателите на пациентите ја посетија болницата за да поминат низ предложениот пат и да ги идентификуваат потенцијалните предизвикувачи за предизвикувачко однесување и ризиците од таквото однесување.

Беше направен план за управување со проблеми во однесувањето, вклучително и свесност за безбедноста дека треба веднаш да биде достапна за време на приемот.

Потенцијални проблеми

  • Чекање
  • Непозната средина
  • Непознати луѓе
  • Близок контакт и интервенции

Планот

Донесена е одлука да се изолираат пациентите за време на приемот со употреба на Vanguard мобилен театар за третман кој има сопствен директен пристап до просторијата за анестезија од паркинг просторот. Воведувањето на анестезија беше планирано да се изврши на подот на сопствените ќебиња на пациентите за 2 приеми бидејќи пациентите се чувствуваа побезбедно таму. Носалка со топчиња што се користи за 1 прием и лебди со дигалка со воздух за пациентот на другите.

Интравенска индукција на анестезија за секој случај со безбедно држење обезбедено од негувателите на пациентите. Операцијата траеше 1-2 часа и пациентите беа опоравени во сала за анестезија од страна на анестетички тим.

Откако закрепнаа, пациентите беа отпуштени директно во сопствениот превоз кој чекаше пред вратите на театарот.

Исход

Секој прием се одвиваше безбедно и непречено и покрај првичните грижи. Сметавме дека употребата на Vanguard театар и уреди за подигнување на овие несвесни пациенти од подот беа корисни за постигнување успешен исход во потенцијално предизвикувачки околности.

 

Објавено со благодарност до консултантот Анестезиолог. Ана Лип

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Frontier Economics обезбедува евалуација на придобивките што ги добиваат партнерите и пациентите на NHS, при користење на објект Vanguard                         

Една од најголемите економски консултации во Европа го проучуваше социјалното влијание создадено од активностите на Vanguard.
Прочитај повеќе

Мобилен комплекс инсталиран во Ипсвич

Во Ипсвич е инсталирано решение за мобилно кино составено од мобилна операциона сала, мобилна клиника и мобилно одделение за да се обезбеди дополнителен капацитет за основните процедури.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница