Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

6 февруари, 2024 година
< Назад на вести
Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions предничи во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години.

соопштение за медиумите

31 јануари 2024 година - Здравје на Нуфилд, најголемата добротворна организација за здравствена заштита во ОК и Vanguard Healthcare Solutions започнаа со изградба за да создадат две нови операциони сали во Здравствен маици болница Нуфилд во корист на NHS и пациентите кои приватно плаќаат во локалната заедница.

На 8 јануари, започна изградбата на двокатната наменска доградба за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали на Nuffield Health's Tees Hospital, стари 43 години. Двете нови операциони сали ќе и овозможат на болницата да понуди поширок опсег на хируршки активности на локалното население, а предвидениот датум на завршување е септември оваа година. Сегашните операциони сали во болницата во меѓувреме продолжуваат да се користат нормално.

Стејси Брунтон, директор на здравствениот систем на Nuffield Health во болницата Nuffield Health Tees, вели: „Фантастична вест е да се започне со изградба на двете нови операциони сали во нашата болница, во соработка со Vanguard Healthcare Solutions. Тие ќе обезбедат водечки клинички капацитети за нашите консултанти и талентирани лекари за да обезбедат најдобра поврзана здравствена заштита во класата за поддршка на потребите за здравје и благосостојба на NHS и пациентите кои приватно плаќаат. Ова ги вклучува луѓето од локалната заедница на кои им е потребна замена на зглобови, нега на 'рбетниот столб, нега на очи, простата, гинекологија и услуги за женско здравје“.

На сликата се Стејси Брунтон, директор за здравствени системи во болницата Nuffield Health Tees (во средината); Крис Блајт, комерцијален директор во Vanguard Healthcare Solutions (лево) и Линдзи Дрансфилд, главен комерцијален директор во Vanguard Healthcare Solutions (десно)

Nuffield Health Tees Hospital соработува со Vanguard Healthcare Solutions за дизајнирање и изградба на новите театри, кои ќе бидат изградени со современи методи на градба и ќе бидат модуларни згради. Поголемиот дел од изградбата е завршена надвор од локацијата, минимизирајќи го влијанието врз соседите на болницата. Како дел од изградбата, ќе се создадат повеќе места за паркирање на локацијата на болницата во Стоктон-он-Тис.

Линдзи Дрансфилд, главен комерцијален директор на Vanguard Healthcare Solutions, вели: „Среќни сме што соработуваме со Nuffield Health Tees Hospital во овој возбудлив проект.

„Модуларната конструкција е побрза, поеколошка, помалку нарушувачка и нуди исплатлива алтернатива на традиционалните методи на градење. Поголемиот дел од изградбата е завршена надвор од локацијата, минимизирајќи го влијанието врз зафатената локација и за соседите на болницата. Овој проект ќе и помогне на болницата Nuffield Health Tees да продолжи да дава витална услуга за здравје и благосостојба за поддршка на индивидуалните потреби на локалната заедница во многу години што доаѓаат“.
Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на HEFMA Leadership Forum 2024

Излагаме на лидерскиот форум HEFMA 2024 во Меѓународниот центар, Телфорд на 9-ти и 10-ти мај 2024 година
Прочитај повеќе

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница