Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

4 април, 2024 година
< Назад на вести
Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.

соопштение за медиумите

Vanguard Healthcare Solutions му обезбеди на Фондацијата Фондацијата NHS на северозападна Англија иновативна установа за „предавање на амбулантно возило“ што му помага на Фондот да го подобри искуството на пациентите и да овозможи поефикасно распоредување на екипите за брза помош. Одделението веќе има поддржано повеќе од 15.000 пациенти.

Единицата - мобилно одделение - беше создадена и инсталирана од Vanguard Healthcare Solutions во Општата болница во Питерборо. Одделот, едно од флотата Vanguard на мобилни решенија за здравствена заштита, кое исто така вклучува операциони сали и апартмани за ендоскопија, првично требаше да биде поставено шест месеци за да му помогне на Фондот да се справи со времето на предавање на брза помош кога пациентите пристигнуваа во одделот за итни случаи во текот на зимата на 2022-2023 година.

„Овој објект направи огромна разлика. Откако беше отворен во февруари 2023 година, таму се забележани повеќе од 15.000 пациенти. Тоа се 15.000 луѓе кои можеби требаше да чекаат подолго за да бидат примени во одделот за итни случаи. Тоа им овозможи на екипите на брзата помош побрзо да се вратиме на патот и да го подобриме целокупното искуство на пациентот“.
Иван Греам, дивизиски директор за медицински сестри за итна и итна нега,

Таков беше неговиот успех во помагањето да се намалат одложувањата за предавање на брза помош, Фондацијата одлучи да го продолжи времето што ќе биде на лице место за да помогне да се создаде најдобро можно искуство за пациентите во текот на тековните зимски месеци. 

Мобилната единица работи како решение за „деканта за брза помош“, помагајќи да се намалат тесните грла во одделот за несреќи и итни случаи и да се подобри искуството на пациентите. Тој е стациониран во заливот за пристигнување на брза помош во болницата. Обезбедува шест кревети или осум колички за пациенти кои чекаат прием во A&E.

Заедничкиот проект помеѓу Vanguard и North West Anglia NHS Foundation Trust го зголеми капацитетот на одделот за итни случаи во градската болница во Питерборо и, во зафатени времиња, ја намали потребата пациентите да останат да се лекуваат во амбулантни возила додека чекаат да бидат видени во итен случај. оддел. Ова им овозможи на амбулантните возила и нивните екипи да бидат достапни за побрзо да одговорат на повиците

Ова им овозможи на амбулантните возила и нивните екипи да бидат достапни за побрзо да одговорат на повиците.

Низ ОК, одложувањата на приемот во одделенијата за итни случаи и пациентите кои чекаат во амбулантни возила или во коридори се вообичаени во зима. За да се помогне да се зголеми капацитетот во Питерборо што е можно побрзо за да се ублажат и избегнат овие проблеми, проектот беше планиран и мобилниот оддел беше испорачан во рок од неколку недели.

По неговото инсталирање, мобилното одделение делуваше како „прифатен простор“. Работи 24 часа на ден и по пристигнувањето во одделот за итни случаи, пациентите се проценуваат на нивната соодветност за прием во мобилното одделение. Одделот вклучува капацитети за пациенти и персонал, вклучувајќи тоалети, соблекувални и медицински гасови за да се осигура дека е клинички со висок квалитет, како и удобно.

„Персоналот на одделот за итни случаи и персоналот на брзата помош работеа добро како тим во прилагодувањето на оваа нова средина за нашите пациенти и персонал. Единицата Vanguard е привремено решение додека не успееме да ја прошириме нашата област за предавање на брза помош, на која веќе започнавме да работиме, но беше од огромна корист“. Иван Греам, дивизиски директор за медицински сестри за итна и итна нега.

Макс Лосон, менаџер на национална сметка во Vanguard, рече: „Возбудени сме што знаеме дека решението што го развивме со Trust работи толку добро. Низ целата земја читаме за пациенти кои долго чекале да бидат видени. Фантастично е да се знае дека еден од нашите капацитети помага директно во корист на толку многу луѓе и им помага на амбулантите да одговорат на дополнителни повици што е можно побрзо“.Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard Healthcare Solutions се финалисти на HCSA EIS

Vanguard Healthcare Solutions влезе во потесен избор како финалист на HCSA EIS за Мидлендс и Источна Англија
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница