Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

7 март 2024 година
< Назад на вести
Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

соопштение за медиумите

Универзитетската болница Милтон Кејнс денеска отвори сосема нова мобилна театарска единица (4ти март) како дел од плановите за зголемување на бројот на пациенти кои болницата може да ги види и лекува.

Во новата мобилна установа, обезбедена од Vanguard Healthcare Solutions, ќе бидат сместени и дневен театар и оддел за закрепнување за краток престој, со што ќе се осигури дека пациентите ќе можат да се гледаат и лекуваат на иста локација во ист ден. Иако не е поврзан со болницата, установата е позиционирана блиску до другите хируршки капацитети на Фондот, обезбедувајќи грижа, искуство и проток на пациентите да се оптимизираат.

Воведувањето на оваа установа е уште еден начин на кој болницата ја зголемува својата изборна (планирана) активност, следејќи ги другите успешни иницијативи започнати минатата година, како што се Деновите на супер детска хирургија – обезбедување на посветени денови за детска хирургија – како и воведувањето на висок волумен низок Списоци на сложеност, каде што повеќе пациенти може да се лекуваат во пократок временски период.

Објектот Vanguard ќе му овозможи на Фондот да врши голем број дневни операции на општа хирургија, како и некои стоматолошки, уролошки и гинеколошки процедури.

Макс Лосон, Менаџер за национална сметка во Vanguard Healthcare Solutions, рече: „Одлично е што му помагаме на Фондацијата со такви амбициозни и важни планови, скратувајќи го времето на чекање и обезбедувајќи ѝ на локалната заедница висококвалитетна грижа низ низа специјалитети“.

„Среќни сме што можеме да ја донесеме оваа нова установа за да се осигураме дека нашите пациенти ќе го добијат потребниот третман навремено. Сфаќаме дека пациентите чекаат подолго отколку што би сакале и ова е еден од неколкуте начини на кои го намалуваме тие времиња на чекање, подобрувајќи ја грижата и искуството што го добиваат нашите пациенти“
Ема Ливсли, главен оперативен директор во MKUH
Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Vanguard изложува и лансира нова бела книга на NHS ConfedExpo 2024

Придружете ни се на штандот Б2 во Манчестер Централ на 12-ти и 13-ти јуни за NHS ConfedExpo 2024.
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница