Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Размислувања за таксата за здравствена и социјална заштита

12 септември 2021 година
< Назад на вести
Мора да се извлечат поуки - Формирањето ЦДХ и хируршки центри низ ОК не може да биде доволно брзо.

Оваа недела, заедно со усната доказна сесија одржана од страна на Комитетот за здравство и социјална заштита (HSCC) како дел од нивното истражување за заостанатите времиња на чекање на NHS, премиерот ја објави „најголемата програма за следење во историјата на NHS“. Иако финансирањето за поддршка на суштинска акција за борба против кризата со изборна нега е од суштинско значење, важно е ресурсите да се користат за да се зголеми отпорноста на здравствените услуги против идните кризи, како што е преку инвестиции во инфраструктура што ги проширува капацитетите, како на пр. Дијагностички центри на заедницата (CDHs) и хируршки центри.

Најавата ги детализираше плановите на владата да инвестира 12 милијарди фунти годишно во следните 3 години во секторите за здравствена заштита и социјална заштита, наведувајќи ја кризата со изборна нега како приоритет за решавање. Новообјавеното финансирање ќе се користи за проширување на болничкиот капацитет до 110 проценти, овозможувајќи да се одржат уште 9 милиони состаноци, скенирања и операции и ќе овозможи амбициозните цели на владата за лекување на 30 проценти повеќе пациенти со изборна нега до 2023/2024 година. во споредба со нивоата пред пандемијата, кои треба да се исполнат. Понатаму, дел од оваа сума се очекува да се искористи како капитална инвестиција во ЦДХ. Покрај ова, Парламентот го слушна канцеларот на финансии кој детално ги опиша постојните заложби на владата за проширување на работната сила во здравството со испорачување на 50.000 повеќе медицински сестри и 50 милиони повеќе состаноци во примарната здравствена заштита за да се реши заостанатиот проблем.

Според проценките на Анита Чарлсворт, директор за истражување и економија во Здравствената фондација, ќе и бидат потребни 17 милијарди фунти за владата да го намали времето на чекање на стандардот од 18 недели до 2024/2025 година. Чарлсворт ги детализираше овие бројки до HSCC во вторник, 7-ми септември, истакнувајќи дека оваа приближна вредност ги опфаќа притисоците на листата на чекање долга 12,5 милиони, бидејќи пациентите продолжуваат да се појавуваат откако не побарале третман за време на пандемијата. Новонајавеното финансирање одлично ја позиционира ОК да ја исполни оваа цел и ја поставува нацијата на ветувачка траекторија за справување со заостанатите работи.

Исто така, обезбеди докази до HSCC за време на неговата истрага, професорот Нил Мортенсон, претседател на Кралскиот колеџ за хирурзи на Англија (RCSE), кој го промовираше формирањето хируршки центри како можно решение за оваа криза. Претходно, RCSE ја повика владата да се договори за „Нов договор за хирургија“ во кој се детализирани 12 препораки, вклучително и ширење на хируршки центри низ целата земја и петгодишна владина обврска за годишни инвестиции од 1 милијарда фунти за операции како здравје службата продолжува да се справува со сложените последици од пандемијата и заостанатото. RCSE го поддржува ставот дека изградбата на самостојни хируршки центри, како што е објектот изграден од Vanguard во болницата Queen Mary во Roehampton, подобро ќе ги подготви операциите за ситуации под висок притисок, како што се потенцијалните пандемии, и ќе им овозможи безбедно да ги продолжат планираните операции .

Од доказите дадени за време на истрагата на HSCC до статистиката за која премиерот разговараше за време на неговиот говор пред Парламентот, јасно е дека справувањето со кризата со изборна нега е прашање на итност и способност да се одговори флексибилно на постојано менувачките потреби на заедницата е од примарна грижа. Уникатните притисоци со кои се соочува NHS бараат уникатни решенија. Нарачаните модуларни објекти на Vanguard се подготвени да понудат такви решенија и да дејствуваат како „едношалтерски центар“, поддржувајќи ги болниците со низа услуги на една локација и намалувајќи го притисокот врз нив.

Современите методи на градба што ги користи Vanguard овозможуваат нашите центри да се испорачуваат значително побрзо од традиционалните објекти од тули и малтер, при што локацијата во болницата Квин Марија ќе биде испорачана за само 4 месеци. Воспоставувањето на самостојни хируршки центри и ЦДХ низ целата земја ќе го трансформира обезбедувањето здравствена заштита во ОК, драматично зголемување на капацитетот и обезбедувајќи револуционерни решенија за кризата со изборна нега.

За да го цитираме д-р Годард за време на истрагата на HSCC, не смееме „никогаш да трошиме добра криза“. Мора да се извлечат поуки од рекордното заостанување во елективна нега и храбрите подобрувања направени на тековниот систем за да се обезбеди приоритет на подобрените резултати на пациентите. Воспоставувањето на ЦДХ и хируршки центри низ ОК е оваа лекција - и владата не може да ја научи доволно брзо.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard може да помогне во справувањето со недостатокот на пристап до операционите сали, идентификуван од RCS

Пописот на хируршката работна сила на RCS 2023 година покажува дека проблемите со пристапот до операционите сали придонесуваат за долго време на чекање за болничко лекување низ ОК
Прочитај повеќе

Vanguard носи оперативен театар Laminar Flow во The Operating Theatres North Show 2024

The Operating Theatres North Show 2024 - 8 февруари 2024 година, Стадионот Етихад, Манчестер
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница