Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Reflektime mbi Taksën e Kujdesit Shëndetësor dhe Social

12 Shtator, 2021
< Kthehu te lajmet
Mësimet duhet të nxirren - Krijimi i CDH-ve dhe qendrave kirurgjikale në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nuk mund të jetë mjaft i shpejtë.

Këtë javë, krahas një seance provash gojore të mbajtur nga Komisioni për Shëndetësi dhe Kujdes Social (HSCC) si pjesë e hetimit të tyre për ngarkesën në kohët e pritjes së NHS, Kryeministri shpalli "programin më të madh të arritjes në historinë e NHS". Ndërsa financimi për të mbështetur veprime thelbësore për të luftuar krizën e kujdesit zgjedhor është thelbësor, është e rëndësishme që burimet të përdoren për të rritur qëndrueshmërinë e shërbimeve shëndetësore ndaj krizave të ardhshme, të tilla si nëpërmjet investimeve në infrastrukturën e zgjerimit të kapaciteteve, si p.sh. Qendrat diagnostikuese të komunitetit (CDH) dhe qendrat kirurgjikale.

Njoftimi detajonte planet e qeverisë për të investuar 12 miliardë paund në vit për 3 vitet e ardhshme në sektorët e NHS dhe të kujdesit social, duke e quajtur krizën e kujdesit zgjedhor si një prioritet për t'u zgjidhur. Financimi i sapo lëshuar do të përdoret për të zgjeruar kapacitetin spitalor deri në 110 për qind, duke mundësuar mbajtjen e 9 milionë takimeve, skanimeve dhe operacioneve të tjera dhe do të lejojë objektivat ambicioze të qeverisë për të trajtuar 30 për qind më shumë pacientë të kujdesit zgjedhor deri në 2023/2024. krahasuar me nivelet para pandemisë, që duhen përmbushur. Për më tepër, një pjesë e kësaj shume pritet të përdoret si investim kapital në CDH. Krahas kësaj, Parlamenti dëgjoi nga Kancelarja e Thesarit, i cili detajoi angazhimet ekzistuese të qeverisë për zgjerimin e fuqisë punëtore të kujdesit shëndetësor duke ofruar 50,000 infermierë të tjerë dhe 50 milionë emërime të tjera në kujdesin parësor për të adresuar problemin e mbetur.

Sipas vlerësimeve nga Anita Charlesworth, Drejtoreshë e Kërkimeve dhe Ekonomisë në Fondacionin Shëndetësor, do të duheshin 17 miliardë £ që qeveria të reduktojë kohën e pritjes në standardin 18-javor deri në 2024/2025. Charlesworth i detajoi këto shifra në HSCC të martën më 7 shtator, duke vënë në dukje se ky përafrim përbën presionin e një liste pritjeje prej 12.5 milionëshe pasi pacientët vazhdojnë të dalin përpara pasi nuk kanë kërkuar trajtim gjatë pandemisë. Financimi i sapo shpallur e pozicionon në mënyrë të shkëlqyeshme Mbretërinë e Bashkuar për të përmbushur këtë objektiv dhe e vendos kombin në një trajektore premtuese për të trajtuar ngarkesën e mbetur.

Gjithashtu i dha prova HSCC-së gjatë hetimit të saj, profesori Neil Mortenson, President i Kolegjit Mbretëror të Kirurgëve të Anglisë (RCSE), i cili promovoi ngritjen e qendrave kirurgjikale si një zgjidhje të mundshme për këtë krizë. Më parë, RCSE i bëri thirrje qeverisë të binte dakord për një 'Marrëveshje të Re për Kirurgjinë' që detajonte 12 rekomandime, duke përfshirë përhapjen e qendrave kirurgjikale në të gjithë vendin dhe një angazhim pesëvjeçar të qeverisë për investime vjetore prej 1 miliard £ për operacionet si shëndeti. shërbimi vazhdon të trajtojë pasojat e komplikuara të pandemisë dhe ngarkesën e mbetur. RCSE mbështet pikëpamjen se ndërtimi i qendrave të pavarura kirurgjikale, siç është objekti i ndërtuar nga Vanguard në Spitalin Queen Mary në Roehampton, do të përgatiste më mirë operacionet për situata me presion të lartë, siç janë pandemitë e mundshme, dhe do t'i lejonte ata të vazhdonin operacionet e planifikuara në mënyrë të sigurt. .

Nga provat e dhëna gjatë hetimit të HSCC për statistikat e diskutuara nga Kryeministri gjatë fjalimit të tij në Parlament, është e qartë se zgjidhja e krizës së kujdesit zgjedhor është një çështje urgjente dhe aftësia për t'iu përgjigjur në mënyrë fleksibile nevojave gjithnjë në ndryshim të komuniteti është shqetësimi kryesor. Presionet unike me të cilat përballet NHS kërkojnë zgjidhje unike. Objektet modulare të porositura të Vanguard janë të përgatitura për të ofruar zgjidhje të tilla dhe për të vepruar si "një ndalesë", duke mbështetur spitalet me një sërë shërbimesh në një vend dhe duke reduktuar presionin mbi to.

Metodat moderne të ndërtimit të përdorura nga Vanguard lejojnë që qendrat tona të shpërndahen shumë më shpejt se objektet tradicionale me tulla dhe llaç, me vendndodhjen në Spitalin e Mbretëreshës Marisë që dorëzohet në vetëm 4 muaj. Krijimi i qendrave të pavarura kirurgjikale dhe CDH në të gjithë vendin do të transformonte ofrimin e kujdesit shëndetësor në MB, duke rritur në mënyrë dramatike kapacitetin dhe duke ofruar zgjidhje revolucionare për krizën e kujdesit zgjedhor.

Për të cituar Dr Goddard gjatë hetimit të HSCC, ne nuk duhet "kurrë të humbim një krizë të mirë". Duhet të nxirren mësime nga numri i rekordeve të prapambetura në kujdesin zgjedhor dhe përmirësimet e guximshme të bëra në sistemin aktual për të siguruar që rezultatet e përmirësuara të pacientëve të kenë përparësi. Krijimi i CDH-ve dhe qendrave kirurgjikale në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar është ky mësim - dhe qeveria nuk mund ta mësojë atë mjaft shpejt.

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Një strukturë inovative "dorëzimi i ambulancës" po ndihmon Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore të përmirësojë përvojën e pacientit

Vanguard Healthcare Solutions ofroi një strukturë inovative të "dorëzimit të ambulancës" për Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore, i cili tashmë ka mbështetur më shumë se 15,000 pacientë.
Lexo më shumë

Spitali Universitar Milton Keynes hap një teatër të ri celular për të rritur kapacitetin kirurgjik

Spitali Universitar Milton Keynes hap një teatër të ri celular për të rritur kapacitetin kirurgjik
Lexo më shumë

Njoftimi i teatrit të ri operativ më të madh të lëvizshëm të Vanguard Healthcare Solutions

Teatri i ri operativ celular i Vanguard është i disponueshëm nga 1 mars 2024
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe