Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Reforma diagnostike: ndikimi në endoskopi

22 Tetor, 2020
< Kthehu te lajmet
Numri i pacientëve që presin më shumë se gjashtë javë për një endoskopi është rritur ndjeshëm që nga fillimi i pandemisë Covid-19 dhe listat e pritjes tani duhet të trajtohen si çështje urgjente.

Numri i pacientëve që presin më shumë se gjashtë javë për një endoskopi është rritur ndjeshëm që nga fillimi i pandemisë Covid-19 dhe listat e pritjes tani duhet të trajtohen si çështje urgjente. A raport i publikuar së fundmi nga NHS England, bën thirrje për reforma dhe propozon futjen e një rrjeti qendrash diagnostikuese në komunitet, disa prej të cilave do të përmbajnë pajisje endoskopie.

A endoskopia e lëvizshme ose modulare njësia mund të përdoret përkohësisht, ose së bashku me një qendër komunitare, për të krijuar një strukturë të pavarur që ofron një shteg të veçantë për shërbimet e endoskopisë zgjedhore. Një nevojë urgjente për të adresuar kohën e pritjes Kërkesa për endoskopi është rritur ndjeshëm gjatë pesë viteve të fundit, dhe megjithëse aktiviteti është rritur, koha e pritjes është rritur më shpejt, duke shkaktuar një ngarkesë të pazgjidhur. Procedurat fleksibël të sigmoidoskopisë kanë parë ritmet më të larta të rritjes, kryesisht për shkak të nxjerrjes së programit të shqyrtimit të zorrëve.

Gjatë Covid-19, nevoja për pastrim të thellë të pajisjeve dhe ambienteve midis pacientëve ka çuar në një rënie të produktivitetit dhe anulim të procedurave dhe, si rezultat, pritje më të larta dhe më të gjata. Në përgjithësi, nivelet e aktivitetit të endoskopisë u reduktuan me mbi 90% në kulmin e pandemisë.

Procedurat endoskopike urgjente në kulmin e pandemisë kryheshin kudo që ishte e mundur në sallat e operacionit me presion negativ të ajrit. Gastroskopia fillimisht u përcaktua gjithashtu si një procedurë gjeneruese e aerosolit (AGP), e cila mbart një rrezik për endoskopistët nëse pacientët janë Covid-19 pozitivë ose të pasigurt për Covid-19, por gastroskopia nuk konsiderohet më një AGP nën drejtimin e PHE. Shifrat më të fundit nga NHS Angli tregojnë se ndërsa aktiviteti i endoskopisë është rritur ndjeshëm që nga prilli, shkalla e rikuperimit është ngadalësuar ndjeshëm. Aktiviteti në gusht ishte rreth dy të tretat e atij në një muaj normal. Kjo, në kombinim me faktin se listat e pritjes nuk janë rritur ndjeshëm në gusht, pavarësisht nivelit të ulët të aktivitetit, sugjeron se ka ende një numër të konsiderueshëm 'të fshehur' të njerëzve që nuk kanë hyrë ende në listat e pritjes. Nevoja për provim të së ardhmes Tani ekziston një nevojë urgjente për të krijuar ambiente minimale të endoskopisë Covid-19 për të ndihmuar rikuperimin. Raporti pranon se aksesi në pajisjet dhe pajisjet endoskopike, veçanërisht ato për kolonoskopinë, ishin tashmë nën tendosje të konsiderueshme përpara pandemisë. Si dhe kufizimet e fuqisë punëtore, programi Get it Right First Time (GIRFT) zbuloi gjithashtu se rreth 20 truste të NHS ka të ngjarë të kërkojnë një rindërtim të plotë të objekteve të tyre endoskopike me të tjerët që kanë nevojë për përmirësim.

Në raportin e NHS England, vlerësohet se nevojiten rreth 200 dhoma të reja endoskopie në NHS Trusts për të mbuluar rritjen aktuale në endoskopi dhe për të mundësuar zgjatjet e planifikuara në programin e shqyrtimit të zorrëve. Nevojiten gjithashtu njësi të reja për dekontaminimin e endoskopisë dhe raporti rekomandon gjithashtu që të zëvendësohen të gjitha pajisjet ekzistuese imazherike më të vjetra se 10 vjet.

Fatkeqësisht, nuk ka një regjistër kombëtar të pasurive për objektet e endoskopisë dhe raporti rekomandon që pajisjet/ambjentet dhe studimet e personelit të ndërmerren urgjentisht për të lehtësuar planifikimin afatshkurtër dhe afatgjatë. Raporti sugjeron pjesëmarrjen në bazën kombëtare të të dhënave të endoskopisë (NED) nga 20% e NHS Trusts që nuk po e bëjnë tashmë këtë.

Një raport i publikuar nga Public Policy Projects në partneritet me Vanguard dy vjet më parë, tregoi se më shumë se një e treta e spitaleve operojnë komplete dekontaminimi endoskopie me pajisje që i afrohen ose i tejkalojnë rekomandimet e prodhuesve dhe se rreth 251 TP4T spitale kanë komplete dekontaminimi endoskopi që janë më shumë se dhjetë vjeç. Një zgjidhje praktike për endoskopinë Shpresohet që krijimi i objekteve të endoskopisë pa Covid në disa nga qendrat e propozuara të komunitetit diagnostikues ose me një ndalesë , së bashku me testimin e pacientëve dhe stafit përpara të gjitha procedurave, mund të nënkuptojë se kërkesa për pastrim të thellë midis pacientëve do të reduktohet shumë, duke lejuar që xhiroja të rritet më afër niveleve normale. Pacientët që janë pozitiv me Covid-19 dhe ata që kanë nevojë për një endoskopi urgjente përpara se të përcaktohet statusi Covid-19 duhet të vazhdojnë t'i kryejnë procedurat e tyre në ambiente me presion negativ të ajrit (zakonisht salla operative).

Në lidhje me fuqinë punëtore, raporti rekomandon ngritjen e akademive të trajnimit për të rritur numrin e kolonoskopistëve jo-mjekësorë dhe për t'u mundësuar kolonoskopëve ekzistues që të kryejnë kolonoskopinë depistuese. Do të nevojiten edhe më shumë infermierë për endoskopi për të plotësuar kërkesën shtesë.

Pa investime ose ofrim të reformuar të shërbimit, me pranimin e tij, NHS rrezikon të mos jetë në gjendje të përmbushë objektivat, duke përfshirë ambicien për të diagnostikuar 75% të njerëzve me kancer në një fazë të hershme dhe përmirësimin e rezultateve të pacientëve. Edhe nëse planet miratohen me shpejtësi, rekomandimet në raport do të kërkojnë kohë për t'u zbatuar. Por me rritjen e numrit të mbetur çdo muaj, a është pritja një opsion?

Për çdo muaj që rrezikohet produktiviteti, lista e pritjes rritet përtej një niveli që mund të rikuperohet lehtësisht pa shkuar mbi 100% të kapacitetit ekzistues. Nevojitet një zgjidhje e përkohshme dhe infrastrukturë klinike fleksibël mund të jepte përgjigjen. Njësitë e endoskopisë celulare dhe modulare mund të kombinohen me njësi elastike të kontaminimit të endoskopisë dhe të vendosen pothuajse në çdo vend – ngjitur me një qendër diagnostikuese ose gjetkë në komunitet – për të krijuar një vend të pavarur, pa Covid për endoskopinë zgjedhore.

Lexoni raportin, i cili përfshin një përmbledhje të detajuar të aktivitetit të endoskopisë, këtu .

Një kopje e raportit "Duke parë brenda: Gjendja e Endoskopisë në Angli" , prodhuar nga Projektet e Politikave Publike në partneritet me Vanguard, mund të kërkohet nga duke na kontaktuar .

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard po ekspozon në Healthcare Estates 2024

Konferenca dhe ekspozita e Institutit të Inxhinierisë së Kujdesit Shëndetësor dhe Menaxhimit të Pasurive (IHEEM) - 8 dhe 9 tetor 2024, Manchester Central.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në Forumin e Lidershipit HEFMA 2024

Ne po ekspozojmë në Forumin e Lidershipit HEFMA 2024 në Qendrën Ndërkombëtare, Telford më 9 dhe 10 maj 2024
Lexo më shumë

Një strukturë inovative "dorëzimi i ambulancës" po ndihmon Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore të përmirësojë përvojën e pacientit

Vanguard Healthcare Solutions ofroi një strukturë inovative të "dorëzimit të ambulancës" për Trustin e Fondacionit NHS të Anglisë Veriperëndimore, i cili tashmë ka mbështetur më shumë se 15,000 pacientë.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe