Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Болницата на округот Херефорд се подготвува за зимските притисоци

19 октомври, 2018 година
< Назад на вести
Мобилно одделение со 8 кревети пристигна во болницата во округот Херефорд на почетокот на септември за да помогне во управувањето со зголемувањето на барањата за болнички услуги.

Мобилно одделение со 8 кревети пристигна во болницата во округот Херефорд на почетокот на септември за да помогне во управувањето со зголемувањето на барањата за болнички услуги.

Ова е особено клучно бидејќи Трустот се подготвува за зимските притисоци до кои има само неколку месеци, но исто така е одраз на континуираниот невиден притисок врз услугите кој продолжи во текот на летото.

Бројот на пациенти кои посетуваат Ургентен центар кои страдаат од тешки болести или повреди традиционално се зголемува во текот на зимата, но оваа година овој пораст продолжи во текот на пролетта и во летните месеци, а во последно време присуството на Ургентниот центар се зголеми со дополнителни 10-20 пациенти секој ден.

Во 2016 година болницата примала околу 190 возрасни пациенти неделно преку Одделот за итни случаи. Минатата година оваа бројка се искачи на 225, а оваа година изнесува 250 - скоро 30 отсто зголемување во последните две години.

„Наш приоритет е да обезбедиме безбедна и ефикасна нега за време на периоди на висока побарувачка, особено во зимскиот период“, рече управниот директор на Wye Valley NHS Trust, Џејн Ајвс.

„Единицата Vanguard обезбедува висококвалитетна клиничка средина соодветна за грижа за пациентите и ќе ни помогне сега, а исто така и додека се подготвуваме за зимските притисоци“.

Мобилното одделение е испорачано оваа недела и ќе помине период на пуштање во работа пред да почне да прима пациенти во септември.

Единицата е мобилно болничко одделение, кое ќе биде поврзано централно со главната болница за да обезбеди лесен пристап до другите клинички области. Ќе се наоѓа на паркингот во близина на Одделението за радиотерапија.

Партнерството помеѓу Wye Valley NHS Trust и Vanguard датира неколку години - во претходните години компанијата обезбеди капацитети за поддршка на болницата, вклучувајќи мобилна клиника и мобилна операциона сала.

Стив Пик, директор за испорака и развој во Vanguard Healthcare Solutions, рече: „Среќни сме што уште еднаш ја поддржуваме болницата во округот Херефорд со дополнителна клиничка инфраструктура. Овој проактивен пристап ќе помогне да се ублажат потенцијалните зимски притисоци“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard Healthcare Solutions објавува нова бела книга

„Намалување на листите на чекање, генерирање средства, подобрување на животот: воспоставување хируршки центар“ На 22 април 2024 година, високи лидери од здравствените трустови во Велика Британија се состанаа во Ковентри на дискусија за тркалезна маса за воспоставување и оптимизација на хируршки центри. Со кој претседаваше Крис Блеквел-Фрост, состанокот започна со сесија на прашања и одговори, фокусирана на хируршкиот центар во Јужна […]
Прочитај повеќе

Искуството во оперативниот театар Vanguard

Вторник 28 февруари и среда 1 март | 09:00-17:00 Болница Квин Мери, Лејн Роехемптон, Роехемптон, Лондон SW15 5PN
Прочитај повеќе

Современите методи на градба и нивната улога во здравството

Избран број експерти и од здравствената и од градежната индустрија се собраа на настан на тркалезна маса неодамна за да разговараат за улогата на флексибилните здравствени простори, особено модуларизацијата, во помошта за решавање на влошените проблеми со имотот на NHS и капацитетот на болниците што се гледаат на национално ниво.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница