Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Клиники Бергман, Ријсвајк, Холандија

Со задоволство го прифативме предизвикот да изградиме операциски комплекс, кој ќе содржи две операциони сали и старечки оддел.

Потребата

Клиники Бергман е голем ланец на приватни клиники во Холандија кои преземаат закажани процедури вклучувајќи ортопедски процедури, хирургија на очите, подобрување на кожата и естетска хирургија. Нејзината клиника за ортопедска грижа за мобилност во Ријсвијк, Холандија, бараше обемна работа за реновирање и како резултат на зголемувањето на бројот на пациенти од регионот што го покрива, беше идентификувана и потребата за зголемен клинички и хируршки капацитет. Одлучено е во исто време да се изврши реновирање и проширување на клиниката, кое се очекуваше да трае околу шест месеци.

Затворањето на таква зафатена и успешна клиника за ова време не беше опција за Бергман, а компанијата истражуваше неколку опции за управување со побарувачката во меѓувреме, вклучувајќи ја и можноста за изнајмување клинички капацитет од соседните болници. Сепак, набрзо стана очигледно дека тоа нема да биде практично, па раководството на Бергман му пристапи на Јанг Медикал да изгради комплекс на привремен операционен театар.

Планот

Со задоволство го прифативме предизвикот да изградиме операциски комплекс, кој ќе содржи два операциони сали и а старечки оддел каде пациентите можеа да останат една до две ноќи, во временски период од само три месеци.

Одлучено е привремената клиника да биде лоцирана на изнајмена локација во општина Хаг. Објектот требаше да има површина од 1.000 м2, а просторот требаше да ги исполнува најстрогите барања и спецификации за ортопедски хируршки процедури, бидејќи операцијата за замена на колк и колено ќе учествува во лавовскиот дел од операциите спроведени во привремената клиника.

Решението

Во консултација со раководството на клиниката, беше дизајнирана привремена клиника која вклучува две операциони сали, соба за подготовка, просторија за опоравување, стерилен простор за складирање, соблекувални, соба за консултации и соба за персонал. Дополнително, додаден е и оддел за медицински сестри со девет двокреветни одделенија со сопствена бања, чекална, амбуланта, рецепција, канцеларии и валкана алатка.

Оперативните сали беа опремени со најсовремени хируршки светилки, приврзоци и монитори и нудеа доволно простор за адекватно извршување на зафатите. Оперативните сали мораа да ги исполнат најстрогите барања во согласност со најновите холандски упатства за заштитено подрачје (VCCN RL8). Целата операциона сала исто така беше тестирана според стандардот ISO 5 за да се обезбеди дека CFU во воздухот е <10/m3. Ова создаде безбедна, ултра чиста операциона сала, каде што може да се изврши оптимална грижа за пациентот.

Исходот

Испорачавме целосно оперативна привремена клиника во јуни 2019 година, само три месеци по издавањето на првичната нарачка - навреме и според барањата наведени од Бергман. Клиниката на крајот ја искористи привремената установа шест и пол месеци за да изврши операција додека зградата на главната клиника се реновираше и доградуваше.

И медицинските тимови и пациентите ја сметаа привремената установа како пријатно место за лекување и работа. Пристигнуваат чести коментари дека привремениот Здравствен простор обезбедува професионална работна средина со сета удобност, логистика и капацитети што се очекуваат од ваквата клиника. Додека установата беше во употреба, хируршката интервенција се изведуваше четири дена неделно, за да им се овозможи на пациентите што се лекуваат во четврток да се вратат дома во сабота, а во просек по шест пациенти дневно се лекуваа по кино.

Статистика на проектот

3

месеци од потпишувањето на договорот до завршувањето

100

m2 отпечаток кој ги исполнува најстрогите хируршки барања

12

хируршки процедури кои се изведуваат дневно

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Центар за катаракта во Њукасл Вестгејт, Фондации на NHS

Центарот за катаракта во Њукасл Вестгејт е инсталиран за да се справи со значителниот заостаток кај пациенти кои чекаат рутинска операција на катаракта. Од неговата инсталација, објектот забележа дека просечното време поминато во објектот се намали од 3-4 часа на помеѓу 45 минути и еден час.
Прочитај повеќе

Болница Исала, Цволе, Холандија

Новиот модуларен комбиниран центар за лекување ја зголемува ефикасноста во болницата Исала.
Прочитај повеќе

Универзитетска болница Скане (SUS), Малме, Шведска

Распоредувањето на комплексот модуларен операционен театар во болница во Шведска помогна да се обезбеди дополнителен капацитет
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница