Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Универзитетска болница Скане (SUS), Малме, Шведска

Распоредувањето на комплексот модуларен операционен театар во болница во Шведска помогна да се обезбеди дополнителен капацитет

Потребата

За време на тековната програма за градење, беше идентификувана итна потреба за зголемен капацитет на операционите сали бидејќи постојните театри не ги исполнуваат здравствените и безбедносните барања за високоризични ортопедски процедури.

Управниот тим на болницата сакаше привремено решение кое ќе биде брзо за спроведување, но и доволно робусно за да може да обезбеди ефективна оперативна установа до 10 години. 

Планот

Во Европа работиме под брендот Q-bital. Нашиот тим работеше заедно со тимот за градење на болницата за да создаде план за модуларен комплекс на операциона сала што би можел да биде на лице место за само 8 месеци. 

Комплексот ќе биде интегриран и поврзан со постојното операционо одделение, сместено на третиот кат од болницата. Почетната претфабрикација ќе се одвива во производствениот погон Q-bital во Холандија, а финалната конструкција ќе биде завршена на „pop-up“ градилиште во областа Малме. 

Решението

Q-bital обезбеди 324m2 комплекс кој беше целосно интегриран со веќе постоечките операциони објекти. Комплексот беше изграден со две операциони сали, плус просторија за подготовка. Изграден е за да ги исполни најстрогите барања за високоризични ортопедски процедури со систем за вентилација Opragon за да се осигура дека нуди безбедна, ултра чиста работна средина. 

Операционите сали беа опремени со најнапредните хируршки светилки и приврзоци. Q-bital, исто така, инсталираше систем за видео рутирање и систем за управување со зграда развиен внатре. Овој сопствен систем обезбедува постојан увид во сите функционални инсталации во комплексот, што значи дека сите проблеми со одржувањето може да се идентификуваат и брзо да се решат.

Исходот

Q-bital го заврши целиот проект за само 10 месеци, исполнувајќи ги строгите спецификација и буџетот. Објектот ќе ја опслужува болницата во период од 7-10 години, обезбедувајќи зголемен капацитет, ефикасност и безбедност, 24 часа на ден. 

Концептот на модуларната зграда нуди целосно флексибилно решение, а модулот може да се рециклира или пренаменува кога повеќе не е потребен, со што се обезбедува еколошки, алтернативно решение. 

Нашето партнерство со Avidicare

Avidicare го обезбеди системот за вентилација Opragon кој беше тестиран за <10 CFU/m3 за да се обезбеди безбедна, ултра чиста околина.

Статистика на проектот

10

месечен рок на довод

100%

испорачани во рамките на буџетот

324

m2 вкупен отпечаток

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Центар за катаракта во Њукасл Вестгејт, Фондации на NHS

Центарот за катаракта во Њукасл Вестгејт е инсталиран за да се справи со значителниот заостаток кај пациенти кои чекаат рутинска операција на катаракта. Од неговата инсталација, објектот забележа дека просечното време поминато во објектот се намали од 3-4 часа на помеѓу 45 минути и еден час.
Прочитај повеќе

Spire Healthcare, Норвич

Дополнително решение за хируршки капацитет е инсталирано во Spire Norwich за да помогне во справувањето со акутната нега на приватниот оператор.
Прочитај повеќе

Клиники Бергман, Ријсвајк, Холандија

Со задоволство го прифативме предизвикот да изградиме операциски комплекс, кој ќе содржи две операциони сали и старечки оддел.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница