Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Spitali Universitar Skåne (SUS), Malmö, Suedi

Vendosja e një kompleksi të teatrit operativ modular në një spital në Suedi ndihmoi në sigurimin e kapaciteteve shtesë

Nevoja

Gjatë një programi ndërtimi në vazhdim, u identifikua një nevojë urgjente për rritjen e kapacitetit të sallës operative pasi teatrot ekzistuese nuk plotësonin kërkesat e shëndetit dhe sigurisë për procedurat ortopedike me rrezik të lartë.

Ekipi i menaxhimit të spitalit donte një zgjidhje të përkohshme që do të ishte e shpejtë për t'u zbatuar, por edhe mjaft e fortë, në mënyrë që të mund të siguronte një strukturë efektive funksionimi deri në 10 vjet. 

Plani

Në Evropë, ne operojmë nën markën Q-bital. Ekipi ynë punoi së bashku me ekipin e ndërtimit të spitalit për të krijuar një plan për një kompleks teatri operativ modular që mund të jetë në vend në vetëm 8 muaj. 

Kompleksi do të integrohej dhe do të lidhej me repartin ekzistues të teatrit operativ, i vendosur në katin e tretë të spitalit. Para-fabrikimi fillestar do të bëhej në impiantin e prodhimit të Q-bital në Holandë, me ndërtimin përfundimtar të përfunduar në një kantier ndërtimi 'pop-up' në zonën e Malmos. 

Zgjidhja

Q-bital siguroi një 324 m2 kompleks që ishte plotësisht i integruar me ambientet ekzistuese të teatrit operativ. Kompleksi u ndërtua me dy salla operative, plus një sallë përgatitore. Ai u ndërtua për të përmbushur kërkesat më të rrepta për procedurat ortopedike me rrezik të lartë me një sistem ventilimi Opragon për të siguruar që ofronte një mjedis operimi të sigurt dhe ultra të pastër. 

Sallat e operacionit ishin të pajisura me dritat dhe varëset më të avancuara kirurgjikale. Q-bital instaloi gjithashtu një sistem video-drejtues dhe një sistem të menaxhimit të ndërtesës të zhvilluar brenda saj. Ky sistem i pronarit ofron një pasqyrë të vazhdueshme në të gjitha instalimet funksionale brenda kompleksit, që do të thotë se çdo çështje e mirëmbajtjes mund të identifikohet dhe zgjidhet shpejt.

Rezultati

Q-bital përfundoi të gjithë projektin në vetëm 10 muaj, duke përmbushur specifikimet strikte dhe me buxhet. Objekti do t'i shërbejë spitalit për një periudhë 7-10 vjeçare, duke ofruar kapacitet, efikasitet dhe siguri të shtuar, 24 orë në ditë. 

Koncepti i ndërtesës modulare ofron një zgjidhje plotësisht fleksibël dhe moduli mund të riciklohet ose ripërdoret kur nuk kërkohet më, duke ofruar kështu një zgjidhje alternative miqësore me mjedisin. 

Partneriteti ynë me Avidicare

Avidicare ofroi sistemin e ventilimit Opragon që u testua për <10 CFU/m3 për të siguruar një mjedis të sigurt, ultra të pastër.

Statistikat e projektit

10

afati mujor

100%

dorëzuar brenda buxhetit

324

m2 gjurmë e përgjithshme

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe