Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Spitali i Përgjithshëm St. Maarten, Duffel, Belgjikë

Sallë operative hibride modulare për të rritur kapacitetin.

Nevoja

Spitali i Përgjithshëm St.

Megjithatë, ndërtimi i një spitali të ri tashmë kishte filluar dhe ishte planifikuar të përfundonte brenda pesë viteve. Duke qenë se objekti do të ishte funksional vetëm për disa vite, kostoja totale e funksionimit për një sallë të re operative hibride të brendshme do të ishte relativisht e shtrenjtë dhe menaxhmenti i spitalit donte të shikonte opsione alternative. Na u afruan për të dalë me një zgjidhje modulare.

Plani

Propozimi parashikohej të ndërtohej një me porosi, modulare objekt operimi hibrid, i cili do të ishte funksional për rreth pesë vjet, por do të projektohej për përdorim të përhershëm.

Kërkohej një lidhje e pandërprerë midis sallës së re operative hibride dhe kompleksit ekzistues të teatrit operativ dhe meqenëse kjo hapësirë e kujdesit shëndetësor ndodhej në katin e parë, kjo ishte një sfidë shtesë.

Zgjidhja do të ishte plotësisht fleksibël, që do të thotë se pajisjet mjekësore të vendosura brenda sallës së operacionit mund të transferohen në spitalin e ri pasi kjo të përfundojë dhe ndërtesa e përkohshme, modulare mund të kthehet për t'u ripërdorur.

Zgjidhja

Në bashkëpunim me prodhuesin e pajisjeve, ne projektuam një objekt operimi hibrid modular i cili plotësonte të njëjtat kërkesa si një ndërtesë tradicionale. Objekti u vendos në një strukturë çeliku mbi hyrjen e ambulancës së departamentit të aksidenteve dhe urgjencës, duke mundësuar një korridor lidhës me kompleksin ekzistues të teatrit operativ të spitalit.

Teatri ka një plenum të madh dhe është Çertifikuar ISO 5, si dhe ka ambiente ne tavan per montimin e varesave dhe monitoreve. Muret janë të mbuluara me laminat me presion të lartë me një shtresë antibakteriale dhe dyshemeja përbëhet nga një bazë betoni, e përfunduar me një mbulesë dyshemeje PVC gjysmëpërçuese.

Rezultati

Ne e përfunduam projektin brenda vetëm tre muajve nga nënshkrimi i kontratës, ndërsa vetë salla e operacionit do të instalohej brenda një dite.

Pesë vjet më vonë, spitali i ri u bë funksional. Pajisjet nga salla e përkohshme operative u vendosën në spitalin e ri siç ishte planifikuar, dhe teatri modular u hoq nga spitali i vjetër.

Kjo pajisje mund të ripërdoret ose përkohësisht ose përgjithmonë sipas nevojës dhe mund të vendoset brenda kohës së dorëzimit të pajisjeve të reja. Madhësia e objektit aktualisht është 90 m2, por mund të përshtatet me kërkesat e përdoruesit të ri dhe mund të marrë pajisje hibride të çdo marke.

Statistikat e projektit

90

m2 objekt

3

afati mujor për instalimin e objektit

100%

dorëzuar sipas kërkesave të një ndërtese tradicionale

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Spire Healthcare, Norwich

Një zgjidhje shtesë e kapacitetit kirurgjik është instaluar në Spire Norwich për të ndihmuar në trajtimin e ngarkesës së mbetur të kujdesit akut të ofruesit privat.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe