Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.

Nevoja

Në Fondacioni NHS i Spitaleve të Newcastle upon Tyne, një numër i konsiderueshëm i prapambetur në pacientët që kishin nevojë për kirurgji të kataraktit ishte përshpejtuar nga pandemia COVID-19. Në nivel kombëtar, shumë pacientë përballen me kohë pritjeje gjatë një viti dhe kërkesa parashikohet të rritet me 50% në 20 vitet e ardhshme. Trusti në Newcastle ofron shërbime të kataraktit në pjesën më të madhe të veri-lindjes së Anglisë dhe po kërkonte një zgjidhje që mund të ndihmonte për të rritur sasinë e procedurave që mund të kryenin dhe për të përmirësuar cilësinë e përvojës së pacientit.

Plani

Duke punuar së bashku me Vanguard Healthcare Solutions, Trust eksploroi shumë opsione përpara se të zgjidhte një dizajn modular për qendrën e re të kataraktit. Plani ishte të ndërtohej një kompleks i cili do të përfshinte tre dhoma procedurash dhe që do të vendosej në kampusin për plakjen dhe vitalitetin. Plani ishte të përdorej një zonë e pasurisë së Trustit, e cila më parë kishte qenë vendndodhja e një ndërtese që kishte dalë jashtë përdorimit dhe ishte shkatërruar.

Plani ishte të hartohej një kompleks që përmirësonte rrjedhën e pacientëve. Kjo përfshinte zhvillimin e një sistemi me një drejtim për pacientët, duke e bërë udhëtimin e tyre sa më të qetë.

Zgjidhja Vanguard

Vanguard punoi së bashku me stafin klinik dhe stafin tjetër të Trust-it, të cilët ishin thellësisht të përfshirë në procesin e projektimit, i cili përfshinte takime javore për të siguruar që hapësira të ishte optimale për qëllimin e tyre specifik.

Ky ushtrim bashkëpunues pa krijimin e një kompleksi me tre teatro e cila ishte projektuar për të kryer deri në 1000 procedura katarakte në muaj. Krahas tre teatrove, ka edhe dy zona të mirëqenies së stafit për të ndihmuar në lehtësimin e distancës sociale, si dhe dhomat e magazinimit dhe shërbimeve.

Puna e projektimit filloi në tetor 2020 dhe instalimi filloi në fillim të dhjetorit 2020. Qendra e Kataraktit në Newcastle Westgate u hap zyrtarisht më 6 prill 2021, një kohë totale e kthimit prej 7–8 muajsh nga koncepti deri në hapjen e një objekti funksional me tre teatro. Procesi u vonua pak nga bllokimi i tretë dhe pushimi i Krishtlindjeve. Objekti u instalua në vetëm 4 muaj, një kohë shumë më e shkurtër se sa pritej për një ndërtesë tradicionale.

Projektimi dhe fluksi i pacientit i ndërtesës ishte kyç. Pacientët para-vlerësohen përpara se të rezervohen për procedurën, me ata që konsiderohen me rrezik më të lartë të trajtohen në godinën kryesore të spitalit.

Pacientët hyjnë në qendër në anën jugore të ndërtesës në një dhomë pritjeje, kontrollohen nga një infermiere e caktuar që qëndron me ta gjatë gjithë udhëtimit të tyre, më pas kalojnë nëpër ndërtesë në një dhomë konsultimi përpara se të dërgohen në sallën e operacionit për procedurën e tyre. . Ata më pas dërgohen në një dhomë rikuperimi, informohen për kujdesin e mëpasshëm nga infermierja, përpara se të largohen nga ana veriore e ndërtesës në zonën e projektuar të marrjes jashtë.

Rezultati

Rrjedha e përmirësuar e pacientit ka lejuar që koha mesatare e kaluar në institucion të ulet nga 3–4 orë në 45 minuta deri në 1 orë. Njësia kryen deri në 1000 procedura katarakte në muaj. Trusti ka marrë një sasi të madhe reagimesh pozitive nga pacientët dhe familjet e tyre si dhe nga stafi që punon në ndërtesë. Një nga zonjat që kishte qenë e përfshirë gjatë gjithë projektit theksoi se ajo kishte parë 'lulëzim' të stafit në ndërtesën e re.

Statistikat e projektit

1,000

procedurat e kataraktit të kryera në muaj

8

koha e kthimit mujor (nga koncepti në hapje)

3

sallat e operacionit

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Spitali Universitar Skåne (SUS), Malmö, Suedi

Vendosja e një kompleksi të teatrit operativ modular në një spital në Suedi ndihmoi në sigurimin e kapaciteteve shtesë
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe