Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Vanguard punon me Spitalet e Newcastle për të krijuar 'qendrën e kataraktit' rajonal për të transformuar kujdesin ndaj pacientëve

15 Shtator, 2021
< Kthehu te lajmet
Një nga kompanitë kryesore të teknologjisë mjekësore dhe infrastrukturës në Mbretërinë e Bashkuar ka krijuar një 'qendër' inovative teatri dedikuar kirurgjisë së kataraktit.

Qendra modulare me instalim të shpejtë, e krijuar nga Vanguard Healthcare Solutions, kohët e fundit hapi dyert e saj për pacientët si pjesë e një nisme të Spitaleve të Newcastle. Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është në tre-teatër , objekt klinik i ndërtuar me qëllim që do të kryejë deri në 1000 procedura katarakte në muaj - pothuajse dyfishi i numrit të ndërmarrë përpara pandemisë së koronavirusit.

Struktura modulare u krijua me porosi nga Vanguard për Trust dhe është projektuar për të siguruar që pacientët të kenë kujdes të jashtëzakonshëm klinik nga ekipi i ekspertëve të Trustit. Është thjeshtuar për të siguruar që pacientët të mos kenë pritje - që do të thotë se çdo pacient do të kalojë vetëm 40 minuta deri në një orë në njësi në vend të kohës së zakonshme prej rreth 3 orësh.

Kujdesi i personalizuar ofrohet gjatë gjithë kohës nga një infermiere e përkushtuar e cila kontrollon pacientin dhe qëndron me të gjatë gjithë udhëtimit të tyre. Pacienti ulet në një karrige të veçantë dhe futet me rrota në teatër për procedurën e rastit të tyre të ditës. Pasi t'i jepet informacioni për kujdesin e mëvonshëm, infermierja e tyre do t'i shoqërojë ata në transportin e tyre të pritjes jashtë Qendrës. Qendra do të funksionojë pesë ditë në javë.

Ekipi i oftalmologjisë në Newcastle ofron kirurgji të kataraktit për pacientët në të gjithë rajonin dhe çdo vit marrin qindra referime. Pak më shumë se një e pesta e pacientëve (21%) jetojnë brenda Newcastle ndërsa të tjerët vijnë nga e gjithë verilindja.

Kërkesa vazhdon të rritet nga viti në vit dhe operacioni i kataraktit është tani operacioni më i zakonshëm i kryer në NHS. Kolegji Mbretëror i Oftalmologëve vlerëson se kërkesa do të vazhdojë të rritet me 251 TP4T gjatë 10 viteve të ardhshme dhe me 501 TP4T gjatë 20 viteve të ardhshme.

Për të gjetur zgjidhjen më të mirë për pacientët, ekipi i oftalmologjisë punoi ngushtë me kolegët e pronave dhe Vanguard, duke hartuar plane për të siguruar investime për teknologjinë më të fundit. cataract theatre centre e në sitin e kampusit për plakjen dhe vitalitetin. Si dhe tre teatrot e tij, qendra e pavarur dhe e pavarur oftalmike përfshin një pritje, zona të mirëqenies, zona anestezie dhe shërimi, katër dhoma konsultimi dhe zona shërbimi. Dizajni i tij unik do të thotë se ka kohë të reduktuar të pritjes për pacientët dhe përmirësim të xhiros.

Konsulenti oftalmolog dhe drejtuesi klinik, Krishnamoorthy Narayanan, tha: “Para pandemisë, të gjithë pacientët u panë në RVI dhe ne tashmë po shihnim presione në listat tona të pritjes. Në mënyrë të pashmangshme, koha e pritjes është rritur për shkak të pandemisë.

“Kjo është një situatë shumë shqetësuese për pacientët pasi katarakti mund të ketë një ndikim të rëndësishëm në cilësinë e jetës dhe pavarësinë. Ka qenë shumë e vështirë për ekipin që t'u thotë pacientëve dhe mjekëve të tyre se ne nuk mund t'u ofrojmë kirurgji aq shpejt sa ata do të dëshironin.

“Kur qendra të jetë plotësisht funksionale, ne presim të operojmë midis 200-250 raste të kataraktit çdo javë,” shtoi zoti Narayanan.

“Për shkak të dizajnit unik, nuk ka pritje që është e mrekullueshme për pacientët tanë. Orari i takimeve është i turbullt, kështu që ndërkohë që ne po shohim një numër të lartë pacientësh, siguria e tyre ka qenë mbi të gjitha gjatë planifikimit të këtij shërbimi.

"Ne jemi shumë të emocionuar dhe të kënaqur që jemi në gjendje të ofrojmë ekspertizën tonë dhe përvojën e përmirësuar për njerëzit e verilindjes." Simon Squirrell , Menaxheri Kombëtar i Shitjeve në Vanguard Healthcare Solutions tha: "Për të ndërtuar një zgjidhje të kësaj shkalle dhe shtrirjeje duke përdorur metoda tradicionale të ndërtimit do të duheshin rreth dy vjet për t'u përfunduar, por kjo ndërtim, nga fundi në fund nga konceptimi në përfundim dhe duke përfshirë komisionimin, ka marrë vetëm shtatë muaj.

"Ne jemi të kënaqur që kemi qenë në gjendje të krijojmë një zgjidhje që do të ndihmojë kaq shumë njerëz të marrin këto procedura thelbësore në një mjedis të përsosmërisë klinike."

Shefi Ekzekutiv në Spitalet e Newcastle , Dame Jackie Daniel tha: “Është fantastike që ne mund t'u ofrojmë në mënyrë të sigurtë shumë pacientëve mundësinë për të bërë këtë operacion të rëndësishëm dhe jam jashtëzakonisht krenare për përshtatshmërinë dhe kreativitetin e ekipeve që kanë punuar kaq shumë për ta arritur këtë.

“Ky është një shembull i shkëlqyer i të menduarit transformues për të ofruar një shërbim shumë më të shpejtë me një fokus të qartë në kujdesin dhe përvojën e pacientit. Është një model për të cilin jam i sigurt se do të shpërndahet në të gjithë NHS-në më të gjerë.”

Shperndaje kete:

< Kthehu te lajmet

Ju gjithashtu mund të pëlqeni...

Vanguard Healthcare Solutions publikon një letër të re të bardhë

"Reduktimi i listave të pritjes, gjenerimi i fondeve, përmirësimi i jetës: krijimi i një qendre kirurgjikale" Më 22 prill 2024, drejtues të lartë nga e gjithë fondet e kujdesit shëndetësor në Mbretërinë e Bashkuar u takuan në Coventry për një tryezë të rrumbullakët diskutimi rreth krijimit dhe optimizimit të qendrave kirurgjikale. Kryesuar nga Chris Blackwell-Frost, takimi filloi me një seancë pyetje-përgjigje, duke u fokusuar në qendrën kirurgjikale në jug […]
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon dhe po lançon një letër të re të bardhë në NHS ConfedExpo 2024

Bashkohuni me ne në stendën B2 në Manchester Central më 12 dhe 13 qershor për NHS ConfedExpo 2024.
Lexo më shumë

Vanguard po ekspozon në BSG Live 2024

Ne po ekspozojmë në Shoqërinë Britanike të Gastroenterologjisë Live në datat 17 - 20 qershor 2024, ICC Birmingham.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe