Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Vanguard соработува со Њукаслските болници за да создаде регионален „центар за катаракта“ за да ја трансформира грижата за пациентите

15 септември 2021 година
< Назад на вести
Една од водечките компании за медицинска технологија и инфраструктура во Велика Британија создаде иновативен театарски „центар“ посветен на операцијата на катаракта.

Модуларниот центар за брза инсталација, создаден од Vanguard Healthcare Solutions, неодамна ги отвори своите врати за пациентите како дел од иницијативата на Њукаслските болници. Центар за катаракта на Њукасл Вестгејт е во три-театар , наменски изграден клинички објект кој ќе врши до 1.000 процедури за катаракта месечно - речиси двојно повеќе од бројот преземени пред пандемијата на коронавирус.

Модуларната структура е создадена нарачана од Vanguard за Trust и е дизајнирана да гарантира дека пациентите имаат исклучителна клиничка нега од стручниот тим на Trust. Тоа е рационализирано за да се осигура дека пациентите немаат чекање - што значи дека секој пациент ќе помине помеѓу само 40 минути до еден час во единицата наместо вообичаеното време од околу 3 часа.

Персонализираната нега е обезбедена од страна на посветена медицинска сестра која го проверува пациентот и останува со него во текот на нивното патување. Пациентот седи на специјален стол и го носат со тркала во кино за нивната дневна процедура. Откако ќе им бидат дадени информации за понатамошната нега, нивната медицинска сестра ќе ги придружува до нивниот превоз на чекање веднаш пред Центарот. Центарот ќе работи пет дена во неделата.

Офталмолошкиот тим во Њукасл обезбедува операција на катаракта на пациенти од целиот регион и секоја година добива стотици упати. Нешто повеќе од една петтина од пациентите (21%) живеат во Њукасл, додека други доаѓаат од целиот североисток.

Побарувачката продолжува да се зголемува од година во година, а операцијата на катаракта сега е најчестата операција во NHS. Кралскиот колеџ за офталмолози проценува дека побарувачката ќе продолжи да расте за 251 TP4T во следните 10 години и за 501 TP4T во следните 20 години.

За да се најде најдоброто решение за пациентите, офталмолошкиот тим тесно соработуваше со колегите од имотот и Vanguard, подготвувајќи планови за обезбедување инвестиции за најсовремените катаракта театар центар д на сајтот Кампус за стареење и виталност. Како и неговите три театри, самостојниот и самостоен офталмолошки центар вклучува рецепција, области за благосостојба, области за анестезија и опоравување, четири соби за консултации и помошни области. Неговиот уникатен дизајн значи дека има намалено време на чекање за пациентите и подобрена пропусната моќ.

Консултантот офталмолог и клинички водач, Кришнамурти Нарајанан, рече: „Пред пандемијата, сите пациенти беа прегледани на RVI и веќе гледавме притисоци на нашите листи на чекање. Неизбежно, времето на чекање се зголеми поради пандемијата.

„Ова е многу вознемирувачка ситуација за пациентите бидејќи катарактата може да има значително влијание врз квалитетот на животот и независноста. Беше многу тешко за тимот да им каже на пациентите и нивните лекари дека не можеме да им понудиме операција толку брзо колку што тие би сакале.

„Кога центарот ќе биде целосно оперативен, очекуваме да оперираме помеѓу 200-250 случаи на катаракта секоја недела“, додаде г-дин Нарајанан.

„Поради уникатниот дизајн нема потреба од чекање што е одлично за нашите пациенти. Времето на закажување е непречено, така што додека гледаме висок број на пациенти, нивната безбедност е најважна при планирањето на оваа услуга.

„Многу сме возбудени и среќни што можеме да им ја обезбедиме нашата експертиза и подобрено искуство на луѓето од североисточниот дел. Симон верверица , Национален менаџер за продажба во Vanguard Healthcare Solutions рече: „За да се изгради решение од ваков обем и обем со користење на традиционални методи на градба, би биле потребни околу две години за да се заврши, но оваа изградба, од крај до крај од зачнување до завршување и вклучувајќи го пуштањето во употреба, траеше само седум месеци.

„Задоволни сме што успеавме да создадеме решение кое ќе им помогне на толку многу луѓе да ги добијат овие основни процедури во средина на клиничка извонредност“.

Главен извршен директор во Њукасл болници , Дам Џеки Даниел рече: „Фантастично е што можеме безбедно да им понудиме на уште толку пациенти шансата да ја направат оваа важна операција и јас сум неверојатно горд на приспособливоста и креативноста на тимовите кои толку напорно работеа за да го постигнат ова.

„Ова е одличен пример за трансформациско размислување за да се обезбеди многу побрза услуга со јасен фокус на грижата и искуството на пациентите. Тоа е модел за кој сум сигурен дека ќе биде претставен низ поширокиот NHS“.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Vanguard се изложува на BSG Live 2024 година

Излагаме во британското здружение за гастроентерологија во живо од 17-ти до 20-ти јуни 2024 година, ICC Бирмингем.
Прочитај повеќе

Vanguard Healthcare Solutions се финалисти на HCSA EIS

Vanguard Healthcare Solutions влезе во потесен избор како финалист на HCSA EIS за Мидлендс и Источна Англија
Прочитај повеќе

Vanguard се изложува на Healthcare Estates 2024 година

Конференција и изложба на Институтот за здравствено инженерство и управување со имот (IHEEM) - 8-ми и 9-ти октомври 2024 година, Централ Манчестер.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница