Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.

Nevoja

Spitali Isala në Zwolle është një nga spitalet më të mëdha joakademike në Holandë. Ai shërben një zonë të gjerë ujëmbledhëse, duke përfshirë rajonin midis qyteteve universitare të Groningen, Utrecht dhe Nijmegen dhe gjithashtu ka një strukturë të madhe dhe të njohur të kirurgjisë plastike.

Wezenlanden, qendra e kirurgjisë ditore e spitalit, fillimisht ishte e vendosur në një aneks diku tjetër në qytet, por plani ishte që të zëvendësohej dhe zhvendosej në vendin kryesor të spitalit. Nuk ishte më kosto-efektive të mbahej një spital i veçantë që ofronte vetëm disa salla operative dhe një klinikë.

Detyra ishte krijimi i një qendre të re trajtimi që përfshin një klinikë ambulatore me një departament infermierie dhe një strukturë kirurgjikale për procedurat që kërkojnë maksimum dy qëndrime gjatë natës. Kompleksi duhej të lidhej fizikisht me spitalin kryesor, por me hyrjen dhe ambientin e tij të pritjes.

Plani

Meqenëse një spital i ri ishte në ndërtim e sipër, një opsion i konsideruar ishte një projekt ndërtimi tradicional për të zgjeruar spitalin kryesor. Kjo, megjithatë, do të kishte dashur rreth 18 muaj për t'u përfunduar, duke zgjatur kohën e realizimit të projektit të përgjithshëm të ndërtimit të spitalit.

Një faktor tjetër i rëndësishëm ishte se ndërkohë që spitali kryesor ofron kujdes të lartë klinik dhe jashtëzakonisht të specializuar, qendra e kirurgjisë ditore ofron kujdes më pak kompleks në një treg shumë konkurrues, ku atmosfera dhe identiteti luajnë një rol kyç në marrjen e vendimit.

Ngritja e një objekti unik të ndarë nga ndërtesa kryesore i mundësoi klinikës të pozicionohej me pamjen dhe ndjesinë luksoze të një klinike private, duke ruajtur dhe përfituar nga reputacioni i fortë i spitalit kryesor.

Duke qenë se gjurma ishte relativisht e madhe për një ndërtim modular dhe zona për ndërtimin ishte kompakte, Q-bital ngriti një 'fabrikë pop-up' dy kilometra larg spitalit. Kjo do të thoshte se parafabrikimi dhe para-inxhinieria mund të kryheshin jashtë vendit, duke arritur një distancë më të shkurtër transporti.

Zgjidhja

Në bashkëpunim të ngushtë me drejtorin e ndërtesës së spitalit, ne kemi ofruar një qendër të gjerë trajtimi të kombinuar me një gjurmë prej 4,500 m.2. Objekti përfshinte gjashtë sallat e operacionit me zona mbajtëse dhe rikuperimi, një departament infermierie dhe një strukturë klinike me një sërë hapësirash të dedikuara për t'iu përshtatur një objekti kirurgjik ditor shumë efikas dhe të pavarur.

Sallat e operacionit ishin të pajisura me pajisjet më moderne, llambat kirurgjikale, varëse dhe monitorë dhe ofronin hapësirë të mjaftueshme për të kryer të gjitha procedurat kirurgjikale në mënyrë të sigurt dhe efikase. Duke qenë se varësja e tavanit ishte më e rëndë se normalja, nevojiteshin përforcime shtesë për tavanin për të mbajtur peshën shtesë. Si rezultat, ndërtimi tani mund të mbajë me siguri një peshë të barabartë me një makinë të vogël Volkswagen.

Sallat e operacionit duhej të plotësonin kërkesat më të rrepta dhe të respektonin ISO 5 për të përmbushur standardet ndërkombëtare. Ndërtimi u vërtetua sipas udhëzimeve VCCN RL-7 për të garantuar një mjedis të sigurt optimal për procedurat kirurgjikale.

Rezultati

Klinika e re ambulatore u përfundua në vetëm 8 muaj nga fillimi në fund, gjë që siguroi një kursim kostoje prej 30% krahasuar me ndërtimin tradicional. Objekti u prodhua pavarësisht nga ndërtimi i vazhdueshëm tradicional i spitalit të ri, me të dy projektet në gjendje të funksionojnë paralelisht.

Objekti tani është funksional pesë ditë në javë. Numri i procedurave të kryera është rritur, pasi objekti i ri është projektuar për xhiros më të lartë dhe efikasitet më të lartë. Të qendër kirurgjike ditore mund të sigurojë gjithashtu një strukturë rezervë për spitalin kryesor. Gjatë kohës së pushimit në objektin kryesor, të gjitha procedurat kirurgjikale mund të kryhen në qendrën e re nëse kërkohet.

Zgjidhja jonë modulare është krijuar për të shërbyer për një periudhë prej 10 deri në 12 vjet, duke ofruar fleksibilitet shtesë për të ardhmen. Një pjesë e ndërtesës mund të ripërdoret për përdorim në një vend tjetër pasi të përfundojë spitali i ri në Zwolle.

Spitali Isala, Zwolle

4,500

m2 gjurmë

8

afati kohor mujor

30%

kursim i kostos në krahasim me ndërtimin tradicional

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Universitar Skåne (SUS), Malmö, Suedi

Vendosja e një kompleksi të teatrit operativ modular në një spital në Suedi ndihmoi në sigurimin e kapaciteteve shtesë
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe