Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.

Nevoja

Klinika Bergman është një zinxhir i madh klinikash private në Holandë që kryen procedura të planifikuara duke përfshirë procedurat ortopedike, kirurgjinë e syve, përmirësimin e lëkurës dhe kirurgjinë estetike. Klinika e saj e kujdesit ortopedik të lëvizshmërisë në Rijswijk, Holandë, kërkonte punë të gjerë rinovimi dhe si rezultat i rritjes së numrit të pacientëve nga rajoni që mbulon, ishte identifikuar gjithashtu nevoja për rritje të kapacitetit klinik dhe kirurgjik. U vendos që në të njëjtën kohë të bëhej edhe renovimi dhe zgjerimi i klinikës, i cili pritej të zgjaste rreth gjashtë muaj.

Mbyllja e një klinike kaq të ngarkuar dhe të suksesshme për këtë kohë nuk ishte një opsion për Bergman dhe kompania hetoi disa opsione për menaxhimin e kërkesës ndërkohë, duke përfshirë mundësinë e marrjes me qira të kapaciteteve klinike nga spitalet fqinje. Megjithatë, shpejt u bë e qartë se kjo nuk do të ishte praktike, kështu që menaxhmenti i Bergman iu drejtua Young Medical për të ndërtuar një kompleksi i përkohshëm i teatrit operativ.

Plani

Ne e pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy sallat e operacionit dhe a reparti i infermierisë ku pacientët mund të qëndronin për një deri në dy netë, brenda një periudhe kohore prej vetëm tre muajsh.

U vendos që klinika e përkohshme të vendoset në një vend me qira brenda komunës së Hagës. Objekti duhet të kishte një sipërfaqe prej 1000 m2 dhe hapësira duhet të plotësonte kërkesat dhe specifikimet më të rrepta për procedurat e kirurgjisë ortopedike, pasi operacioni i zëvendësimit të ijeve dhe gjurit do të përbënte pjesën e luanit të operacioneve të kryera në klinikën e përkohshme.

Zgjidhja

Në konsultim me menaxhmentin e klinikës, një klinikë e përkohshme u projektua që të përfshijë dy salla operative, një dhomë përgatitore, një dhomë rikuperimi, një zonë sterile të magazinimit, dhomat e zhveshjes, një dhomë konsulence dhe një dhomë stafi. Përveç kësaj, u shtua një departament infermierie që përmban nëntë reparte me dy krevate me banjo të brendshme, një dhomë pritjeje, një dispenseri, recepsion, zyra dhe një shërbim të ndotur.

Sallat e operacionit ishin të pajisura me llambat, varëse dhe monitorë më moderne kirurgjikale dhe ofronin hapësirë të mjaftueshme për kryerjen e procedurave në mënyrë adekuate. Sallat e operacionit duhej të plotësonin kërkesat më të rrepta në përputhje me udhëzimet më të fundit holandeze për një zonë të mbrojtur (VCCN RL8). I gjithë salla operative u testua gjithashtu sipas standardit ISO 5 për të siguruar që CFU në ajër të ishte <10/m3. Kjo krijoi një sallë operacioni të sigurt, ultra të pastër, ku mund të kryhej kujdesi optimal i pacientit.

Rezultati

Ne dorëzuam një klinikë të përkohshme plotësisht funksionale në qershor 2019, vetëm tre muaj pas lëshimit të urdhrit fillestar - në kohë dhe sipas kërkesave të specifikuara nga Bergman. Klinika përfundoi duke shfrytëzuar objektin e përkohshëm për gjashtë muaj e gjysmë për të kryer operacionin, ndërsa ndërtesa e klinikës kryesore po rinovohej dhe zgjerohej.

Si ekipet mjekësore ashtu edhe pacientët e gjetën objektin e përkohshëm një vend të këndshëm për t'u trajtuar dhe punuar. Janë marrë komente të shpeshta se hapësira e përkohshme e kujdesit shëndetësor ofron një mjedis pune profesional me të gjitha komoditetet, logjistikën dhe lehtësitë e pritura nga një klinikë e tillë. Ndërsa objekti ishte në përdorim, operacioni kryhej katër ditë në javë, për të lejuar pacientët e trajtuar të enjten të ktheheshin në shtëpi të shtunën, dhe mesatarisht gjashtë pacientë trajtoheshin në teatër në ditë.

Statistikat e projektit

3

muaj nga nënshkrimi i kontratës deri në përfundim

100

Gjurmë m2 që plotëson kërkesat më të rrepta kirurgjikale

12

procedurat kirurgjikale të kryera në ditë

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Spire Healthcare, Norwich

Një zgjidhje shtesë e kapacitetit kirurgjik është instaluar në Spire Norwich për të ndihmuar në trajtimin e ngarkesës së mbetur të kujdesit akut të ofruesit privat.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe