Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Spitali i Qarkut Alvsborg Verior, Trollhattan, Suedi

Kompleksi i teatrit operativ në Spitalin e Qarkut Alvsborg Verior, Trollhattan, Suedi

Nevoja 

Ky spital urgjence kryen rreth 9000 operacione të planifikuara dhe urgjente çdo vit. Ndërtesa rreth 30-vjeçare kishte filluar të tregonte vjetërsinë e saj me një çati që pikon dhe probleme të tjera serioze, të cilat përfundimisht detyruan mbylljen e një prej departamenteve operative. Për të ruajtur statusin e tij si spital urgjent, një numër i caktuar sallash operacioni duhej të qëndronin në shërbim.

Në vend të viteve të rinovimit, spitali donte një alternativë më të shpejtë për t'i mundësuar ata të ruanin rrjedhën e operacioneve. 

Plani

Plani përfshinte përdorimin e sallave operative modulare si objekte zëvendësuese të përkohshme. Q-bital projektoi dhe instaloi katër salla operative modulare, me dhoma përgatitore përkatëse, një dhomë magazinimi materiale, (50 m2), një depo sterile, (25 m2) dhe dhomat e dezinfektimit. Dy korridore do të siguronin një lidhje me ndërtesën ekzistuese, duke lejuar stafin e spitalit të mbajë një rrjedhë pune të ngjashme si më parë; një korridor që përdoret për transportin e pacientëve plus një tjetër për kalimin e personelit dhe materialit steril.

Zgjidhja

Shërbimet për katër sallat operative u lidhën me godinën ekzistuese të spitalit, duke përfshirë ngrohjen, ftohjen, gazin, ujin e nxehtë dhe të ftohtë, spërkatës automatikë, kanalizimet, energjinë elektrike, të dhënat e telekomit dhe kabllon me fibra optike. Ventilimi dhe furnizimi me energji të pandërprerë ndodhen në një kat mirëmbajtjeje mbi kompleksin e sallës operative. 

Sallat e operacionit ishin të pajisura me teknologjinë më të fundit, duke përfshirë softuerin e përpunimit të imazhit dhe komunikimet 3D me monitorë. Ekranet e mëdhenj të futur në mure dhe kamerat e integruara ofrojnë monitorim të qartë të funksionimit. Familjariteti dhe komoditeti i stafit ishin konsiderata të rëndësishme, dritaret e xhamit u përdorën për të siguruar dritë natyrale. 

Rezultati

Pavarësisht kompleksitetit të këtij projekti, ne mundëm t'i përmbaheshim orarit dhe buxhetit të ngjeshur që ishte vendosur fillimisht. Çdo anëtar i ekipit i përfshirë në këtë projekt ishte i orientuar drejt zgjidhjes dhe bëri të pamundurën për ta mbajtur projektin në rrugën e duhur. 

Partneriteti ynë me NCC AB

Q-bital Healthcare Solutions në partneritet me NCC AB për ndërtimin e kompleksit të teatrit operativ. NCC AB janë ekspertë në menaxhimin e proceseve komplekse të ndërtimit dhe krenohen me krijimin e ndërtesave që kanë një ndikim pozitiv tek klientët dhe shoqëria e gjerë. 

Spitalet dhe ekipet klinike në Spitalin e Qarkut Alvsborg Verior ishin të njohur me NCC AB dhe sugjeruan që ne të bashkëpunojmë me ta në këtë projekt.

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe