Përzgjedhës gjenerikë
Vetëm ndeshjet e sakta
Kërkoni në titull
Kërkoni në përmbajtje
Zgjedhësit e llojit të postimit
Kontaktoni

Trusti i Fondacionit NHS për Spitalet Mësimore të Blackpool

Reparti modular në Spitalin Blackpool Victoria

Nevoja 

Kapaciteti shtesë i repartit gjatë natës ishte i nevojshëm për programin e Fshatit Emergjent të Trustit i cili mbështet Departamentin e Emergjencave. Një ndërtesë 3-katëshe, e ndërtuar me qëllim, aktualisht strehon objektet e Kujdesit Kritik dhe të Kujdesit Emergjent në të njëjtën ditë, shtimi i një pavioni tjetër do ta ndihmonte spitalin të lehtësonte numrin e mbetur të listës së pritjes. 

Plani

Në bashkëpunim me ekipin e spitalit, u krijua një plan për një repart modular me 24 shtretër, sipas nevojave të Trustit, me 3 dhoma teke plus 21 shtretër në dhoma të përbashkëta dhe të gjitha dhomat dhe ambientet e nevojshme mbështetëse. 

Zgjidhja

Zgjidhja jonë e një hapësire modulare të kujdesit shëndetësor me porosi me një 904 m2 gjurmët do të ndërtoheshin duke përdorur metoda moderne të ndërtimit në objektin tonë të prodhimit modular në Holandë. Në të njëjtën kohë, punimet paraprake dhe ato tokësore mund të kryhen në terren duke ndihmuar në shkurtimin e afatit të përgjithshëm kohor. 

Pavioni modular do të transportohej në spital për ndërtimin dhe vënien në punë në vend. Do të krijohej një korridor prej 70 metrash, i cili do të lidhte objektin e ri me godinën e spitalit. I gjithë ndërtimi ndoqi standardet HTM dhe HBN-të e lidhura për një ndërtesë klinike që përdoret për të siguruar hapësirën e repartit. 

Një nga projektuesit tanë kryesorë krijoi dizajnin e plotë të objektit (dizenjot e njësisë, vizatimet, specifikimet). Ekipi ynë ka përgjegjësinë e përgjithshme për menaxhimin e projektit, studimin e vendit dhe planifikimin. Ne bashkëpunuam me HCT Construction Consultants, të cilët siguruan një kontraktor kryesor me përgjegjësinë për CDMC për të siguruar përputhjen me rregulloret CDM 2015.

Rezultati

Vanguard e vuri në përdorim objektin brenda 5 muajve nga fillimi i projektit dhe vazhdon të kryejë mirëmbajtjen dhe servisimin e vazhdueshëm të njësisë.  

Partneriteti ynë me HCT Construction Consultants

Ne bëmë partneritet me HCT Construction Consultants për të ofruar menaxhimin e MZHP dhe menaxhimin e projektit. Sondazhi fillestar i vendit (nëntor 2021) e bëri të qartë se, për shkak të pozicionit të propozuar të objektit të ri, ky projekt do të kërkonte një nivel të gjerë të menaxhimit të vendit për të siguruar që shërbimet thelbësore spitalore të mos ndërpriteshin, ndërsa synonte një ndërtim të shpejtë për të minimizuar faza e ndërtimit në terren. HCT solli një përvojë të madhe nga projekte të shumta ndërtimi të NHS të dorëzuara gjatë viteve.Vanguard dhe ekipi HCT u integruan pa probleme me Atlas Health Facilities and Property Management (një degë në pronësi të plotë të Fondacionit NHS të Spitaleve Mësimore Blackpool) dhe ekipi klinik dhe menaxhues i Spitalit Blackpool Victoria. Takimet javore u krijuan që në fillim me të gjithë aktorët kryesorë në vend dhe me mbështetjen e plotë në vend nga ekipi Vanguard dhe nënkontraktorët nga shkurti 2022 përpara dorëzimit të objektit.

Po kërkoni për një objekt të ngjashëm?

Na kontaktoni:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Raste studimore të lidhura

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate, Fondacioni i NHS

Qendra e kataraktit Newcastle Westgate është instaluar për të trajtuar numrin e madh të prapambetur në pacientët që presin për një operacion rutinë të kataraktit. Që nga instalimi i tij, objekti ka parë që koha mesatare e kaluar në objekt është ulur nga 3-4 orë në 45 minuta deri në një orë.
Lexo më shumë

Klinika Bergman, Rijswijk, Holandë

Ne pranuam me kënaqësi sfidën e ndërtimit të një kompleksi të teatrit operativ, me dy salla operative dhe një repart infermierësh.
Lexo më shumë

Spitali Isala, Zwolle, Holandë

Qendra e re e trajtimit të kombinuar modulare rrit efikasitetin në Spitalin Isala.
Lexo më shumë

Zgjidhjet e kujdesit shëndetësor Vanguard
Njësia 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Duket sikur jeni në Shtetet e Bashkuara

Ne kemi një faqe të ndryshme (www.q-bital.com) që i përshtatet më mirë vendndodhjes suaj

Click here to change sites

Qëndroni në këtë faqe