Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Блекпул наставни болници Фондацијата НХС

Модуларно одделение во болницата Блекпул Викторија

Потребата 

Беше потребен дополнителен капацитет на одделението за ноќевање за програмата за вонредни село на Фондот, која го поддржува Одделот за итни случаи. Во 3-ката, наменски изградена зграда моментално се сместени установи за критична нега и итна нега во истиот ден, додавањето на дополнително одделение ќе и помогне на болницата да ги олесни заостанатите листи на чекање. 

Планот

Во соработка со болничкиот тим, беше креиран план за модуларно одделение со 24 кревети, нарачано за потребите на Труст, со 3 еднокреветни соби плус 21 кревет во заедничките простории и сите потребни простории и простории за поддршка. 

Решението

Нашето решение за модуларен здравствен простор нарачана со 904м2 отпечатокот требаше да се изгради со користење на современи методи на градба во нашиот модуларен производствен капацитет во Холандија. Во исто време, може да се извршат прелиминарни и теренски работи на лице место, што ќе помогне да се скрати целокупниот временски рок. 

Модуларното одделение ќе биде транспортирано во болница за изградба и пуштање во употреба на терен. Ќе се создаде коридор од 70 метри што ќе ја поврзува новата установа до зградата на болницата. Целата конструкција ги следеше стандардите на HTM и поврзаните HBN за клиничка зграда што се користи за обезбедување простор на одделението. 

Еден од нашите главни дизајнери го создаде целосниот дизајн на објектот (дизајн на единици, цртежи, спецификација). Нашиот тим е целокупно одговорен за управување со проекти, истражување на локацијата и планирање. Соработувавме со HCT Construction Consultants кои обезбедија главен изведувач со одговорност за CDMC за да обезбеди усогласеност со регулативите за CDM 2015 година.

Исходот

Vanguard го пушти во употреба објектот во рок од 5 месеци од почетокот на проектот и продолжува со тековното одржување и сервисирање на единицата.  

Нашето партнерство со HCT Construction Consultants

Соработувавме со Консултанти за изградба на HCT да обезбеди управување со CDM и управување со проекти. Почетното истражување на локацијата (ноември 2021 година) јасно покажа дека, поради предложената позиција на новата установа, овој проект ќе бара опширно ниво на управување со локацијата за да се осигури дека основните болнички услуги нема да бидат нарушени, истовремено насочувајќи се кон брзо градење за да се минимизира фаза на изградба на лице место. HCT донесе богато искуство од бројни градежни проекти на NHS испорачани во текот на годините.Vanguard и тимот на HCT беспрекорно се интегрираа со Atlas Healthcare Facilities and Property Management (целосна подружница на Фондацијата NHS за наставни болници Блекпул) и клиничкиот и менаџерскиот тим на болницата Блекпул Викторија. Од самиот почеток беа воспоставени неделни состаноци со сите клучни засегнати страни и со целосна поддршка на лице место од тимот Vanguard и подизведувачите од февруари 2022 година пред испораката на објектот.

Дали барате сличен објект?

Контактирајте не:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Поврзани студии на случај

Центар за катаракта во Њукасл Вестгејт, Фондации на NHS

Центарот за катаракта во Њукасл Вестгејт е инсталиран за да се справи со значителниот заостаток кај пациенти кои чекаат рутинска операција на катаракта. Од неговата инсталација, објектот забележа дека просечното време поминато во објектот се намали од 3-4 часа на помеѓу 45 минути и еден час.
Прочитај повеќе

Клиники Бергман, Ријсвајк, Холандија

Со задоволство го прифативме предизвикот да изградиме операциски комплекс, кој ќе содржи две операциони сали и старечки оддел.
Прочитај повеќе

Болница Исала, Цволе, Холандија

Новиот модуларен комбиниран центар за лекување ја зголемува ефикасноста во болницата Исала.
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница