Generiske vælgere
Kun nøjagtige matcher
Søg i titel
Søg i indhold
Posttypevælgere
Kontakt

Isala Hospital, Zwolle, Holland

Nyt modulopbygget kombineret behandlingscenter øger effektiviteten på Isala Hospital.

Behovet

Isala hospital i Zwolle er et af de største ikke-akademiske hospitaler i Holland. Det betjener et bredt opland, herunder regionen mellem universitetsbyerne Groningen, Utrecht og Nijmegen og har også et stort og berømt plastikkirurgisk anlæg.

Wezenlanden, sygehusets dagkirurgiske center, lå oprindeligt i et anneks et andet sted i byen, men det var planen at udskifte og flytte dette til hovedhospitalets grund. Det var ikke længere omkostningseffektivt at vedligeholde et separat hospital, der kun leverede nogle få operationsstuer og en klinik.

Opgaven var at skabe et nyt behandlingscenter med et ambulatorium med en sygeplejeafdeling og et kirurgisk anlæg til indgreb, der kræver maksimalt to overnatninger. Komplekset skulle være fysisk forbundet med hovedhospitalet, men med egen indgang og modtagelsesområde.

Planen

Da et nyt hospital var under opførelse, var en af mulighederne et traditionelt byggeprojekt for at udvide hovedhospitalet. Dette ville dog have taget omkring 18 måneder at gennemføre, hvilket forlængede leveringstiden for det samlede hospitalsbyggeri.

En anden vigtig faktor var, at mens hovedhospitalet yder top klinisk og ekstremt specialiseret pleje, yder dagkirurgisk center mindre kompleks pleje på en meget konkurrencepræget markedsplads, hvor atmosfæren og identiteten spiller en nøglerolle i at træffe beslutningen.

Opsætningen af et unikt anlæg adskilt fra hovedbygningen gjorde det muligt for klinikken at positionere sig selv med det luksuriøse udseende og følelsen af en privat klinik, samtidig med at hovedhospitalets stærke ry blev bevaret og udnyttet.

Da fodaftrykket var relativt stort for en modulopbygning, og området til byggeriet var kompakt, etablerede Q-bital en 'pop-up fabrik' to kilometer fra hospitalet. Det betød, at præfabrikationen og præ-engineeringen kunne foregå off-site, samtidig med at man opnåede en kortere transportafstand.

Løsningen

I tæt samarbejde med sygehusbygningsdirektøren leverede vi et rummeligt kombineret behandlingscenter med et fodaftryk på 4.500 m.2. Anlægget omfattede seks operationsstuer med opholds- og opvågningsområder, en sygeplejeafdeling og klinikfacilitet med en række dedikerede rum, der passer til et yderst effektivt, uafhængigt dagkirurgisk anlæg.

Operationsstuerne var udstyret med det mest opdaterede udstyr, kirurgiske lamper, pendler og monitorer, og tilbød nok plads til at udføre alle kirurgiske indgreb sikkert og effektivt. Da loftsvedhænget var tungere end normalt, var der behov for yderligere forstærkninger for at loftet kunne understøtte den ekstra vægt. Som følge heraf kan konstruktionen nu sikkert bære en vægt svarende til en lille Volkswagen-bil.

Operationsstuerne skulle opfylde de strengeste krav og overholde ISO 5 at opfylde internationale standarder. Bygningen blev valideret i henhold til VCCN RL-7 retningslinjerne for at garantere et sikkert miljø optimalt til kirurgiske procedurer.

Resultatet

Det nye ambulatorium stod færdigt på kun 8 måneder fra start til slut, hvilket gav en omkostningsbesparelse på 30% sammenlignet med traditionel opbygning. Anlægget blev produceret uafhængigt af det igangværende traditionelle byggeri af det nye hospital, hvor begge projekter kunne køre parallelt.

Anlægget er nu i drift fem dage om ugen. Antallet af udførte procedurer er steget, da det nye anlæg er designet til højere gennemløb og højere effektivitet. Det dagkirurgisk center kan også give en backup-facilitet til hovedhospitalet. Under nedetid i hovedfaciliteten kunne alle kirurgiske indgreb udføres i det nye center, hvis det var nødvendigt.

Vores modulære løsning er designet til at fungere i en periode på 10 til 12 år, hvilket giver yderligere fleksibilitet for fremtiden. En del af bygningen kan genbruges til et andet sted, når det nye hospital i Zwolle står færdigt.

Isala Hospital, Zwolle

4,500

m2 fodaftryk

8

måneders tidsramme

30%

omkostningsbesparelse sammenlignet med traditionel konstruktion

Leder du efter et lignende anlæg?

Kontakt os:

+44 (0)1452 651850[email protected]

Relaterede casestudier

Newcastle Westgate Cataract Centre, NHS Foundations Trust

Newcastle Westgate Cataract Center er blevet installeret for at tackle det betydelige efterslæb hos patienter, der venter på rutinemæssig operation for grå stær. Siden installationen har anlægget set den gennemsnitlige tid i anlægget falde fra 3-4 timer til mellem 45 minutter og en time.
Læs mere

Spire Healthcare, Norwich

En ekstra kirurgisk kapacitetsløsning er blevet installeret hos Spire Norwich for at hjælpe med at tackle den private udbyders akutte efterslæb.
Læs mere

Bergman Clinics, Rijswijk, Holland

Vi tog med glæde imod udfordringen med at bygge et operationsstuekompleks med to operationsstuer og en sygeplejeafdeling
Læs mere

Vanguard Healthcare Solutions
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

crossmenu

Det ser ud til, at du er i USA

Vi har et andet websted (www.q-bital.com), som passer bedre til din placering

Click here to change sites

Bliv på denne side