Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

Иновативна мобилна единица за Централно стерилни услуги (CSSD) обезбедена на Медицинскиот центар Leeuwarden

2 мај, 2019 година
< Назад на вести
Vanguard обезбедува иновативна мобилна единица за Централно стерилни услуги (CSSD) на Медицинскиот центар Leeuwarden за време на витален проект за реновирање.

Две водечки компании за медицинска технологија ги здружија силите за да им помогнат на Медицинскиот центар Леуварден за време на витален проект за реновирање.

Vanguard Healthcare Solutions дизајнира и гради мобилни здравствени установи и е подготвена да обезбеди иновативна мобилна единица за централно стерилни услуги (CSSD). во болница.

Болницата треба да го реновира сопствениот CSSD каде што интензивно се чистат, дезинфицираат и стерилизираат сите инструменти за повеќекратна употреба што се користат во хируршките процедури.

Додека овој витален оддел е во фаза на реновирање, беше потребно решение за да се осигура дека опремата што се користи во хирургијата во болницата може да продолжи да се подготвува за повторна употреба на лице место. За да се создаде ова решение, Getinge обезбедуваат услуга за реновирање на болницата која вклучува инсталирање на мобилната единица CSSD Vanguard, која е дизајнирана да обезбеди капацитет за замена за чистење, стерилизирање и пакување на хируршки инструменти.

Единицата е целосно опремена, самодоволна и има вкупна површина од 120 m². Вклучува станица за предчистење со вграден ултразвучен чистач, Getinge дезинфектори за миење и стерилизатори на пареа, инсталација за третман на вода, снабдување со компримиран воздух, електронски центар за податоци и инсталација за третман на воздух филтриран ХЕПА.

Болницата е голема неуниверзитетска болница во Холандија и е еден од главните врвни клинички центри во земјата, кој нуди секундарна и терцијарна нега низ нејзините 668 кревети и во клинички специјалности, вклучувајќи пулмологија, кардиоваскуларна хирургија и баријатриска хирургија. Тој опслужува население од повеќе од 250.000 луѓе.

По успешното завршување на различни тестови и валидации, мобилната CSSD единица Vanguard беше подготвена за употреба на 22-ри април и треба да биде поставена во болницата помеѓу шест и осум недели. Единицата е дизајнирана да обезбеди брзо распоредување, поставување и, по завршувањето на проектот, вадење од болничките локации. Стив Пик , Директор за испорака и развој во Vanguard, рече: „Среќни сме што работиме заедно со Getinge за да ја обезбедиме нашата самостојна единица за стерилизација во Медицинскиот центар Leeuwarden.

„Vanguard ја разви единицата CSSD за да обезбеди мобилно, но сепак целосно интегрирано решение за болниците кои се во фаза на реновирање или на кои им е потребен дополнителен капацитет за стерилизација на хируршката опрема, користејќи го најдоброто во опрема и дизајн за да се обезбеди највисок квалитет.

„Имавме фантастични повратни информации од болницата за брзината со која беше испорачана и инсталирана единицата и со нетрпение очекуваме да работиме со тимот таму и Getinge на овој возбудлив проект.

Хенк Дриберген, менаџер за продажба за контрола на инфекции во Бенелукс во Getinge, целосно се согласува со ова: „Партнерството со Vanguard ни овозможува на болниците да им обезбедиме уникатно решение. Мобилниот CSA е решение со клуч на рака поради брзината на инсталација и пуштање во работа

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница