Мобилна навигација

Генерички селектори
Само точни совпаѓања
Барај во насловот
Пребарувајте во содржината
Избор на типови на објава
Контакт

60.000 ортопедски процедури во единици Vanguard

26 јули, 2018 година
< Назад на вести
Vanguard достигнува процесна пресвртница во ортопедијата.

60.000 ортопедски процедури

Оваа недела, Vanguard постигна уште еден голем број во бројот на процедури - сега сме домаќини на повеќе од 60.000 ортопедски процедури во нашите мобилни операциони сали.

Бидејќи населението во Обединетото Кралство ужива подолг и поздрав живот, големата операција на зглобовите е многу барана. Ова вклучува процедури кои се дел од планираната - или „изборна“ патека за нега, како замена на колк и колено. Во 2016 година, Националниот заеднички регистар на Обединетото Кралство забележа 210.364 замени на колк и колено, во споредба со 156.325 замени на колк и колено регистрирани во 2011 година. Тие се одвиваат во објектите Vanguard низ NHS на копното и во Ирска, исто така.

Грижата за траума сè повеќе доаѓа во очите на јавноста како што расте свеста за предизвиците со кои се соочува NHS. Грижата за траума, специјалност често тесно поврзана со ортопедија, исто така се одвива во установите Vanguard кои се активни во рамките на NHS денес.

Како помагаат театрите Vanguard?

Ортопедските операциони сали бараат соодветен простор за големиот обем на опрема потребна за извршување на замена на зглобовите. Отворањето на коската исто така го зголемува ризикот од инфекција на хируршката локација. Од таа причина, операционите сали во нашите мобилни театри имаат флексибилен внатрешен распоред за да се обезбеди максимален можен простор за клиничкиот персонал. Операционите сали Vanguard кои обезбедуваат ортопедска нега имаат и вентилација со ламинарен проток. Овој тип на воздушен систем испорачува насочувачки проток на воздух со брзо движење од хаубата поставена над операционата маса, што значи дека 600 промени на воздухот минуваат над пациентот секој час. На овој начин, сите контаминирани честички брзо се распрснуваат од ризичната област. Ова ја минимизира заканата од инфекција.

Бројките наведени во нашиот број на процедури доаѓаат само од мобилни објекти каде што работат членовите на клиничкиот тим Vanguard. Ова значи дека вкупниот број на процедури е сè уште поголем. Сепак, Vanguard со задоволство ја прославува оваа пресвртница и игра улога во поддршката на оваа неопходна и честопати услуга која го менува животот на толку многу пациенти.

Споделете го ова:

< Назад на вести

Можно е и ова да ти се допаѓа...

Иновативен објект за „предавање на брза помош“ му помага на Фондацијата НХС на северозападна Англија да го подобри искуството на пациентот

Vanguard Healthcare Solutions обезбеди иновативен објект за „предавање на брза помош“ на Фондацијата на Фондацијата NHS на северозападна Англија, која веќе поддржа повеќе од 15.000 пациенти.
Прочитај повеќе

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет

Универзитетската болница Милтон Кејнс отвора нов мобилен театар за да го зголеми хируршкиот капацитет
Прочитај повеќе

Nuffield Health Tees Hospital и Vanguard започнуваат со изградба на две нови операциони сали за да им помогнат на NHS и приватните пациенти

Започна изградбата за да се создадат две нови операциони сали во болницата Nuffield Health Tees, дел од пошироката хуманитарна организација Nuffield Health. Vanguard Healthcare Solutions води во изградбата на двокатна наменска екстензија за сместување на две модерни, пространи операциони сали, заменувајќи ги сегашните две постоечки операциони сали во болницата стари 43 години
Прочитај повеќе

Vanguard здравствени решенија
Unit 1144 Regent Court, The Square, Gloucester Business Park, Gloucester, GL3 4AD

Е-пошта:
[email protected]
crossmenu

Изгледа дека сте во САД

Имаме различна локација (www.q-bital.com) која подобро одговара на вашата локација

Click here to change sites

Останете на оваа страница